Lekovita svojstva BELOG luka: Evo kako da sprečite da se prebrzo osuši

Vesti 16.12.2022 17:00 0

Beli luk je omiljeni dodatak mnogim jelima, ali mu je mana što se prebrzo suši. Postoji nekoliko načina na koje možete sprečiti ovaj proces.

beli luk

Shutterstock

Najbolji način je da se čuva u mrežastoj kesi ili platnenoj korpi na temperaturi od 15 do 18 stepeni Celzijusa, prenosi magazin Pink villa.

Drugi način je da ga stavite u fioku u frižideru jer će zadržati vlagu. Naravno, može da se drži i u zamrzivaču, ali ga prvo morate staviti u kesu i dobro zatvoriti. Imajte na umu da ga morate upotrebiti čim ga izvadite iz frižidera, inače će početi da se suši. Takođe možete staviti komadiće belog luka u teglu i preliti ih maslinovim uljem. Ova metoda je idealna ako planirate da kuvate luk, a ulje možete da koristite za ukusnu salatu.


Podsećanja radi, prema rečima kardiologa Stivena Gandrija, beli luk je jedna od najvrednijih namirnica kada je u pitanju prevencija kardiovaskularnih bolesti. Druga istraživanja sugerišu da ne samo da je beli luk odličan probiotik, već ima i antibakterijska svojstva, a konzumiranje belog luka takođe smanjuje plak u arterijama.

BONUS VIDEO
Komentari (0)
Loading