JEVREJSKI horoskop je jedan od NAJTAČNIJIH i veoma je detaljan: Određuje kako i KOLIKO ćete živeti, vašu SUDBINU i sve MANE i VRLINE

M. G. Vesti 04.05.2022 11:14 0

Iako jevrejska astrologija ima zajedničke korene s istočnjačkom i helenističkom astrologijom, ona se ipak od njih znatno razlikuje.

JEVREJSKI horoskop je jedan od NAJTAČNIJIH i veoma je detaljan: Određuje kako i KOLIKO ćete živeti, vašu SUDBINU i sve MANE i VRLINE

Shutterstock

Pronađite svoj znak i saznajte što vas "krasi", kako i koliko ćete živeti.

TALE (Ovan) 21.3. – 20.4.

Planete: Mars, Pluton

Element: Vatra

Osobina: Strast

Vrlina: dominantnost

Mana: netolerantnost

Boja: crvena

Dragi kamen: dijamant

Životni vek: više od 78 godina

Osobe rođene u znaku Tale imaju vatrena i žestoka osećanja. Lako i naglo se uzbuđuju pa često nemaju dovoljno strpljenja ni samokontrole. Volja im je snažna i dominantnija od razuma. Kolerični su i eruptivni. Znaju biti grubi, brzopleti i netolerantni. Često su jednostrani i prebrzo sude drugima, ali su ipak sistematični.

Izgled im je vitak. Imaju čvrst i odlučan hod, energičan izraz lica i tanke stisnute usne. Otporne su konstitucije i lako podnose napor. Bolesti od kojih najčešće pate su nagle i jake temperature, glavobolje, anemije, neuralgije, uho i nos, zubi, udarci, akutne bolesti, bubrezi. Lako se oporavljaju. Za njih je preporučljivo da u interesu zdravlja jedu hranu bez jakih začina i bez žestokih pića.

U ljubavi su strasni i ljubomorni. Stalno traže uzbuđenja, koja, ako ne mogu naći kod kuće traže na drugim mestima. Žena Tale je elegantna, živahna, zahtevna, strastvena, ali i časna, voli senzualnost i ljubomorna je. Tale najčešće imaju skladne odnose sa Moznaimima (Vagama), Keset (Strelcima) i Arieh (Lavovima), a teško se slažu sa Sartana (Rakovima) i Gedi (Jarčevima). Najviše im odgovaraju zvanja u kojima se traži temperament i stalna aktivnost: sport, vojska, industrija, građevinarstvo, metalurgija, itd. Vole kratke i brze poslove.

U poslu su stalno napeti, dobri su organizatori, vrlo su pedantan i odgovorni. Društveni su, mada se teže snalaze u kolektivu. Mešaju se u sve i svašta, svadljive su prirode i vrlo drže do sebe i svojih stavova. Imaju puno vrlina: pošteni su, iskreni, časni, verni, tačni, hrabri, patriote, istinoljubivi, često heroji. Mane su im što potcenjuju opasnost, nagli su i jednostrani, sujetni, netaktični, rasipaju snagu, netrpeljivi su, a znaju biti i despoti. Sudbina im je da radom sve stiču, bez velike pomoći sa strane. Nemaju sreće u kocki, špekulacijama, politici i u poslovima koji zahtevaju pretvaranje, toleranciju i diplomaciju. Mogu postati žrtve ambicija, a mogu stradati i od prenaprezanja. Zbog svog eruptivnog temeperamenta, alkohol i poroci za njih mogu biti vrlo opasni.

ŠOR (Bik) 21. 4. – 20. 5.

Vladajuća planeta: Venera

Element: Zemlja

Osobina: stalan

Vrlina: čast

Mana: gramzivost

Boja: zelena

Dragi kamen: topaz

Životni vek: više od 74 godine

Osoba rođena u znaku Šora je uporna, marljiva i čvrsto stoji na zemlji. Poverljiva je i u svemu se na nju možete osloniti. Šor je dobar organizator i učinkovit realizator. Otvoren je i častan, hrabar i tolerantan. Voli umetnost i prirodu, emotivan je i nežan. Međutim, zna biti tvrdoglav, dogmatičan, ponosan i osvetoljubiv. Veliki je materijalista, gramziv je i popustljiv prema sebi. Uživa u raskoši, lenj je, a može biti spor, osoran i netolerantnog duha. Vrlo je ljubomoran i posesivan. U svemu traži sigurnost i ukoliko jednom donese odluku nikad se ne vraća natrag. Veliki je zaljubljenik u život.

Žudi za radošću i srećom i trudi se da ih širi oko sebe. Pridaje veliku važnost ljubavi i seksu. Svog partnera podržava u svemu, iskazuje razumevanje i vernost. U osnovi je dobroćudan, mada je oprezan i nepoverljiv prema osobama koje ga okružuju. Njegovo poverenje nije lako steći. Kada ga zahvati dobro raspoloženje, tek tada počinje otvarati. Ugodna okolina, jelo, piće i dobra glazba imaju na njega relaksirajući i blagotvoran uticaj.

