Zašto bi na noćnom ormariću trebalo da držite limun? Ovo su mnogobrojne prednosti, neke će vas iznenaditi

Vesti 20.01.2023 22:30 0

Neke od prednosti uključuju smanjen nivo anksioznosti, smanjeni stres, sveukupni smirujući osećaj i potencijalno niži krvni pritisak

Zašto bi na noćnom ormariću trebalo da držite limun? Ovo su mnogobrojne prednosti, neke će vas iznenaditi

Shutterstock

Svi već znaju da limun ima brojne zdravstvene prednosti i prednosti. Omiljeno voće može delovati kao sredstvo za čišćenje, ulepšavanje, pa čak i rešenje za izbeljivanje zuba. Ali da li ste znali da čak i samo spavanje pored isečenog limuna na noćnom ormariću može imati neke od ovih prednosti? Samo udisanjem mirisa limuna vaše telo doživljava većinu (ako ne i sve) njegovih homeopatskih prednosti. Neki od njih uključuju smanjen nivo anksioznosti, smanjen stres, sveukupno smirenije osećanje, potencijalno smanjenje krvnog pritiska, smirivanje alergija (smanjenjem upale disajnih puteva) i povećanu produktivnost, navodi Reader's Digest.

– Zdravstvene koristi o kojima svi pričaju zapravo su samo efekat aromaterapije. Ako stavite kriške limuna pored kreveta, onda ćete noću udisati suptilni miris limuna. Limun se vekovima koristio kao moćno etarsko ulje za aromaterapiju i zaslužan je za prednosti kao što su povećana koncentracija, smanjen nivo stresa (najverovatnije kao rezultat povećane proizvodnje serotonina) i smirujući efekat na respiratorni sistem – rekla je Diane Elizabeth, osnivač Skin Care Ok.

Iako je većina prednosti spavanja sa isečenim limunom pored sebe povezana sa zdravljem, postoji i nekoliko drugih prednosti. Jedan od njih je da držite mrave podalje – ako imate infestaciju mrava, jednostavno utrljajte sok od isečenog limuna blizu ili oko bilo kojeg mogućeg ulaza. Citrusna aroma limuna će poremetiti trag mirisa mrava i oni će u potpunosti izbegavati to područje. Limuni takođe deluju kao prirodni osveživači vazduha i dezodoransi - tako da dok je limun na vašem noćnom ormariću, obavlja dvostruku funkciju, osvežava vazduh oko vas i pruža prirodnu aromaterapiju.

 
Komentari (0)
Loading