Dve ŽENE pretrpele napad VRANA u poslednja dva dana: Završile su u URGENTNOM, a evo kako da se zaštitite ako dođete u sličnu situaciju

Vesti 16.05.2023 19:00 0

Dve žene su zbog napada vrana morale da traže pomoć lekara

Dve ŽENE pretrpele napad VRANA u poslednja dva dana: Završile su u URGENTNOM, a evo kako da se zaštitite ako dođete u sličnu situaciju

Shutterstock

Žena (60) u Bulevaru kralja Aleksandra u Beogradu preživela je napad agresivnih ptica, ali je završila u Urgentnom centru zbog povreda. Iako su se mnogi zapitali kako je to moguće da se desi, postoji logičan odgovor. Naime, ovo je period kada se legu mlade vrane. Odatle i povremeni napadi na ljude, prenosi Mondo.

Evo sedam saveta o tome šta treba raditi u takvoj situaciji:

1. Obavestite lokalne vlasti

Ako primetite da su vrane posebno agresivne na određenom području, obavestite lokalne vlasti ili nadležne službe za zaštitu životinja. Oni mogu da preduzmu odgovarajuće mere kako bi se rešio problem.

2. Ostanite smireni

Iako napad ptica može da izazove strah i paniku, važno je ostati smiren. Nemojte vikati, mahati rukama ili trčati jer to može dodatno da izazove ptice.

3. Zaštitite glavu

Vrane često ciljaju glavu, pa je važno zaštititi tu oblast. Možete koristiti kapu, šešir ili druge pokrivalice za glavu kako biste smanjili rizik od povreda.

4. Nosite zaštitnu opremu

U ekstremnim slučajevima kada su napadi vrana česti i agresivni, možda ćete želeti da nosite zaštitnu opremu kao što su naočare, rukavice ili jakna s kapuljačom.

5. Koristite kišobran ili štap

Otvaranje kišobrana ili nošenje štapa iznad glave može da omete vrane i spreči njihove napade. Ptice će biti opreznije zbog izmenjenog oblika i veličine objekta iznad vas.

6. Napustite područje

Ako je moguće, udaljite se s mesta gde su vrane agresivne. Pokušajte da nađete sigurno sklonište ili uđete u zgradu kako biste se zaštitili.

7. Ne provocirajte ih

Izazivanje ili pokušavanje da se sukobite sa pticama može samo da pogorša situaciju. Nemojte bacati predmete na njih ili ih gađati, jer to dovodi do dodatnih napada.

Važno je napomenuti da su napadi vrana relativno retki, ali ako se suočite s takvom situacijom, ovi saveti mogu da vam pomognu da se zaštitite. Zapamtite, mirnoća i oprez su ključni faktori u takvim situacijama.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)
Loading