Primetili ste TVRDOKORNE krugove oko ringli: Evo kako se NAJEFIKASNIJE čisti ravna ploča!

Vesti 08.12.2021 09:27 0

Za svaki problem postoji rešnje

Primetili ste TVRDOKORNE krugove oko ringli: Evo kako se NAJEFIKASNIJE čisti ravna ploča!

Pexels

Sigurno ste i sami primetili da stari šporeti na gas polako ali sigurno napuštaju kuhinje, a na njihovo mesto dolazi novi, ravni i električni šporeti.

Iako neki više vole staromodne gasne šporete, jer imaju "dušu", drugi ističu da nova i moderna bela tehnika ima mnoge kvalitete, a pored ostalog je i lakša za održavanje! Međutim, vremenom su mnoge domaćice primetile tvrdokorne krugove oko ringli, koje prosto nije moguće oribati.

Zbog toga stručnjaci ističu da ravnu ploču treba prebrisati običom vodom svakog dana, a jednom nedeljno treba je izribati na jedan poseban način.

Potrebno je: Topla voda, sunđer, sredstvo za čišćenje ovakvih šporeta, papirni ubrusi, pamučna krpica i po potrebi žica za ribanje.

Procedura:

Prvo treba da potopite sunđer u toplu vodu sa deterdžentom i potom pređete preko ploče, kako biste pokupili svu prljavštinu i masnoću. 

Nakon toga, prebrišite ploču pamučnom krpom tako da u potpunosti bude suva. Kad sve ovo obavite vreme je da nanesete sredstvo za čišćenje i lagano kružnim pokretima izribate prljavštinu oko ringli. Ako su se stvorile tvrdokorne mrlje koje ne možete ukloniti sunđerom iskoristite žicu za ribanje ili metalnu špatulu.

Nakon ribanja uklonite tragove sredstva za čišćenje papirnim ubrusima i to kružnim pokretima kao da nanosite vosak za poliranje. Nakon toga vaše čišćenje je gotovo, a šporet bi trebalo da se blista.

Komentari (0)
Loading