Šta uraditi sa BUNDEVOM posle NOĆI VEŠTICA? Savršeni recepti za SLATKE i SLANE gurmanluke

Vesti 01.11.2021 14:22 0

Noć veštica se sinoć obeležavao, a sa njom i mnoge bundeve koje smo koristili za večernju zabavu ili uređenje enterijera. Ali šta da radimo sa njima danas? Možemo je napraviti slatku ili začinjenu, kao prilog ili umesto večere

Šta uraditi sa BUNDEVOM posle NOĆI VEŠTICA? Savršeni recepti za SLATKE i SLANE gurmanluke

Shutterstock

Možete dodati pečenu bundevu svojoj večeri, salati, napraviti supu od nje ili u potpunosti njome zameniti svoj obrok. Ne samo ručak, već i desert. Niste ljubitelj pite od bundeve? Šta kažete na pečenu bundevu sa medom i orasima? Ova verzija sa medom-cimetom-orasima je ukusna i garantujemo da ćete se zaljubiti u nju. A za ljubitelje jačih ukusa - verzija začinjene pečene bundeve sa čilijem i ruzmarinom je fenomenalan obrok. Za svakog po nešto.

Dobro je znati!

Možete ispeći bundevu sa korom. Nakon vađenja iz rerne lakše će se odvojiti, uslov je da se bundeva pre pečenja dobro opere.

Slatka pečena bundeva

Šta uraditi sa BUNDEVOM posle NOĆI VEŠTICA? Savršeni recepti za SLATKE i SLANE gurmanluke

Shutterstock

 

 

Sastojci:

  • oko 1 kg bundeve
  • 2-3 kašike meda 
  • 1 kašičica cimeta
  • nekoliko seckanih oraha

Način pripreme:

Bundevu isecite na komade, očistite gnezdo od semena, pa stavite na pleh. Pospite sa jednom kašikom meda, seckanim orasima i cimetom. Pleh staviti u rernu zagrejanu na 200 stepeni i peći oko 30 minuta.

Začinjena pečena bundeva

Šta uraditi sa BUNDEVOM posle NOĆI VEŠTICA? Savršeni recepti za SLATKE i SLANE gurmanluke

Shutterstock

 

 

Sastojci:

  • oko 1 kg bundeve
  • čili u prahu
  • nekoliko grančica ruzmarina
  • morska so
  • ulje
  • crveni luk

Način pripreme:

Pripremite bundevu kao u prethodnom receptu. Na to stavite grančice ruzmarina, posolite i pospite čilijem. Luk prethodno oljušten i isečen na četvrtine poređajte oko bundeve. Sve poprskajte maslinovim uljem i stavite u rernu zagrejanu na 200 stepeni. Pecite oko 30 minuta.

Prijatno!

Komentari (0)
Loading