Pidžama za čas postane leglo bakterija: Evo koliko često je potrebno da je perete

Vesti 18.05.2023 09:35 0

Pidžame su savršeno leglo za bakterije i klice i skoro ih niko ne pere dovoljno često. Evo šta stručnjaci kažu, koliko često treba da perete pidžamu?

spavanje

Shutterstock

Pidžama je odevni predmet koji nosimo svaki dan kada idemo u krevet, a nekima je omiljena odeća za nošenje dok borave kod kuće. Da li ste se ikada zapitali koliko često treba da perete te pidžame? Odmah ćemo vam reći da ga verovatno ne perete dovoljno često. Kako prenosi Metro, ​​pidžame nisu u istoj kategoriji kao donji veš, ali takođe nisu kao onaj pleteni džemper koji pokušavate da izbegnete da perete. Dakle, koja je optimalna učestalost pranja pidžame?

Stručnjaci za luksuzne pidžame, Pretty Lou London, rekli su da su naše omiljene pidžame leglo bakterija. "Pidžame su jedina intimna odeća koju redovno nosimo, a mnogi ljudi je nose kao jedini sloj i bez donjeg veša", rekao je portparol. „Ta blizina našoj koži i drugim delovima tela 6 do 8 sati svake noći ispod čaršava čini ih idealnim leglom za bakterije i druge klice.

"U ovakvim situacijama zaista ne postoji jedno pravilo za sve. Ali po našem mišljenju, verujemo da ako nosite pidžamu da biste spavali u njoj, onda je prihvatljivo da je nosite tri do četiri noći pre nego što ih operete“, rekao je jedan od stručnjaka i dodao: „Ako ne obučete pidžamu dok se ne istuširate ili okupate pre spavanja, možda ćete moći da je nosite pet do sedam dana pre nego što ih bacite na pranje." „Ako nosite različite komplete pidžame za različite delove dana i samo u kratkim vremenskim periodima, onda se zaista svodi na to da procenite kada treba da ih operete, ali uvek bismo savetovali da je jednom nedeljno dobro pravilo.'"


Da li se mnogo znojite?

Ako ste skloni da se znojite, onda je verovatno da ćete morati da perete pidžamu češće od drugih. Takođe, razmislite o tome koliki kontakt sa kožom ima vaša pidžama ako se znojite, jer će to uticati na to koliko često ćete morati da je perete.

 Da li radite od kuće?

Ako redovno radite od kuće, velika je verovatnoća da ćete tokom dana izabrati salonke ili pidžamu jer želite da se osećate udobno. „Ako je to slučaj, onda bismo preporučili tri do četiri nošenja pre nego što ih operete ako ih nosite u proseku sedam do osam sati tokom radnog dana“, kaže Pretty Iou London.

Komentari (0)
Loading