Stiže nam RETROGRADNI MERKUR, ne piše nam se dobro: Spremite se na probleme i SUKOBE, najviše će uticati na OVE ZNAKOVE

M. G. Vesti 28.04.2022 15:15 0

Retrogradni Merkur nam se približava, a evo na koji način će uticati na nas, šta će sve doneti i koje promene prouzrokovati

Stiže nam RETROGRADNI MERKUR, ne piše nam se dobro: Spremite se na probleme i SUKOBE, najviše će uticati na OVE ZNAKOVE

Shutterstock

Merkur ulazi u retrogradni period svaka tri do četiri meseca, a u narednom periodu to će se desiti 10. maja i trajaće sve do 3. juna. Merkur će za to vreme biti retrogradan u znacima Blizanaca i Bika. Dok je u Blizancima, možete očekivati da će se pojaviti problemi u komunikaciji, svađa na poslu, sa voljenima...

Dok je u Biku, Merkurova retrogradnost će uticati na materijalne stvari, na prihode i rashode, ali i na sliku koju imamo o sebi, na naše samopouzdanje.

Poremećeni planovi

Vreme i retrograni Merkur ne idu zajedno- za vreme njegovog trajanja mnogo planova će biti otkazano, neki čak i u poslednjem trenutku. Lako se može desiti da zaboravite na neki važan sastanak ili da se loše organizujete pa ne stignete. U ovom periodu raspored neće biti od velike koristi, a možete očekivati i haos u saobraćaju.

Sukobi u komunikaciji

Merkur upravlja komunikacijom, pa kada je retrogradan, velika je verovatnoća da dođe do nesporazuma, da loše protumačimo informacije od drugih ili čak da kažemo nešto što ne mislimo. Razmislite pre nego što progovorite i mudro birajte reči! Dobro razmislite pre neko što pritisnete „send“ da pošaljete poruku.

Izbegavajte pokretanje novih projekata i potpisivanje ugovora

Potpisivanje ugovora, donošenje važnih odluka, kupovina ili započinjanje novih projekata nije preporučljivo tokom retrogradnog perioda Merkura. Velike su šanse da ćemo propustiti neke važne detalje, da ćemo se zbuniti, doneti lošu, impulsivnu odluku zbog koje kasnije možemo zažaliti. Pokušajte da odložite sve velike nove poduhvate ili dogovore dok se retrogradnost ne završi.

Napravite rezervni folder

Pošto Merku upravlja informacijama, čuvajte svoje papire, podatke, može se desiti da vam se pokvari kompjuter ili telefon. Najbolji savet je da napravite rezervne kopije svih vaših datoteka.

Šta će biti dobro tokom ovog perioda?

Retrogradnost Merkura nije sama po sebi loša stvar — ako znate šta da očekujete i preduzmete odgovarajuće mere predostrožnosti, možete je koristiti da vidite gde ste, dokle ste stigli, u kom pravcu idete. Uložite dodatni napor da usporite, da razmislite o svemu. Introspekcija je uvek dobra.

Znakovi na koje će najviše uticati

BLIZANCI - Retrogradni Merkur donosi vam probleme oko stana ili jednog roditelja. Sve što budete završavali biće otežano, tako da je najbolje da se strpite sa važnim odlukama do 4. juna.

BIK - Rasejanost, nervoza i problemi i komunikaciji! Čuvajte se lažnih obećanja, ali i budite oprezni u saobraćaju.

STRELAC - Na emotivnom planu imaćete problem da razumete osobu koju volite. Očekivaćete konkretan plan sa osobom koju volite, a to će se odlagati.

ŠKORPIJA - Druga plovina maja će vam teško pasti u emotivnom smislu. Niti ćete vi razumeti partnera, a ni on vas.

DEVICA - Poslovne komplikacije do 24.juna. Očekujte nerazumevanje i kašnjenje pregovora.

LAV - Vi ćete pretrpeti negativan uticaj retrogradnog Merkura od 24. maja kada bude u Biku, pa treba da se spremite za odlaganje poslovnih planova.

Ono što je zanimljivo jeste da će retrogradni hod Mekura da se poklopi sa ulaskom Jupitera u Ovna 10. maja, što drugim rečima govori da će ljudi želeti brza rešenja, ali im to do 4. juna nikako neće polaziti za rukom.

BONUS VIDEO

 

 

Komentari (0)
Loading