Ukoliko vidite OVE SIMBOLE, ne sluti na dobro: Evo šta znače ZNAKOVI u šolji, mogu otkriti vašu SUDBINU i šta vas čeka na DUŽE STAZE

M. G. Vesti 09.04.2022 20:17 0

Otkrijte značenje osnovnih simbola.

Ukoliko vidite OVE SIMBOLE, ne sluti na dobro: Evo šta znače ZNAKOVI u šolji, mogu otkriti vašu SUDBINU i šta vas čeka na DUŽE STAZE

pixabay

Gledanje u šolju, koje se zvanično naziva taseografija, zapravo je proricanje sudbine na osnovu tragova koje talog kafe ostavi u unutrašnjosti šoljice. Otkrivanje skrivenog značenja većini je zapravo samo dobra zabava uz partiju razgovora sa prijateljicom i ispijanje omiljenog napitka. U svakom slučaju, vremenom su se ustalila značnja određenih simbola koji se pojave u šoljici, te se izdvajaju šabloni kojima se vode „stručnjaci“ za gledanje u kafu. A da bi priča nakon obrtanja šoljice, ceđenja taloga i oblikovanja simbola bila što životnija, u svemu je neophodno i malo mašte onog ko znakove tumači.

Šta je sve potrebno za gledanje u šolju

Za sve one koji veruju u gledanje u šolju ili bi samo da se zabave, važno je osnovno pravilo – kafa koju kuvate i sipate u šolju mora da bude turska, tj. domaća crna kafa. Druge vrste kafe neće ostaviti željeni deblji talog na zidovima šolje, tragovi će biti bledi i neprepoznatljivi, sve će biti uzaludno i zato je prvi korak – kuvanje jake crne turske.

Važno je i da je ta kafa koju kuvate bez šećera, mleka i drugih dodataka. Nepisano pravilo kaže i da kafu treba piti desnom rukom, a da, kada je popijete, šolju treba da na tacnu ili papir okrenete levom rukom, pišu na sajtu superstititonsof.com.

Zatim šoljicu tako prevrnutu ostavite da se ocedi najmanje 10 minuta. Nakon toga vreme je za čitanje simbola koji su se u talogu oblikovali tokom ceđenja. Važno je znati i da ne treba sebi gledati u šolju nego drugome. Za one koji bi da se okušaju u gledanju u šolju poželjno je da imaju dobru intuiciju, da dobro poznaju simbole u kafi i naravno, da imaju želju i dobru volju za tako nešto.

kafa

Shutterstock

 

Prvo obratite pažnju na veličinu simbola. Velikim simbolima treba dati veći značaj nego malim i jedva vidljivim simbolima. Takođe, simboli koji se nalaze u blizini drške šolje predstavljaju događaje koji će se desiti u kući osobe. Simboli koji se nalaze levo od drške predstavljaju prošlost, a simboli koji se nalaze desno od ručke predstavljaju budućnost.

Na osnovu toga događaje treba logički povezati. Dani koji su idealni za čitanje kafe su utorak i petak, dok nedelja i praznici nisu pogodni. Postoji nekoliko principa prema kojima se deli unutrašnjost šoljice za kafu i na osnovu čega se iz nje čitaju simboli i sklapa priča.

Podela šolje na pet celina

Podela šolje se u ovom slučaju radi u srednjem delu, a tu podelu određuju drška, prednji obod i donji deo. Na osnovu toga šolja se deli na pet celina i to su leva strana koja predstavlja sadašnje vreme, desna strana koja krije budućnost, deo oko ručke koji predstavlja događaje vezane za ljubavni život, područje prednjeg oboda koji je blagostanje, a dno su kućni i porodični poslovi.

Podela šolje na četiri celine

Od ručke šolje zamislite dve linije, jednu horizontalnu i jednu vertikalnu, koje dele šolju na četiri dela. U takvoj podeli vertikalna osa – desno krije pozitivne događaje, vertikalna osa – levo negativne događaje, horizontalna osa – gore otkriva blisku budućnost, a horizontalna osa – nadole dalju budućnost.

