Ruski doktor otkriva kako PRAVILNO da PADNETE kada se okliznete na LED! Ako se nađete na zemlji, pre nego što ustanete uradite OVO!

Vesti 07.12.2021 21:12 0

Da se ​​ne biste povredili na ulici, važno je da poštujete nekoliko zimskih pravila

Ruski doktor otkriva kako PRAVILNO da PADNETE kada se okliznete na LED! Ako se nađete na zemlji, pre nego što ustanete uradite OVO!

Pexels

Pre svega, izaberite odgovarajuću obuću, treba da ima debele i reljefne đonove, a doktor Artem Nikolaev upozorava da ni u kom slučaju ne treba izlaziti u cipelama sa visokim potpeticama ili na visokoj platformi.

Drugo pravilo je da gledate ispod stopala i hodate sporim koracima, gazeći celim tabanom, rekao je za "RIA Novosti". 

Na stepenicama, morate se držati za gelender ili ići uza zid, sa savijenim nogama dok silazite ili se penjete. Takođe je mudro zameniti torbu sa rancem, jer torba koja visi na jednom ramenu može da poremeti smisao za ravnotežu. 

- Starijim ljudima je bolje da na ulicu ponesu štap sa gumenim ili oštrim vrhom - naglasio je doktor.

PAO JE PRVI SNEG: Zamislite ŽELJU pre spavanja, prve PAHULJE donose PROMENE, ali OVAJ astrološki aspekt može sve da POKVARI

Međutim, doktor ističe da je najvažnije naučiti kako pravilno pasti! 

Zabranjeno je isticanje ruku napred i naginjanje unazad, jer tako možete polomiti ruku, povrediti kičmu i/ili pasti na glavu i zadobiti tešku povredu glave. Najbolje je da se fokusirate i padnete na gluteus.

Ako nije bilo moguće izbeći pad, bitno je da prvo dođete sebi i uradite nekoliko stvari pre nego što ustanete. 

- Prvo, pregledajte oko sebe i procenite svoje stanje. Ako se i na nekoliko sekundi onesvestite, osetite zujanje u ušima, vrtoglavicu, mučninu, jak bol ili shvatite da nešto nije u redu sa rukom ili nogom, nemojte rizikovati, ostanite na podu i pozovite hitnu pomoć - preporučio je lekar iz Rusije.

Komentari (0)
Loading