Omekšivač ne služi samo za VEŠ: Iznenadićete se kad čujete kako sve možete da ga ISKORISTITE

Vesti 24.12.2022 10:55 0

Možete ga koristiti u skoro svim delovima kuće

Omekšivač ne služi samo za VEŠ: Iznenadićete se kad čujete kako sve možete da ga ISKORISTITE

Shutterstock

Miris omekšivača je definitivno jedan od boljih mirisa — svež, a istovremeno prijatan. Ali da li ste znali da omekšivač ne mora da se koristi samo za veš? U stvari, možete da ga koristite u svim delovima kuće. Evo nekoliko sjajnih trikova da svaka soba bude sveža i svaka površina čista, koristeći omekšivač, piše Hellaproperti.

Osvežava prostor


Napunite bocu sa raspršivačem omekšivačem i vodom u odnosu 1:3 i poprskajte zavese i tepihe, a na ovaj način možete osvežiti i unutrašnjost automobila.

Uklanja stare tapete

Pomešajte pun čep omekšivača sa 4 dl vode, natopite sunđer i ostavite da odstoji 30 minuta, pa njime premazati tapetu.

Očistite zagorele tiganje

Zagorele tiganje mogu biti prava muka. Ali umesto da ih agresivno ribate, pokušajte da natopite posudu kašikom omekšivača rastvorenog u toploj vodi. Ostavite da deluje preko noći i biće lakše da se opere ujutru. Zagorela kora će odmah skliznuti.

Obnavlja četke

Četke za farbanje i čišćenje odeće operite u 2 l vode sa kap-dve omekšivača i biće mnogo mekše. Uklanja vodene tragove Dodajte 1/2 šolje omekšivača u 1/2 šolje tople vode i poprskajte površinu. Očistite sunđerom i ostavite da se osuši. Mrlje treba odmah obrisati i neće ostati nikakav hemijski miris.

Sprečava nakupljanje prašine

Sipajte dve kapi nerazređenog omekšivača na meku krpu i obrišite televizor i računar. Ovo će eliminisati statički elektricitet i sakupiti' manje prašine.

Uklanja tragove vode

 Dodajte 1/2 šolje omekšivača u 1/2 šolje tople vode i poprskajte površinu. Očistite sunđerom i ostavite da se osuši. Mrlje treba odmah obrisati i neće ostati nikakav hemijski miris.

Sprečava nakupljanje prašine

Sipajte dve kapi nerazređenog omekšivača na meku krpu i obrišite televizor i računar. Ovo će eliminisati statički elektricitet i sakupiti manje prašine.

Sjaj staklene površine

Sipajte omekšivač i vodu u odnosu 1:4 u bocu sa raspršivačem. Poprskajte mekom krpom i obrišite prozore, tuš kabinu, ogledala, a zatim obrišite suvom krpom.

Omekšava tepihe

Da biste raspršili vlakna i osvežili miris, pomešajte toplu vodu i omekšivač, poprskajte tepih, ostavite nekoliko minuta i operite parnim sredstvom za čišćenje tepiha. Važno je da ga dobro operete ako imate malu decu ili životinje. Ako vam je ipak neobhodno brzo, ali efektno pranje tepiha, probajte da OVU TEHNIKU.
 

BONUS VIDEO

Komentari (0)
Loading