Podela šolje na dve celine

Podelite šolju na dva dela od drške. Ono što se nalazi levo simboliše prošlost i blisku sadašnjost u vezi sa domom. Tu se kriju simboli koji se mogu protumačiti kao dobre stvari (pozitivna oblast). Desno su budući događaji u vezi sa okruženjem van kuće. Mogu se smatrati negativnim područjem sa ne tako lepim stvarima.

kafa

Shutterstock

 

Čitanje šolje na obodu dna

Područje šolje blizu dna oboda, ali ne na samom dnu, krije simbole koji se odnose na sadašnjost ili blisku sadašnjost. Samo dno, s druge strane, označava buduća dešavanja.

Horizontalna troslojna podela šolje

Podela šolje na tri dela podrazumeva da svaki deo ima jedinstvenu ulogu u izgledu simbola. Znakovi koji se nalaze pri vrhu šolje znače događaje koji se približavaju budućnosti. Simboli u srednjem delu šolje prikazuju sadašnji status, dok znakovi pri dnu šolje označavaju prošle situacije, uglavnom vezane za dom, porodicu i odnose s drugima.

Značenje simbola u šolji

Na značenja simbola koje vidi u šoljici, a uz malo mašte, onaj ko gleda u šolju može sklopiti zanimljivu priču.

- Slon simbol predstavlja inteligenciju i dugovečnost.

- Ako vidite pauna u šolji, to upućuje na novac, poklon ili vesti koje stižu.

- S druge strane, mačka simboliše samoću, svađu sa prijateljima ili voljenim osobama, ali i borbu.

- Za razliku od mačke, pas predstavlja prijateljstvo, odanost, vernost.

- Veruje se da sova označava upozorenje o nesrećnim događajima.

- Ako u šolji vidiite pile, to je znak ogovaranja, besposlenog brbljanja i tračarenja.

- Veruje se da slovo T znači pravovremenost, tačnost, a neki tvrde i da, ako se ugleda slovo T u šolji, treba prestati sa gledanjem u šolju jer to znači da će se onom čija je šoljica sve želje ispuniti.

- Lav simboliše uticajnog prijatelja, kao i uspeh na poslu.

- S druge strane, rak je znak neprijatelja.

Ukoliko vidite OVE SIMBOLE, ne sluti na dobro: Evo šta znače ZNAKOVI u šolji, mogu otkriti vašu SUDBINU i šta vas čeka na DUŽE STAZE

pixabay

 

- Krst u šolji za kafu predstavlja žrtvu, odnosno žrtvovanje za neki cilj.

- Simbol kita je sreća u svemu, zdravlje, bogatstvo.

- Gatanje u šolju i značenje brojeva

Osim simbola koji podsećaju na životinje, biljke, u šolji se mogu pojaviti i brojevi. I svaki od njih ima značenje.

0 – stvari koje se iznova i iznova završavaju isto

1 – početak nečeg novog; uspeh

2 – sumnja; dvoumljenje između dve stvari

3 – sastanak, određeni datum; situacija između tri stvari ili tri osobe

4 – razgovor dve osobe

5 – veliki uspeh u bilo čemu

6 – seks

7 – nova ljubav; nova sreća

8 – dupla sreća; ljubomora

9 – ponuda, ujedinjenje

Odakle potiče gledanje u šolju

Veruje se da gledanje u šolju korene vuče od 18. veka, a posebno je popularno u Turskoj i Grčkoj. Pored toga, gledanje u šolju je česta praksa u arapskom svetu, Rusiji i zemljama Bliskog istoka, ali i na našim prostorima.

S druge strane, SAD, Kanada, Australija i Velika Britanija su relativno skoro otkrile gledanje u budućnost iz šoljice kafe, a veruje se da su tu praksu u ove zemlje sa sobom doneli imigranti.

Svaka kultura ima svoje rituale i tradiciju vezane za gledanje u šolju, a u svemu i religija ima važnu ulogu. Stoga je razumljivo da neki simboli, poput krsta, crkve, anđela…, imaju sasvim različito značenje u različitim kulturama.

BONUS VIDEO

 

 

Komentari (0)
Loading