STANDARNI KONDOMI IDU U ZABORAV?! Univerzalni prezervativ za ŽENE i MUŠKARCE, evo kako se koristi!

Najžena Vesti 29.10.2021 16:23 0

Inovativno zaštitno sredstvo od neželjnih trudnoća i polno prenosivih bolesti napravljeno je u Maleziji, a moglo bi da košta svega tri evra.

STANDARNI KONDOMI IDU U ZABORAV?! Univerzalni prezervativ za ŽENE i MUŠKARCE, evo kako se koristi!

unsplash.com

Malezijski ginekolog dr Džon Tang Ing Čing, osnivač kompanije Twin Catalyst koja se bavi proizvodnjom medicinskih potrepština, izumeo je prvi uniseks kondom na svetu koji mogu da koriste i žene i muškarci.

Kako sam kaže, taj izum je veoma tanak i izdržljiv, a izrađen je od medicinskog poliuretana koji se obično koristi kao zavoj za previjanje rana i ostalih povreda. 

- Nadam se da će "Wondaleaf Unisex Condom" podstaći ljude da preuzmu bolju kontrolu nad svojim polnim zdravljem bez obzira na pol ili seksualnu orijentaciju. U osnovi je reč o običnom kondomu s lepljivom oblogom. Zahvaljujući njoj kondom se pričvršćuje za vaginu ili penis, a pokriva i okolno područje zbog pojačane zaštite - pojasnio je on.

Na svojoj internet stranici Tang je napisao da se lepljivi deo kondoma nalazi samo na jednoj njegovoj strani, ali s obzirom na to da se može okrenuti na drugu, može ga koristiti bilo koji pol. 

 

 

Kutija Wondaleafa sadrži dva kondoma i koštaće oko tri evra. A inače, prosečna cena za desetak kondoma u Maleziji je između četiri i devet evra.

Dr. Tang je kazao da je Wondaleaf prošao nekoliko krugova kliničkih istraživanja i testiranja, pa bi u decembru trebalo da postati komercijalno dostupan putem kompanijske internet stranice.

- Na temelju brojnih kliničkih ispitivanja koja smo proveli, prilično sam optimističan i verujem da će s vremenom ovaj kondom biti značajan doprinos brojnim ostalim kontraceptivnim sredstvima koja se koriste u prevenciji neželjenih trudnoća i polno prenosivih bolesti - istakao je malezijski doktor.

Komentari (0)
Loading