Dobar je domaćin, vezan za ognjište, obitelj i decu. Privržen je svojim principima i poštuje ustanovljeni red. Lojalan je i odan svojoj porodici, zavičaju i domovini. Vrlo je milosrdan prema slabima i siromašnima i uvek je spreman da im pomogne. Odlično se snalazi u finansijama i dobar je ekonomista. Zna dobro investirati i u stanju je napraviti novac takoreći ni od čega. Voli luksuz, trošiti i kupovati. Ako nije tako, Šor zna buti tvrdica kakvog je teško i zamisliti. Vezuje se za materijalne, čvrste i solidne stvari. Uspeva kao preduzetnik, u poljoprivredi, kao investitor i graditelj.

Ima umetničkih sklonosti i može biti izuzetan talenat. Slabe tačke Šora su grlo, vrat i ramena. Moguća oboljenja su angina, iščašenje ramena, tumor u grlu. Potrebno je izbegavati promaju, jer uzrokuje upale grla. Dobro je da često ispira grlo radi sprečavanja mogućih infekcija. Sklon je gojaznosti zbog neumerenog uživanja u jelu i piću. Pati od čestih žgaravica i dobro bi bilo da povede računa o holesterolu. Slabe su im tačke trbuh, oči, noge i srce.

Najviše zdravstvene probleme muškarci doživljavaju u periodu od 3. do 34. godine, a za žene su kritične 5., 7., 11. i 41. godina. U prosjeku žive 74 godine.

TEOM (Blizanci) 21. 5. – 21 6.

Vladajuća planeta: Merkur

Element: Vazduh

Osobina: radoznalost

Vrlina: kreativnost

Mana: površnost

Boja: zelena

Dragi kamen: smaragd

Životni vek: više od 70 godina

Osobe rođene u znaku Teom su vrlo snalažljive, inteligentne, kreativne, rečite i dinamične. Njihova kreativnost je naglašena i motivirana urođenom radoznalošću. Druželjubivi su, komunikativni, vični polemiziranju i zanimljivim razgovorima. Više su darežljivi nego škrti, svestrani i duhoviti.

Međutim, dosta su rastrzani na sve strane, pomalo površni i često neodgovorni. Znaju biti nestrpljivi, nervozni, nepouzdani i nestabilni. Često žive dvostrukim životom i nalaze se u raskoraku između objektivno mogućeg i subjektivnih želja i motiva. Iako Teom ima nemirnu prirodu, stalno je u potrazi za mirnom životnom lukom u kojoj se nikada neće skrasiti, jer je ne nalazi i jer ga mnogi izgovori sprečavaju u ostvarivanju svog sna.

Najbolje se oseća ako deluju paralelno na više frontova. Uvek je u žurbi i utrci i uvek ima niz novih vrlo kreativnih projekata koji mu remete porodični mir. Odnosi s partnerom nisu dovoljno duboki i temelje se više na intelektualnom nego na emotivnom polju. Često su nepouzdani u partnerskim odnosima i ljubavi, vole promene partnera, fllertove pa imaju buran emotivni život. Mogu paralelno održavati dve i više veza. Moral im nije jača strana i zavisi od trenutnog raspoloženja i zadovoljstva.

Iako imaju veliki broj poznanika i osoba sa kojima komuniciraju u životu, nemaju puno pravih prijatelja niti im je mnogo stalo do nečijeg prijateljstva.

Vole putovati, kupuju i nose lepu odeću i puno polažu na kvalitetu života. Zainteresovani su za novac i dobru zaradu. Zbog toga su uspešni u poslovima koji imaju veze sa trgovinom i komunikacijama. Vredni su i marljivi, ali ako je monoton posao – brzo od njega odustaju. Mogu raditi samo posao koji je dinamičan i uvek donosi nešto novo.

Najranjiviji delovi njihovog tela su ramena, ruke, podlaktice i šake. Skloni su lomovima, reumatizmu i mišićnim oboljenjima. Dosta su osetljivi i na bolesti disajnih organa. Trebalo bi da se bave gimnastikom i nekim sportom, vežbati i držati u formi svoje mišiće. Trebaju izbjegavati vlažna, vetrovita i zagađena mesta zbog infekcije disajnih organa. Muškaraci, pored navedenih organa, imaju osetljivo srce, oči i noge.

Najrizičniji period u životu Teomima je od 7. do 25., te 33. godina. Ako to prežive živjeće preko 80. godina. Kod žena su kritične godine 3., 5., 6., 7., 12., 35., 46. i 48. Ako ih preživi živjeće sigurno preko 70. godina.

Unsplash

 

SARTANA (Rak) 22. 6. – 22. 7.

