BIZARAN TRIK koji će vam pomoći da se otarasite dlaka: EVO šta da uradite pre nego što ubacite stvari u veš mašinu

Vesti 07.12.2021 16:35 0

Ako vas užasavaju dlake kućnih ljubimaca ili vam jednostavno opada kosa i lepi se za odeću, ovaj trik će vam sigurno značiti. Ne morate ništa da kupujete, dovoljno je da imate veš mašinu i mašinu za sušenje veša.

Veš mašina

Shutterstock

Sigurno vam nikada ne bi palo na pamet da biste mogli da koristite mašinu za sušenje veša pre samog pranja. Upravo u tome se i krije trik uklanjanja dlaka.

Kako to da izvedem?

Prvo pokušajte da ručno uklonite dlake. Najbolje je da koristite valjak ili lepljivu traku. Kada završite posao, svakako ćete primetiti da nisu sve dlake uklonjene. Ubacite sav veš u mašinu za sušenje. 

Antistatička svojstva limova za sušenje će vam pomoći da odbijete kosu i uhvatite je u zamku za dlačice vašeg sušare. Postavite mašinu za sušenje oko 10 minuta na nisku vatru ili bez grejanja. Jednostavno provođenje veša kroz ciklus odvojiće dlake.

Kada je mašina za sušenje gotova, izvadite veš, još jednom ga protresite da biste uklonili preostalu dlaku kućnih ljubimaca i stavite ga u mašinu za pranje veša.

Ponovo ću želeti da koristim mašinu za sušenje

Pre nego što ponovo ubacite veš u mašinu za sušenje, očistite je od dlaka koje su se nakupile u njenim rubovima. Tako ćete osigurati da se one ponove ne zalepe za veš. Dobra stvar je što trik možete koristiti apsolutno za sve što perete, od posteljine i ćebadi, krpa i peškira, pa sve do satenskog donjeg veša ili osetljivih košulja.
 

Komentari (0)
Loading