Trikovi PARA vredni: Uradite ovo sa vašim uređajima i RAČUNI ZA STRUJU će biti manji nego ikad

Najžena Vesti 23.09.2021 20:35 1

Najlakši način za očuvanje klime je smanjenje temperature hlađenja. Samo jedan stepen štedi do 3% energije. Isto tako, ako se rublje pere na 40 umesto 60 stepeni, potrošićete pola količine struje

Trikovi PARA vredni: Uradite ovo sa vašim uređajima i RAČUNI ZA STRUJU će biti manji nego ikad

Freepik

Isključite šporet nekoliko minuta pre završetka pripreme hrane, jer će se i dalje kuvati i peći neko vreme dok se uređaj ne ohladi.

Možete uštedeti čak i ako smanjite broj stvari koje peglate. Verovatno ne želite hodati pogužvni, ali zapravo nije potrebno peglati posteljinu, kuhinjske krpe ili peškire.

Frižider i zamrzivač takođe troše mnogo struje, jer stalno rade. Iako ih ne možete isključiti, možete da malo smanjite temperaturu hlađenja.

I štednja energije ili LED sijalice troše do 80% manje struje od običnih, a traju i po deset puta duže.

U nastavku pročitajte kako dobiti račun za struju dvostruko niži nego pre!

- Kad god možete, pripremajte obroke za dva, tri dana. Potrošnja energije nije ista kada uključite šporet svaki ili svaki treći dan.

- Isključite iz utičnice Ne ostavljajte uređaje na čekanju, ali ih isključite iz napajanja. Na primer, TV i dalje troši oko 24% energije iako je isključen. Procenjuje se da oko 6% električne energije u domaćinstvima ide u uređaje koji su u stanju pripravnosti.

- Pazite na temperaturu. Uverite se da se vrata frižidera ne otvaraju predugo, jer će inače morati ponovno hladiti unutrašnjost, što se ne može učiniti bez dodatne energije.

- Frižider na hladnoći. Stavite frižider na najhladnije mesto u stanu / kući. Pazite da ne izlažete suncu.

- Hladni prostor dovodi do manje potrošnje energije, jer svaki stepen manje od frižidera znači i smanjenje potrošnje energije do 6 posto.

Komentari (1)
Loading
Kole
24.09.2021 21:52

Indukcione ploce i resoi su velika usteda struje. Godinama kuvamo iskljucivo na indukcijskom grejnom telu, kad smo prvi put ukljucili indukcijsku plocu, otisao sam da proverim kretanje meraca na strujomeru zapanjim se koliko mili merac.