Ako želite da unesete SREĆU u svoj dom, postoji rešenje: Najmanja promena utiče na ENERGIJU u kući, može se odraziti i na finansije

Vesti 04.01.2023 17:30 0

Evo par feng šui saveta za uređenje spavaće sobe koji vam mogu pomoći da privučete sreću u svoj život.

soba

Pexels

Poslednjih godina mnogo više vremena provodimo u svojim domovima. Samim tim, uređenje enterijera postalo je jedna od omiljenih kućnih aktivnosti, a svi mi smo polako ali sigurno postali pravi mali eksperti koji ništa ne prepuštaju slučaju. Ovo posebno važi za sve one koji već odavno prate savete feng šui stručnjaka za uređenje doma.

Spavaće sobe nisu izuzetak od ovog pravila. Važno je znati da način na koji su naši prostori za odmor uređeni i raspoređeni može imati ogroman uticaj na naš san, produktivnost i opštu dobrobit. Verovali ili ne, ali čak i najmanja promena rasporeda unutar spavaće sobe može vam pomoći da u svoj život privučete srećnije okolnosti, više poslovnih prilika pa samim tim i više bogatstva, piše Ženski magazin.

Ulepšajte svoju spavaću sobu

Osvetljenje je neophodno jer utiče na prirodni protok energije u vašem domu. Dobro pogledajte oko sebe - da li bi vaša spavaća soba mogla da se ulepša novom lampom? Lampa ili noćno svetlo je najlakši način da unesete više svetlosti u prostoriju kako biste efikasnije obavljali svoje dnevne aktivnosti.

Ukrasite svoj prostor slikama

Slike koje odražavaju osnovne feng šui principe daju osećaj mira i lepote u svakoj oblasti. Izaberite slike koje sadrže bilo koji (ili svih pet) elemenata feng šuija - vodu, vatru, zemlju, metal i drvo. Slike drveća i šuma prikazuju element drveta; one koje sadrže plaže, vodopade, reke ili jezera predstavljaju element vode; one sa svećama ili bilo čime što ima veze sa plamenom prikazuju element vatre; dok biljke i planine prikazuju element zemlje.

Dodajte element drveta za rast i lečenje

Element drveta predstavlja rast, zdravlje, prosperitet i obilje u feng šuiju i često je povezan sa novim životom i novim počecima. Ima aktivnu i mušku energiju, ali i elemente receptivne i ženske energije. Postoji nekoliko načina da prikažete element drveta kroz feng šui u vašoj spavaćoj sobi. Pokušajte da ga integrišete kroz dekorativne elemente od drveta, nameštaj i druge drvene strukture.

Prizovite pozitivnu energiju preko sobnih biljaka

Sobne biljke su trendy ovih dana, što je dobra vest iz perspektive feng šuija. Biljke ne samo da prikazuju element drveta, već pomažu i u poboljšanju kvaliteta vazduha u zatvorenom prostoru. Birajte biljke sa mekim, zaobljenim listovima i izbegavajte bodljikave ili oštre biljke poput kaktusa. Pobrinite se da svojim biljkama posvetite svakodnevnu negu i pažnju; briga o drugom živom biću neguje saosećanje koje je takođe povezano sa elementima rasta, zdravlja i prosperiteta drveta.

Prilagodite boju sobe strani sveta

Svaki od pet elemenata u feng šuiju odgovara određenoj strani sveta i boji. Pravac u kom je vaša spavaća soba okrenuta će odrediti najbolje boje i dekor koji trebate koristiti. Na primer, ako je vaša spavaća soba okrenuta ka istoku ili jugoistoku (koji su vezani za zelenu boju), možete dodati stolicu zelene boje, ili ofarbati zidove u neku zelenu nijansu. Što se tiče ostalih kombinacija: zapad i severozapad odgovaraju beloj, zlatnoj i srebrnoj boji; severoistok i jugozapad odgovaraju braon, žutoj i roze boji; jug korespondira sa crvenom dok je sever u korelaciji sa plavom i crvenom bojom.

Oslobodite se stvari koje vas više ne čine srećnim

Cilj feng šuija je stvaranje uravnoteženog prostora za pozitivan "Či" ili za protok životne energije. Oslobodite se stvari koje negativno utiču na vas i koje vam više ničemu ne služe. Ne radi se samo o održavanju dobro uređenog doma; feng šui se takođe odnosi na osećaj unutrašnjeg mira. Ako vam nešto u sobi smeta ili ne stvara osećaj zadovoljstva - poklonite ga ili bacite.

Pomerite svoj krevet

Feng šui ima stroga pravila o krevetima - treba ih postaviti uza zid, nikako ispod prozora a vrata sobe nikako ne bi bila postavljena u blizini uzglavlja. Vaš krevet utiče na različite oblasti vašeg života, posebno na vaš ljubavni život. Novi krevet čisti staru energiju i stvara prostor za nekoga ili nešto novo u vašem životu. Za one koji su nedavno prekinuli vezu, pomeranje kreveta ili kupovina novog moglo bi značiti da ste spremni da privučete nekog boljeg u svoj život. Za one koji su već u vezi, to bi moglo značiti ponovno rasplamsavanje ljubavi između vas i vašeg partnera.

Detoksikujte svoju spavaću sobu

Spavaća soba je vaš sveti prostor, pa je važno da je detoksikujete, posebno na početku nove godine. Spavaća soba koja dobro izgleda (i još bolje miriše) odiše osećajem svežine koji, zauzvrat, takođe pomaže da se osećate dobro. Da biste detoksirali svoju spavaću sobu, možete koristiti aromaterapiju, mirišljave sveće i štapiće sa omiljenom aromom. Takođe, pobrinite se da svoj prostor očistite samo prirodnim sredstvima za čišćenje. Soda bikarbona, sirće i eterična ulja su efikasni čistači koji će uneti dah svežine u vaš omiljeni kutak.

NajŽena.rs je i na Viberu, pridružite se našoj zajednici, a sada možete da preuzmete i STIKERE!

BONUS VIDEO

 

 

 

Komentari (0)
Loading