Da li znate zašto POLICAJAC PRVO PIPNE AUTO kada vas zaustavi? Malo ko zna za ovaj GENIJALAN RAZLOG!

Vesti 14.12.2021 18:19 0

Mali broj vozača zna pravi razlog

Da li znate zašto POLICAJAC PRVO PIPNE AUTO kada vas zaustavi? Malo ko zna za ovaj GENIJALAN RAZLOG!

Shutterstock

Kada vas saobraćajna policija zaustavi, službeno lice obično prilazi sa zadnje strane, a vi u retrovizoru vidite kako on dodiruje gepek ili drugi deo vašeg automobila.

Da li znate zašto? Iako je razlog neverovatno jednostavno, a istovremeno i genijalno, mali broj vozača je uspeo da ga provali.

Ako vozač učini krivično delo, tokom samog zaustavljanja ili kasnije, bilo da povredi policajca ili nekog drugog, zbog otiska prsta koji je ostavio policajac, na kolima će se naći dokaz, a samim tim i krivac.

Otisci prstiju koji su ostali na automobilu mogu dokazati da je policajac zaista prišao vozilu i imao susret sa određenim vozačem. U hitnom slučaju, vozač koji je ostavio automobil i pobegao može se locirati na osnovu otisaka prstiju na njegovom automobilu.

A drugi razlog za dodirivanje gepeka je da se proveri da li je neko u njemu, odnosno da li je otmica u pitanju. Ova procedura je prvobitno razvijena da malo uplaši vozača i druge ljude u vozilu.

U slučaju da vozač ima nedozvoljene supstance ili oružje, odmah će početi da ih skriva pre nego što policajac dođe do prozora, a iznenadno kucanje može da ga zbuni i time poveća šansu da ga uhvati.

Policajci iz potpuno istog razloga dodiruju ne samo prtljažnik, već i zadnji far automobila, a u nekim situacijama im to daje dovoljno vremena da procene situaciju i da li postoje opasnosti.

Komentari (0)
Loading