Čizkejk od KESTENA: Omiljeni DESERT mladih DOMAĆICA, idealan za zimske VEČERI

Ž. T. Vesti 26.11.2022 12:43 0

Kremas, sočan i lagan, ovaj kolač je toliko sjajan da je prava šteta ako ne probate da pripremite

Čizkejk od KESTENA: Omiljeni DESERT mladih DOMAĆICA, idealan za zimske VEČERI

Shutterstock

Sastojci za podlogu za čizkejk od kestena:

  • 250 g keksa
  • 50 g omekšanog putera
  • 1 kašika kesten pirea


Sastojci za kremu za čizkejk od kestena:
  • 500 g krem sira
  • 120 g šećera
  • 4 jajeta
  • 3 žumanca
  • 175 ml pavlake
  • 1 kašičica soka od limuna
  • 1 kašičica ekstrakta vanile
  • 2 kašike ruma
  • 350 g zaslađenog kesten pirea


Sirup:

  • 80 ml vode
  • 60 ml ruma
  • 1 kašika kesten pirea
  • 15 g putera
     

Priprema: 
Zagrejte rernu na 180 °C.
Keks izmrviti, izmrviti pire i mešati sa omekšalim puterom dok ne dobijete mrvičastu smesu, pa izmrviti u kalup od 23 cm sa odvojivim ivicama i prebaciti u frižider dok ne napravite krem. Pomešajte krem sir i dodajte šećer. Postepeno dodajte jaja i žustro ih umešajte u smesu dok se svi sastojci ne sjedine. Dodajte kremu, limunov sok, ekstrakt vanile i rum i ponovo promešajte. Dodajte kesten pire i promešajte. Smeša ne mora biti potpuno glatka. Raširite nekoliko velikih komada folije i stavite kalup u sredinu. Pritisnite foliju uz ivicu kalupa i pritisnite je uz ivicu na vrhu. Ako je potrebno, obruč možete vezati kuhinjskim koncem. Sipajte smesu od kestena u kalup i stavite je u pleh. Sipati zagrejanu vodu do polovine kalupa u koji se stavlja torta. Pecite 60 minuta. Kolač je gotov kada je sredina još malo klimava. Pažljivo otvorite rernu jer će biti puna pare, a kalup izvadite iz pleha i prebacite na prostirku. Ostavite tortu u frižideru preko noći, pa je sutradan izvadite iz kalupa. Ostavite na sobnoj temperaturi pre serviranja. Pre serviranja, tortu ukrasite karamelom, čokoladom ili sirupom. Skuvajte sirup neposredno pre - pomešajte sve sastojke i zagrejte ih. Kada provri i malo se zgusne i ohladi na sobnu temperaturu, prelijte kolač sirupom.
 

Komentari (0)
Loading