Evo zašto treba da ubacite VLAŽNU MARAMICU u veš mašinu: Žene tvrde da im odeća nikada BOLJE nije izgledala i MIRISALA!

Andrea Orlandić Vesti 08.12.2021 09:57 0

Ako niste sigurni da li je maramica idealna za ovaj trik, lako možete da je testirate

Evo zašto treba da ubacite VLAŽNU MARAMICU u veš mašinu: Žene tvrde da im odeća nikada BOLJE nije izgledala i MIRISALA!

unsplash/engin akyurt

Prosečna osoba provede oko četiri sata nedeljno na pranju veša, a iako moderne mašine za pranje veša većinu "posla" obavljaju same, rezultat pranja se može značajno poboljšati jednim jednostavnim trikom.

Ova metoda je posebno korisna za vlasnike kućnih ljubimaca, kao i za one koji imaju dosta tamne odeće, a radi se o tome da u mašinu stavite vlažnu maramicu pre nego što stavite veš.

Rezultati će biti vidljivi odmah i zaista će premašiti očekivanja - odeća će biti bez dlačica i kovrdžava jer joj vlažne maramice deluju kao "apsorber", piše Bright Side.

Kako ovo radi?

Važno pravilo je da ne stavljate više od tri vlažne maramice za jedno pranje. Kada bubanj počne da se okreće, vlažne maramice će se mešati u odeću i sakupljati kosu i krzno.

Ono što je važno jeste da su vlažne maramice dovoljno čvrste i debele da se ne raspadaju tokom ciklusa pranja, a ako niste sigurni koliko su jake, to možete lako proveriti pokušajem da ih pocepate rukama. Ako ne uspete ili vam treba mnogo snage da to uradite, oni su dovoljno čvrste.

Nikada nemojte koristiti obične maramice umesto vlažnih - one će se raspasti i veš će imati još više mrvica i izgledati još gore. Ni maramice za skidanje šminke neće pomoći.

Ako ne želite da odeća upija miris vlažnih maramica, birajte antibakterijske ili bez mirisa, a možete staviti i više omekšivača koji će prikriti miris.

 
Komentari (0)
Loading