Tart Tatin recept: Napravie FRANCUSKI desert sa samo četiri sastojka

Vesti 10.01.2023 14:20 0

Da li je moguće napraviti mega-dobru tortu sa malim brojem sastojaka i truda? Kako se ispostavilo, da

Tart Tatin recept: Napravie FRANCUSKI desert sa samo četiri sastojka

Shutterstock

Jedan od takvih kolača je i Tarta Tatin, francuski desert, iako obično komplikovaniji - danas možete otkriti njegovu jednostavniju verziju.

Sastojci

  • 80 g smeđeg šećera
  • 80 g putera
  • Prstohvat soli (opciono)
  • 2-3 jabuke
  • Lisnato testo 

Priprema

Dodajte u tiganj šećer, puter i so u tepsiju. Na trenutak karamelizirajte, pa na to stavite izdubljene i prepolovljene jabuke (šupljom stranom nagore). Tako pržite nekoliko minuta, pa prekrijte lisnatim testom i kašikom sa spoljne strane ugurajte testo ispod jabuka.

Stavite u rernu zagrejanu na 200 stepeni C oko 15 minuta. U idealnom slučaju, gotovo je kada se vrh prepeče nakon vađenja, a karamela ispod postane smeđa i gusta.

Poslednji korak je da pažljivo pokrijete tepsiju velikim tanjirom - i okrenite tiganj naopako tako da kolač ostane na tanjiru.

Isecite i poslužite (trebalo bi da lepo hrska kada se seče), možete dodati i na primer sladoled i cimet.

 

 

Prijatno!

Komentari (0)
Loading