Ovako ga TRETIRAJTE i cveće se neće OSUŠITI: Uz ove savete biljke će vam ostati sveže dok ste na odmoru

Vesti 06.05.2022 08:30 0

Sledite ovih par saveta i kod kuće vas sigurno neće zateći uvelo cveće

Ovako ga TRETIRAJTE i cveće se neće OSUŠITI: Uz ove savete biljke će vam ostati sveže dok ste na odmoru

unsplash.com

Sezona je odmora i mnogi će se sigurno uputiti barem na nekoliko dana van svog doma. Većina ljudi ima nekoga ko će u tom periodu obići njihov stan ili kuću i zaliti cveće, ali šta je sa onima koji neće imati nikoga ko bi poveo računa o njihovim biljkama?

U tom slučaju ćete sami trebati da obezbedite sigurnu zonu za svoje biljke koje će vas sa odmora dočekati bujne i raskošne. Sami možete sprečiti isušivanje i biljakama omogućiti dovoljno vode.

Pre odlaska obilno zalijte cveće

Najvažnije je da nekoliko sati pre odlaska na letovanje cveće obilno zalijete. Nijedna biljka ne može da opstane bez svetlosti, pa stoga prvo grupišite biljke u jednoj prostoriji koja je osvetljena prirodnom svetlošću najmanje osam sati dnevno.

Posudu sa vodom povežite sa saksijama

Potom saksije poređajte na trpezarijski sto, a između njih, u sredini, stavite posudu punu vode. U sud s vodom stavite deblje pamučne trake uvijene u spiralu, čiji će krajevi biti zakopani u saksijama. Važno je da posuda s vodom bude malo izdignuta u odnosu na saksije, kako bi kroz pamučne trake voda prolazila i vlažila zemlju u saksijama.

Plastična flaša kao sredstvo za navodnjavanje biljki

Druga varijanta je da u svaku saksiju zabodete flašu napunjenu vodom - grlić izvrnute flaše treba da bude u zemlji. Čep od boce izbušite na nekoliko mesta, kako bi voda postepeno zalivala biljku.

Poređajte cveće u kadu

Jedan od načina da sačuvate svoje biljke dok ste na odmoru jeste i da saksije sa cvećem poređate u kadu koju ste prethodno obložili starim čaršavom dobro natopljenim vodom. Zemlja u saksijama upijaće vlagu i vaše drage biljčice će vas u sasvim dobrom stanju dočekati kada se vratite s odmora. Naravno, uslov je da u kupatilu imate prozor.

 

Komentari (0)
Loading