Da li sanjate EROTSKE snove? Terapeut objašnjava šta znači ako u njima "učestvuju" vama BLISKE osobe

K.Ć. Vesti 13.11.2022 12:34 0

Da li ste se ikada probudili uplašeni jer ste sanjali erotski san koji uključuje nekoga koga mrzite u stvarnom životu?

Da li sanjate EROTSKE snove? Terapeut objašnjava šta znači ako u njima "učestvuju" vama BLISKE osobe

Shutterstock

Ili ste sanjali da imate seks sa nekim iz vaše uže porodice? Opustite se, erotski snovi mogu biti uznemirujući, ali to ne znači da biste to želeli da radite. Dakle, o čemu govore uobičajeni, ali čudni snovi o seksu?

Erotski san sa nekim ko ti se ne sviđa

Bilo da je u pitanju vaš šef, kolega, prosjak na autobuskoj stanici ili neko ko nije vaš tip, buđenje iz erotskog sna sa takvom osobom čini vas anksioznim. Čak i ako je to samo san. "Razmislite šta ova osoba predstavlja za vas. Na primer, ako sanjate erotski san sa šefom koji je veoma samouverena osoba i imate seks sa njim, to može značiti da želite neki aspekt njegove ličnosti", objašnjava terapeut.

Erotski san sa nekim iz uže porodice

"Ako bilo kome kažeš ko sam, ubiću te, ali s vremena na vreme sanjam da imam seks i da mi je ta osoba roditelj. Užasava me šta to znači."

Takav san je zaista zastrašujući i zaslužuje svoju kategoriju, jer je sanjati da imate seks sa roditeljima društveno neprihvatljivo. I ovakvi snovi su tabu tema", komentariše terapeut. "Kada sanjamo, nema granica, mozak nam ne govori da određene stvari ne treba raditi. Ono što proizlazi iz takvog sna može biti zanimljivo. Možda vaša podsvest pokušava da vam skrene pažnju na nešto što je vezano za roditelje, što apsolutno nema veze sa seksom? Možda želite da budete bliski sa nekim od svojih roditelja, a vaš um vam to tako govori."

Terapeut predlaže da se san razmotri u celini i da se traže tragovi. Možda ste dan ranije večerali sa roditeljima.

San o seksualnom nasilju

"Ponekad sanjam da sam svedok seksualnog napada i ne radim ništa po tom pitanju. To je strašno."

"Najgori san koji sam imao bio je kada sam imao seks sa nekim protiv njegove volje. Ne mogu da se setim ko je to bio – lice se stalno menjalo – ali sam se probudio sa osećajem pravog srama.

Kao i u prethodnim primerima, sanjati o seksualnom napadu ili nasilju ne znači da želite da ga doživite. Ili da ne biste pomogli nekome u takvoj delikatnoj situaciji.

"Svedočenje seksualnog zlostavljanja zvuči kao standardni anksiozni san“, kaže terapeut. "Želite da zaustavite katastrofu, ali niste sposobni. To je kao san u kome pokušavate da pobegnete, ali ne možete da se pomerite. To nije san o seksu, već san o strahu." Biti seksualni agresor u snu zvuči užasno, ali to ne znači da želite da uradite tako nešto u stvarnom životu. Verovatno se više radi o kontroli. Da li osećate da se vaš glas na poslu ne čuje? Da li ste potisnuti u bilo kojoj oblasti svog života?

Oštra slika preuzimanja kontrole u ​​snu može ukazivati na to da biste u stvarnom životu želeli da donosite više odluka o sebi i da donosite smele odluke ne gledajući druge. Ovo objašnjenje se takođe može primeniti ako je tačno suprotno – to jest, ako sanjate da ste seksualno zlostavljani (a da niste iskusili nešto slično u prošlosti). Osećaj van kontrole ili zlostavljanje u stvarnom životu može se manifestovati kao san u kojem ste podvrgnuti nekoj vrsti seksualnog zlostavljanja.

San o masturbaciji

"Ponekad sanjam da želim da masturbiram, ali bukvalno ne mogu da nađem ništa što bi mi moglo pomoći i budim se neverovatno frustriran."

"San o masturbaciji otkriva vaš odnos prema ovoj seksualnoj aktivnosti dok ste budni", objašnjava terapeut. "Neki ljudi misle da je seks prljav i da ne bi trebalo da masturbiraju. Ako možete da dobijete seksualno zadovoljstvo u snu, a ne možete da postignete orgazam tokom dana, to pokazuje da možete imati problema sa sopstvenom seksualnošću i da se uzdržavate od seksualnog zadovoljstva .

Komentari (0)
Loading