Oblik prstiju oktiva vaše OSOBINE: Pogledajte svoje RUKE i saznajte kom tipu ličnosti PRIPADATE

Vesti 04.12.2022 14:00 0

Naši prsti kriju određenu simboliku a baš ovaj nakit bi trebalo da nosite na njima

Oblik prstiju oktiva vaše OSOBINE: Pogledajte svoje RUKE i saznajte kom tipu ličnosti PRIPADATE

Shutterstock

Smatra se da svaki prst na ruci nosi određenu simboliku i da je rezervisan za ljude koji su nam važni. Pa se tako veruje da palac označava roditelje, kažiprst braću i sestre, srednji prst nas same, domali životnu ljubav, a malić decu.

Šta još simbolizuju naši prsti i koji nakit bi trebalo da nosimo baš na određenom mestu, donosimo vam u nastavku teksta.

Palac

On simbolizuje samovrednovanje te snagu volje i uma. Jedini nije nazvan po grčkom bogu. Čovek s dugim i istaknutim palcem često pokušava da kontroliše svoju okolinu i praktičan je, dok onaj s manjim palcem može biti preosetljiv i pasivan. Za prsten na ovom prstu savetuje se kamenje poput karneola, granata i rubina.

Kažiprst

Zove se još i Jupiterovim prstom, a simbolizuje samopouzdanje, vođstvo, ambiciju i duhovnost. Kratak kažiprst može označavati čoveka kojem nedostaje cilj, koji se oseća nepoželjno u društvenim kontaktima, dok veoma dug prst označava nekog ko previše pažnje obraća na utisak koji ostavlja na druge. Za prsten na ovom prstu savetuje se kamenje poput lapis lazuia, ametista i plavog topaza.

Srednji prst

Zove se još i Saturnovim prstom, ovo je prst koji nas prisiljava da sebi postavljamo teška pitanja, a njegova je simbolika ravnoteža, pravda i odgovornost. Ljudi čiji je srednji prst kratak (kraći od širine dlana) imaju manjak samokritičnosti, nepromišljeni su i netaktični, dok oni s dugim mogu biti prestrogi, može im nedostajati i spontanosti i topline. Za prsten na ovom prstu savetuje se kamenje poput rozenkvarca, korala i akvamarina.

Domali prst

Zove se još i Apolonovim prstom, a simbolizuje odnose, kreativnost, estetiku i emocionalnu stranu čoveka, Za prsten na ovom prstu savetuje se kamenje poput Mesečevog kamena, žada, safira i tirkiza.

Mali prst

Njime vlada Merkur, a simbolizuje inteligenciju, komunikaciju, oslanjanje na intuiciju, moć uveravanja i prenošenja znanja. Za njega odaberite prsten koji ima Mesečev kamen, jantar i citrin.

 

Komentari (0)
Loading