Psihoterapeuti otkrivaju: Zbog ovih, nekoliko stvari, parovi se najčešće svađaju tokom praznika

Vesti 28.12.2022 08:00 0

Takođe su podelili savete o tome kako možete da rešite svoje nesuglasice

Psihoterapeuti otkrivaju: Zbog ovih, nekoliko stvari, parovi se najčešće svađaju tokom praznika

Pexels

Mnogi parovi se često svađaju tokom praznika, a za to ima mnogo razloga. Većina nas je nervozna u ovo vreme i u svom haosu i zbrci koji vlada, ima svađa i besa, umesto da samo uživamo u čarima koje praznici donose. Nekoliko terapeuta otkrilo je neke od najčešćih svađa koje parovi imaju tokom praznika, kao i savete kako da ih reše, piše Huffpost.

Porodica


Nažalost, porodica može da bude jedan od glavnih razloga zbog kojih se parovi svađaju tokom raspusta. Svako je na svojoj strani i nije lako biti između dve vatre. Vaša porodica želi da praznike provedete sa njima, a porodica vašeg partnera verovatno ima iste želje. Da biste izbegli sukobe, pokušajte da se dogovorite da svake godine provedete praznike jedni sa drugima. Ili možete provesti Božić sa svojom porodicom, a Novu godinu sa njegovom. U suštini, uvek postoji rešenje, važno je pronaći kompromis koji će zadovoljiti obe strane, objasnila je Beki Vetston, bračni i porodični terapeut.


Pokloni

Ne zamerite voljenoj osobi ako vam nije dao ono što ste zamislili, nema smisla da se ljutite i svađate oko poklona. Kao što je već rečeno, smisao praznika ne bi trebalo da budu pokloni. Dobro razmislite šta se krije iza poklona koji vam je dao partner. Pokažite zahvalnost čak i ako vam se ne sviđa ono što je ispod bora. - Neki ljudi jednostavno nisu mnogo kreativni kada su pokloni u pitanju, ali je važno da su se setili i pokazali da im je stalo - rekla je psiholog En Krouli.

Novac

Odnosi mogu da postanu veoma zategnuti jer razlike u načinu na koji vi i vaš partner rukujete novcem postaju očigledne zbog trošenja tokom praznika - rekao je terapeut Kurt Smit. Ona takođe kaže da možete da izbegnete problem ako unapred razgovarate sa svojim partnerom o troškovima za odmor i dogovorite se o planu potrošnje koji ćete oboje slediti.

Provođenje vremena zajedno

Praznici nam donose mnogo porodičnih trenutaka i ako niste pažljivi, mogu doneti mnoge probleme. Većini parova je zapravo laknulo kada se praznici završe jer se mogu da se vrate u svoj tihi dom, gde njihovi roditelji nisu prisutni. - Da biste izbegli sukobe, imajte na umu da ste vi i vaš partner deo istog tima, pa treba da budete na istoj strani. Provođenje vremena sa svojom ili njegovom porodicom je samo privremeno, pokušajte da ostanete strpljivi i smireni - objasnio je Krouli.


Kućni poslovi

Praznici se završavaju kako i počinju – čišćenjem. Borove iglice, papir za umotavanje, mrvice od hrane i mrlje treba očistiti i odložiti ukrase. Nema potrebe da se vi i vaš partner svađate jer ne možete da se dogovorite kada i ko će šta uraditi. Jedini način da to uradite bez svađe je da odmah podelite zadatke i svako uradi svoj deo, objašnjava Vetston.
 

Komentari (0)
Loading