Jesu li vam RUKE hladne zimi? Isprobajte ovaj TRIK i za par minuta, bez RUKAVICA, ih UGREJTE

Vesti 25.11.2021 16:48 0

Smrzavanje ruku je čest problem zimi. Nekima su dovoljne tople rukavice. Međutim, postoje ljudi koji se žale na izuzetno neugodna osećanja vezana za hladnoću kada su napolju. Njihovi prsti često postaju beli, pa čak i plavi nakon nekoliko minuta. Postoji jednostavan način da se to spreči

Jesu li vam RUKE hladne zimi? Isprobajte ovaj TRIK i za par minuta, bez RUKAVICA, ih UGREJTE

Shutterstock

Zvanično je sve vreme jesen (kalendarska zima počinje 22. decembra)

Rešavanje problema smrzavanja ruku je lakše nego što mislite. Ne trebaju vam nikakvi posebni uređaji, štaviše, ovu metodu mogu koristiti svi. Radi se o jednoj maloj promeni koja daje primetan efekat. Razlika je ogromna. I ne trebaju vam čak ni rukavice. Znamo da zvuči neverovatno, ali to je dokazana metoda.

Dovoljno je da promenite način na koji držite ruke, tačnije da ih stavite u rukave. Gurnite desnu ruku u levi rukav, a levu u desni rukav. Imamo sklopljene ruke jedni na druge. Pre svega, vaše ruke su zaštićene od hladnoće u najmanje dva sloja: kaput ili jakna i džemper ili duks. Nije ni čudo što je toplije nego u rukavicama.

U stvari, efikasnost ovog trika je, međutim, da se ruke dodatno zagrevaju našim podlakticama. Zbog toga deluje veoma brzo i na rukama koje su već veoma hladne. Osim toga, zagrljajem jedni druge sprečavamo gubitak toplote po celom telu, ne samo kada su u pitanju ruke.

 

Komentari (0)
Loading