Boja odeće koju nosite utiče na vaše RASPOLOŽENJE: Jedna daju samopouzdanje, a u drugoj delujete NESREĆNO

Vesti 08.05.2023 22:00 0

Nemojte odabrati odeću samo zato što vam se sviđa boja, već razmislite o tome kako će ona uticati na vaše raspoloženje

Boja odeće koju nosite utiče na vaše RASPOLOŽENJE: Jedna daju samopouzdanje, a u drugoj delujete NESREĆNO

pixabay

Boja odeće može popraviti ili pokvariti raspoloženje, ubrzati ili usporiti puls, uticati na samopouzdanje i još mnogo toga. Mnogi ljudi nesvesno biraju boje u skladu sa svojim trenutnim raspoloženjem.

Crvena

Crvena odeća povećava samopouzdanje i pomaže vam da se izdvojite u gomili. Pokazuje smelost i olakšava donošenje odluka. U ogromnoj većini sveta, ova boja nosi auru opasnih strasti i seksualnosti. Na primer, u Indiji je to boja haljine koju je mlada nosila na venčanju. Efekat crvene boje je omekšan belom ili bež.

Žuta

Ova sunčana i pozitivna boja pomaže da se zbližite sa ljudima, čak i onima koji se mogu nazvati arogantnim ili prilično stidljivim. Ako se odlučite za žuti outfit, pazite da ne preterate sa žutom. Dovoljan je jedan detalj, na primer, to može biti majica, suknja, cipele, tašna, šal, ali nikako sve zajedno u toj boji.

Plava

To je potpuna suprotnost crvenoj. Usporava rad srca i snižava krvni pritisak i idealna je za opušten osećaj. Takođe, ova boja stvara pozitivan prvi utisak na druge ljude i idealna je za, recimo, intervju za posao ili izlazak sa nekim ko vam se sviđa. Ako je nijansa plave previše tamna, možete je ublažiti svetlim bojama.

Zelena

Ova boja umiruje i osvežava. Dakle, ako želite da se tako osećate, nosite nešto zeleno. Ima mnogo nijansi, pa je pogodan za sve tipove kože, odnosno svako može pronaći nijansu koja mu dobro pristaje. Dodaci neutralnih boja će naglasiti zelenu. Na raspoloženje će dobro uticati i odeća neutralnih boja sa dodatkom, recimo, zelene ogrlice.

Ljubičasta

Savršena je za stvaranje utiska iskusnog i samouverenog muškarca. Kao i plava, odličan je izbor za ostavljanje pozitivnog prvog utiska. Podstiče stvaranje osećaja duhovnosti – kao da vas na izvestan način uzdiže iznad svakodnevnih, ovozemaljskih stvari. Takođe mladom licu daje dozu ozbiljnosti i zrelosti. Ljubičasta boja je savršeno upotpunjena pastelnim nijansama.

Crna

Ovo je boja koja izgleda dobro na skoro svima, a poznata je po stvaranju vitkijeg vizuelnog efekta i doprinosu elegantnijem izgledu. S druge strane, crna odaje utisak tuge, a samim tim može uticati i na raspoloženje nosioca. Ako želite da izgledate elegantnije i manje morbidno, kombinujte to sa detaljima živih boja.

Narandžasta

Ova boja je kombinacija karakteristika žute i crvene. Odličan je stimulator za razne aktivnosti, kao i za buđenje kreativnosti. Odlično izgleda u kombinaciji sa hladnim i neutralnim bojama, piše Bright Side.

Komentari (0)
Loading