Sa ovim zgodnim TRIKOM deca će zavoleti POVRĆE: Samo vam treba jedna SAKSIJA i desiće se ČUDO

Naj žena Vesti 17.10.2022 16:57 0

Da bi deca bila zdrava, ponekad nije dovoljno samo da jedu zdrave namirnice, već i da znaju koliko su one korisne

Sa ovim zgodnim TRIKOM deca će zavoleti POVRĆE: Samo vam treba jedna SAKSIJA i desiće se ČUDO

Shutterstock

A kako to da saznaju nego tako što ćete ih približiti prirodi i tako prirodu približiti njihovom biću.

Način da deca "projedu" povrće

Ukoliko vaše dete nije ljubitelj voća i povrća, pokušajte da ga pustite da ga samo, odnosno uz vašu pomoć, uzgaja u dvorištu. Ako živite u stanu, opredelite se za saksijsku sadnju. I čudo će se desiti.

Deca koja gaje biljke jedu sve

Istraživanje, objavljeno u časopisu "Journal of American Dietetic Association", dokazalo je da će deca verovatno pojesti povrće ako budu učestvovala u uzgoju sopstvenog. Predškolci koji su gajili biljke, dva puta više su konzumirali sveže voće i povrće od onih koji nisu nikada videli kako izgleda gajenje.

Grupa mini vrtlara koja je učestvovala u istraživanju, preferirala je ukus svežih proizvoda, za razliku od onih koji nisu imali to iskustvo.

Mali baštovani zavole prirodu

Još jedno istraživanje, sprovedeno na Univerzitetu Florida, dokazalo je da se efekti baštovanstva sa decom nastavljaju i u odraslom uzrastu, jer su studenti jeli više voća i povrća pošto su bili uzgajivači.

Zdravstveni bonus

Zemlja izlaže decu klicama koje im pomažu u izgradnji jakog imunog sistema, čime se spontano radi na zdravlju. Istraživači su primetili da mališani koji dolaze u kontakt sa više mikroba tokom odrastanja, imaju niže stope alergija. Takođe, deca koja su napolju, među biljkama, su srećnija, zdravija, kreativnija i slobodnija.

BONUS VIDEO

Komentari (0)
Loading