Uz ove TRIKOVE će vam dom uvek divno MIRISATI: Kuća će odisati SVEŽINOM i luksuzom kao u spa centru

Vesti 16.12.2022 19:00 0

Ne postoji osoba koja ne želi da joj dom miriše sveže, zato vam donosimo najbolje varijante.

Uz ove TRIKOVE će vam dom uvek divno MIRISATI: Kuća će odisati SVEŽINOM i luksuzom kao u spa centru

Shutterstock

Pogotovo sada tokom praznične sezone, kada su slatke arome gotovo prva asocijacija na toplinu, radost i zajedničke trenutke.

Ukoliko ste mislili da je teško učiniti da prostor u kojem provodite vreme miriše poput luksuznog SPA resorta ili poput soba u hotelima sa 5 zvezdica, ne brinite, postoji mnogo načina da vaš prostor miriše božanstveno: od pravljenja potpurija od suvog cveća (stara škola) do ulaganja u difuzor sa eteričnim uljima, pa sve do proverenog recepta, mirisnih sveća.

No, pre nego što vam otkrijemo trikove uz koje ćete vaš dom biti “okupan” prijatnim aromama, evo šta najpre treba da uradite kako bi sve ostalo imalo efekta.

Koristite mirišljave kese za otpad

Redovno pražnjenje otpada se podrazumeva, ali će sigurno pomoći i upotreba mirišljavih kesa koje neutrališu neprijatne mirise.

Pranje tepiha i prostirki

Ovo pravilo je možda i jedno od najvažnijih ukoliko želite da vaš dom prijatno miriše. Bilo bi dobro da makar jednom u toku sezone dubinski očistite tepihe i staze, a ukoliko imate ljubimce, ovako nešto se savetuje i češće.

Redovno luftiranje, naročito ako se u prostoru kuva ili puši

Mirišljave sveće, difuzori, štapići… neće vam pomoći ukoliko prostorije ne vetrite redovno. Miris hrane i cigareta najlakše se “kači” za tkanine, i najduže zadržava. Aspiratori i prečišćivači vazduha su idealni za prostore u kojima nema dovoljno ventilacije ili prozora kao što je slučaj sa kuhinjama i trpezarijama.

Difuzori

Difuzori su sjajan način da u vaš dom unesete svežinu. Potrebno je samo malo ulja i prostor će mirisati poput najluksuznijih hotela.

Plug-in osveživači

Električni osveživači prostora su takođe fantastični izbor da učinite vaš dom mirišljavim. Sve što je potrebno je da izaberete omiljenu aromu, uključite ih u struju i pustite da odrade svoju magiju.

Potpuri od starog cveća i voća

Uz ove TRIKOVE će vam dom uvek divno MIRISATI: Kuća će odisati SVEŽINOM i luksuzom kao u spa centru

Pexels

 

Znate onaj divni miris cimeta i jabuka? Ili pak, pomešane arome ruža ili lavande? Potpuri je divan i suptilan način da vašem domu date prijatan i nenametljiv miris. Na mrežama možete naći bezbroj DIY varijanti potpurija, a najlakši način je da iskoristite suvo cveće, ili pak da isečete voće poput jabuke ili pomorandže na kolutove (i dodate cimet po potrebi), zapečete u rerni na nižoj temperaturi između sat vremena i dva sata, a potom ih poprskate sa malo eteričnog ulja poput geranijuma, bergamota ili sandalovine, i rasporedite u činiji. I voila - dobili ste ne samo predivan osveživač prostora, već i dekoraciju koja neće proći neopaženo.

Kuvanje voća i vina

Ukoliko popturi nije vaša “šoljica čaja”, ali želite da vaš dom dobije tu “prazničnu notu”, najjednostavniji način je da skuvate voće sa malo začina. Karanfilić, cimet i anis daće potpuno novu aromu. Nevezano da li kuvate vino ili čaj, ovako nešto brzo će učiniti atmosferu toplijom i prijatnijom.

Sveže cveće

Naravno, ne treba zaboraviti ni da sveže cveće i te kako čini razliku. Čak i u zimsko vreme postoje vrste koje mirišu istim intenzitetom kao letnji buketi, a koji će vaš dom pretvoriti u najlepši vrt.

lavanda

Shutterstock

 

Maramice za sušenje veša sa mirisom

Jedan od najlakših trikova za osvežavanje je i da iskoristite mirišljave maramice za mašinu za sušenje veša na drugi način. Sve što je potrebno je da sa njima pređete preko jastuka i kreveta, i videćete da će čitav prostor mirisati na sveže.

Sprejevi za nameštaj i zavese

Ovi proizvodi sada su popularniji nego ikad ponajviše zbog raznolikosti mirisa. Na vama je da li želite da odaberete aromu pamuka, kremaste vanile, “spicy” cimeta ili nešto deseto. Poprskajte malu količinu na zavese i draperije ili na nameštaj i garantujemo da ćete osetiti razliku.

NajŽena.rs je i na Viberu, pridružite se našoj zajednici, a sada možete da preuzmete i STIKERE!

BONUS VIDEO

 

 

 

Komentari (0)
Loading