Žene otkrivaju šta znači kada kažu da je bilo "DOBRO u krevetu": Njih 2O je progovorilo otvoreno o svojim fantazijama, jedna stvar je ključna za užitak

Vesti 27.12.2022 21:40 0

Najčešći znak da je se*sualni odnos bio i više nego kvalitetan ogleda se u nedostatku energije nakon samog čina. Mnoge žene to opisuju kao "osećaj kada ne možete da pomerite ni ruke ni noge"

seks

Shutterstock

"Seks je kao pica, čak i kada nije ništa posebno, ipak je dobar'" - izreka koju je gotovo sigurno izmislio muškarac. Istina je da ne postoji univerzalna definicija dobrog seksa, čak ni za sve ljude ili sve žene ili sve muškarce – već za dvoje ljudi.

Dakle, seks može da bude odličan za jednog partnera, dok za drugog partnera može da bude loš, a ako on ništa ne kaže na tu temu, druga strana neće ni sumnjati. - Seks uključuje naše najintimnije, lične misli i osećanja, a ona se menjaju vremenom, iskustvom i partnerom. Dobar seks nije kognitivno iskustvo, nije nešto što se može izmeriti. Kako izmeriti osećaj živosti, povezanosti, zadovoljstva? - kaže doktorka Marijana Brendon za  "Women's Health".


Upravo zbog toga nijedno seksualno iskustvo, bilo dobro ili loše, nikada nije identično, a istina je da se definicija dobrog seksa svodi na iskustvo vas i vašeg partnera. Evo šta 25 žena kaže da definiše dobar seks za njih:

1. Mislim da postoji predrasuda da seks u braku ili dugim vezama znači dosadan seks, ali to nije moje iskustvo. Po pravilu, takav seks mi je uvek bio bolji od onog u kratkim avanturama, a do sada je bračni seks najbolji od svih. Postoji poseban osećaj otkako smo u braku, ta dublja veza zbog koje se čini da su naša dva tela jedno kada imamo seks.


Sigurna sam da tome doprinosi i osećaj bliskosti i sigurnosti koji proizilazi iz naše svakodnevice, a takođe nam olakšava i izražavanje seksualnih želja. Kada govorimo o novim pozama, igračkama, tehnikama, ništa nije tabu, tako da je za mene partner koji je voljan da daje, prilagođava se i uči neizostavan element dobrog seksa. AD

2. Za mene dobar seks znači da sam sa partnerom koji mi je sličan po razmišljanju i potrebama. Oduvek su me privlačili stariji partneri i imala sam sreću da budem sa onima koji znaju šta rade i ne žure sa seksom i zaista uživaju u ženskom telu. Ne mogu da odolim nežnim poljupcima pomešanim sa primesama grubosti i senzualnosti. Kontakt očima, lagani dodir i preuzimanje kontrole su za mene opis dobrog seksa.

3. Znam da je seks bio dobar kada nemam energije da se krećem posle njega. Na kraju krajeva, to takođe znači da sam postigla bolji orgazam nego što bih mogla sama. Predigra je neizostavna u dobrom seksu, a mora da uključuje i neku vrstu "zadirkivanja" i istraživanja tela partnera. Pored toga, emocionalna povezanost će razlikovati odličan seks od dobrog.

4. Za mene je dobar seks onaj u kome ne razmišljaš ni o čemu osim o onome što se tada dešava. Ako ga pogledam u oči i nasmejem se kao da sam kraljica sveta, to je to.

5. Kada sam počela da vodim seks, bila sam fokusirana na zadovoljstvo svog partnera na račun svog zadovoljstva. Nisam želela da izgledam egoistično ili pohlepno. Sada znam da dobar seks znači tražiti ono što želim i reći šta mi ne odgovara.

6. Za mene dobar seks traje, razigran je, uključuje prljave priče i samo je nastavak flerta koji smo započeli ranije tog dana. Tada seks postaje očekivano napeto iskustvo u koje se srdačno bacamo. Najviše volim istovremeni orgazam.

7. Dobar seks je zdrav za telo, strastven za srce i podsticajan za mozak. Za to mi je potreban partner sa kojim je lako komunicirati, koji poštuje granice drugih ljudi.

8. Pijem antidepresive i zato teško postižem orgazam. Zbog toga sam promenila svoju definiciju dobrog seksa, koja se svela na orgazam. Danas uživam u svakoj senzaciji, svakom trenutku, a dobar seks je onaj u kome osećam da mom partneru ne žuri i da oboje uživamo.

9. Za mene je dobar seks samopouzdanje. To je mnogo više od fizičkog čina, ako sami nismo u stanju da se osećamo privlačno, da se uzbuđujemo idejom seksa, partner nam neće mnogo pomoći.

10. U braku sam sedam godina i mislim da ne postoji formula za dobar seks, ne možete to tražiti ili prisiljavati, jednostavno se desi. Hemija među ljudima je važna i normalno je da strast s godinama slabi.

11. Neka od najboljih iskustava sa seksom su bila kada se jednom od nas 'nije dalo'. Zašto? Jer onda se neko od nas potrudi i mnogo više pažnje posveti predigri, oralnom seksu, a ima nešto seksi u gledanju partnera koji toliko želi da ti ugodi.

12. Želela bih da kažem da veličina i izdržljivost muškarca nemaju nikakve veze sa dobrim seksom, ali istina je da su to važne stvari. Takođe, mnogo pomaže maštovita predigra koja nije uvek ista.

13. Dobar seks je onaj o kome razmišljam do kraja dana, pa čak i sledećeg dana, koji me toliko zagreva da jedva čekam da ga ponovim. Obično se radi o pokušaju nečeg novog ili jednostavnom seksi raspoloženju. 


14. Za mene je dobar seks dodirivanje nožnih prstiju, maženje po kosi i lupanje srca, kada nekome nije teško da sačeka „na red“ i iskreno kaže šta nam se sviđa, bez glupih ili nenormalnih pornografskih očekivanja.

15. Za dobar seks važno mi je da imam dobrog partnera, nekoga sa kim mogu da se smejem, budem strastvena, tužna, srećna, svadljiva - a da me još uvek želi. Krajnji cilj je obostrano zadovoljstvo, a ne gluma.

16. U seksu mi je izuzetno važno da budem spremna da probam nove stvari, bez toga mi seks ne može biti sjajan.

17. Dobar seks počinje mnogo pre samog fizičkog čina, prethode mu zadirkivanja, provokacije, dvosmislene poruke, slike. Onog trenutka kada prestanemo da zavodimo, seks prestaje da bude dobar. Najbolji partneri su oni koji su se „upalili“ da bi vas „palili“. Dobar seks uključuje sva čula i zaboravljanje svega ostalog u tom trenutku.

18. Za mene je dobar seks putovanje sa partnerom koje uključuje želju da komunicira, istražuje, bude ranjiv, eksperimentiše, pa čak i da se smeje. Kada znam da mu je stalo do mene i kada je meni stalo do njega, onda je to potpuno iskustvo.

19. Za ženu koja ne može da dostigne orgazam samo penetracijom, dobar seks je onaj koji uključuje puno oralnog seksa, korišćenje seksualnih igračaka i dodirivanje klitorisa. Ovo je nemoguće u kratkom odnosu gde je muškarac gotov za 5 minuta.

20. Volim kada mogu da se šalim u spavaćoj sobi, kada mogu da mu kažem da želim da budem glavni, kada mu kažem 'danas ti radiš sve'. Kada imate partnera kome možete sve reći a da se ne ljutite, onda je seks odličan u 90 odsto slučajeva.
 

Komentari (0)
Loading