Da li ćete biti ZDRAVI, imati LJUBAVI i NOVCA: Stari SKANDINAVSKI ritual može PREDVIDETI šta nas čeka u mesecu MAJU!

K.Ć. Vesti 25.04.2022 10:21 1

Saznajte šta vam donosi sledeći mesec

Da li ćete biti ZDRAVI, imati LJUBAVI i NOVCA: Stari SKANDINAVSKI ritual može PREDVIDETI šta nas čeka u mesecu MAJU!

Shutterstock

Svaka osoba ima svoje posebne rituale

Međutim, u Finskoj postoji nešto drugačija tradicija koja datira još od početka 18. veka – reč je o ritualu za koji se veruje da može predvideti šta će biti u mesecu pred nama što se tiče zdravlja, bogatstva i sreće. Reč je o izlivanju kalaja, iako se ova tradicija sa modernim vremenom menjala, sada ima svoje alternative.

Tradicija u prvobitnom obliku je porazumevala izlivanje otkovica, ali je zabranjena 2018. zbog velike količine olova u potkovicama, od tada se koriste razne alternative. Najčešće se bira između topljenja pčelinjeg voska, šećera ili kalaja koji ne sadrži olovo – u svakom slučaju, proces je isti.

Prvo se lim (ili alternativa) otopi u malom tiganju na pucketavoj vatri i nakon što se rastopi izlije se u kantu ledeno hladne vode. U trenutku kada otopljeni metal uđe u dodir s vodom – ohladi se i ponovno skrućuje. Kao rezultat, nastaju nasumični oblici kalaja, šećera ili pčelinjeg voska koji se tumače kako bi se dala predviđanja.

Dobijeni oblik može se tumačiti na dva načina: posmatranjem površine i oblika koji je otopljena stvar poprimila ili postavljanjem na svetlo sveće i tumačenjem senke koju oblik stvara. U svakom slučaju, može se pronaći bezbroj oblika i senki, a iako njihova tradicija ostavlja prostora za maštu, postoje interpretacije za najčešće oblike i senke. Neki od njih su pozitivne, a neke negativne, upoznajte se sa najčešćim tumačenjima u nastavku.

Talasi: Velike promene dolaze u sledećem mesecu. Sidro: Mesec će biti ispunjen stabilnošću i predanošću. Pištolj: Posvađaćete se s voljenom osobom ili proći kroz raskid. Sunce: U mesecu koji dolazi, oprostićete se sa svim svojim brigama. Ključanica: Mesec će biti ispunjen tajnama, ne petljajte se u tuđe poslove. Auto: U nadolazećem mesecu ćete potrošiti mnogo novca. Slon: Velika postignuća su pred nama. Anđeo: U nadolazećem mesecu vaše zdravlje će procvetati i uspećete da oslobodite svoju kreativnost. Morski pas: Pretnje i opasnost pred nama. Zvezda: Vaš mesec maj biće pun uspeha i izvrsnog zdravlja. Zubi: Predstoje vam bolest, poteškoće i nesreća – svakako se treba odreći prošlosti. Biser: Velika sreća i moćni prijatelji ući će u vaš život. Konj: Sledeći mesec ce vam doneti slavu, novac i avanturističke romanse.

Potkovica: Pred vama je novi posao ili unapređenje - vrlo srećan mesec. Riba: Lažni prijatelji i dosada ispuniće vam život. Kokoška: Zarađivaćete dodatni novac i dogodiće se srećan ponovni susret. Zec: Uskoro će se dogoditi prinova u porodici. Medved: Borićete se i takmičiti sa prijateljem. Mačka: Ovog meseca maja ćete steći neprijatelje i pribeći spletkama. Gitara: Srešćete nekoga ljupkog, što bi moglo prerasti u vezu. Pas: Brige će ispuniti vaš život u godini koja dolazi. Cvet: Predstoje sreća i porodična slavlja. Sveća: Steći ćete verne prijatelje. Zmija: Predstoje velike poteškoće i olujna vremena. Jabuka: Ove godine vreme je da sledite svoje snove. Leptir: Pred vama je ljubav i uspeh.

Kakvi su oblik i površina?

Glatka površina: Dosada je pred nama, nadolazeći mesec biće vrlo bez događaja. Ravni oblik: U mesecu maju bićete lenji i nećete postići ništa veliko. Puno rupa: Puno uspeha i prilika pred nama. Mnogo teksture: Novac i bogatstvo ući će u vaš život. Dugačak oblik nalik na rep: U mesecu maju zdravlje će vam cvetati i dugo ćete živeti. Svi oštri rubovi: zaštićeni ste od "zlih pogleda". Bilo koji zakrivljeni oblici: Krenućete na putovanje (stvarno ili simbolično) koje ćete morati iskusiti do samog kraja pre nego što počnete bilo šta novo.

BONUS VIDEO

 

 

Komentari (1)
Loading
Svetlana
25.04.2022 14:35

Finska nije Skandinavija