Zaboravili ste izvučete VEŠ iz mašine posle PRANJA? Evo koliko sme da stoji, a da se ne usmrdi!

Najžena Vesti 10.12.2021 09:59 0

Sigurno vam se bar jednom dogodilo da ste ubacili veš da se pere i da niste bili u mogućnosti da ga odmah prostrete nakon pranja.

Zaboravili ste izvučete VEŠ iz mašine posle PRANJA? Evo koliko sme da stoji, a da se ne usmrdi!

Freepik

Onda znate i za onaj neugodan miris koji vas je sačekao nakon otvaranja mašine. Da bi veš bio čist i mirišljav, neophodno je da ga izvadite odmah nakon pranja.

Ipak, moguće je ostaviti veš nekoliko sati u mašini, a da on zadrži miris i svežinu.

Ako se desi da morate da izađete iz kuće i da veš nema ko da izvadi, imajte na umu da on može da vas sačeka tamo gde ste ga ostavili i do 12 časova nakon pranja, ali u određenim uslovima.

Pre svega treba znati da li sama mašina sadrži bakterije i buđ i da li je prljava i neugodnog mirisa kada je prazna.

Ukoliko je to slučaj, veš koji odmah izvadite nakon pranja imaće takođe neprijatan miris, koji će biti još izraženiji ukoliko takvu odeću ostavite nekoliko sati neraširenu.

Nikada ne bacajte vodu u kojoj ste KUVALI JAJA: Ako slučajno kupite neko sa NAPUKLOM ljuskom i to može da se ISKORISTI!

U tom slučaju bi trebalo detaljno očistiti mašinu – mi predlažemo da sipate sirće na mesto gde inače sipate deterdžent i da uključite praznu mašinu da se opere, ukoliko već nemate program za čišćenje mašine.

Drugi preduslov za svež i čist veš nakon dugog stajanja u mašini jeste da ste sipali tačno onoliko deterdženta koliko je propisano. Manje može biti nedovoljno, a više može imati kontraefekat, lepiti se za odeću. Kada je nedovoljno isprana, na nju se lako lepe i bakterije, pa je rezultat čak i odmah raširenog veša nečista odeća koja uz to nema baš najugodniji miris.

Ukoliko se desi da osećate neprijatan miris, to je znak da je plesan već počela da se širi i da se veš ubuđao, pa ga je potrebno ponovo dobro oprati.

Ukoliko ipak osećate svežinu nakon otvaranja vratanaca, imate dve brige manje – ispravnu, čistu mašinu i manjak stresa kada ste u žurbi, a veš mora da sačeka da ga raširite.

Komentari (0)
Loading