Vladajuća planeta: Mesec

Element: Voda

Osobina: strpljivost

Vrlina: privrženost obitelji

Mana: nepristupačnost

Boja: srebrna

Dragi kamen: tirkiz

Životni vek: više od 80 godina

Osobe rođene u znaku Sartana su obdarene inteligencijom, intuicijom i maštom. Zbog toga obično imaju smisla za umetnost, romantični su, emotivni i senzualni. Vole svoju kuću, svoj mir, strpljivi su, suptilni i osetljivi. Mnogo truda i energije su spremni uložiti da bi sebi obezbedili spokoj i mirno mesto za život. Znaju biti sanjari, sumnjičavi i osvetoljubivi. Neretko su egocentrični i vole igrati ulogu preteranog zaštitnika pa na taj način mogu nervirati osobe s kojima rade ili žive. Vole deliti savete, znaju lagati i vrlo su posesivni. U nekim prilikama znaju biti svađalice, ali su u stvari tolerantni i popustljive prirode.

SARTANA poseduju veliku energiju i u stanju su prilagoditi svim životnim situacijama. Preterana osetljivost im često smeta da istraju do kraja i mada su dosta uporni, ponekad im smeta nedostatak agresivnosti. Usmereni su na dom i porodicu i to su im obično najveće vrednosti u životu. Vole deliti radost i nevolju. Ta im se osobina najviše iskazuje u krugu porodice i u odnosima sa rođacima i dobrim prijateljima.

Moglo bi se reči da SARTANA jedino u porodičnom ambijentu izlaze iz svoje ljušture i pokazuju svoju pravu prirodu, dok su prema spoljnom svetu zatvoreni u nju. Zbog toga je nepoznatim osobama teško uspostaviti bliskost s njima i upoznati njihovu pravu prirodu i karakter. Prema partneru su obično vrlo otvoreni i pažljivi. Seksualno su vrlo aktivni. Često predstavljaju uzor dobrog muža ili supruge, odnosno oca ili majke.

Da bi u tome dostigli savršenstvo smeta im njihov osorni znak. Takođe, SARTANA su vrlo vezani za svoju domovinu i zavičaj. Imaju u sebi veliku dozu patriotizma i vole poznavati istoriju svoje domovine. Zahvaljujući svojoj prirodi, SARTANA žive prilično zatvoreno i uvek prikrivaju svoje materijalno stanje. Vrlo su štedljivi i racionalni, ali se ne bi moglo reći da su škrti. Obazrivi su u trošenju i permanentno brinu o dobrom vođenju svojih poslova. Trgovina je za njih pravo zanimanje, jer im istinski ide od ruke. SARTANA nisu naročitog fizičkog zdravlja.

Imaju problema s plućima, disajnim organima, dijafragmom, trbuhom. Osetljivi su na infekcije, oboljenja štitne žlezde, a skloni su i čirevima i lomovima. Muškarci pored toga imaju osetljivu jetru, butine i gležnjeve. Rakovi obično imaju dug životni vek.

Ako prežive kritične godine, a to su 3., 11. i 23., za muškarce – i 3., 5., 35. i 49., za žene, po svoj prilici će doživjeti duboku starost.

ARIEH (Lav) 23. 7. – 23. 8.

Vladajuća planeta: Sunce

Element: Vatra

Osobina: dominantnost

Vrlina: stalan

Mana: biti glavni

Boja: zlatna

Dragi kamen: safir

Životni vek: Više od 79 godina

Osobe rođene u znaku Arieh krasi mnoštvo dobrih osobina. Obično su plemeniti, topli i pošteni, pametni, dostojanstveni i ponosni, elegantni i privlačni. Vrlo su hrabri, cene sebe i u svakoj situaciji se trude dominirati.

Drže do svoje i tuđe časti, ali ponekad mogu biti nadmeni, sujetni i nepristupačni. Prema prijateljima i saradnicima su korektni i trude se da im pokažu svoju zahvalnost i privrženost, kao i činjenicu da se uvek na njih mogu osloniti.

Arieh ima i loših osobina. Može biti vrlo zavidan, grub i nasilnički nastrojen u provođenju svojih ciljeva; može tiranizovati svoju okolinu i biti neosetljiv na tuđe probleme i nevolje. Obično ima velike prohteve, narcisoidan je i često se ponaša kao egzibicionista. Vrlo je samoljubiv i slavoljubiv i u stanju je prisvojiti tuđi trud i zasluge i njima se hvaliti. Najsretniji je kada je okružen velikim brojem obožavatelja i laskavaca.

Životni cilj osoba rođenih u znaku Arieh je da ostvare maksimalni uspon na društvenoj lestvici, ali obavezno i ​​materijalno bogatstvo. Uživaju u udobnostima svakodnevnog života, komforu i luksuzu, dobroj hrani i glamuroznim zabavama, svečanostima i prijemima, i to često na – tuđi račun.

Obožavaju nakit, vredne antikvitete, umetničke predmete i slične skupocene stvari. Na poslovnom planu su vrlo ambiciozni i skloni su neobjektivnim procenama, te unošenju novina i promena u svoj poslovni život iako one nisu nužno potrebne niti racionalne i opravdane.

Jedino se dobro osećaju ako su na pozicijama šefova, direktora i visokopozicioniranih službenika. Nikad ne vode računa o troškovima da bi dostigli željeni cilj koji, po njima, opravdava sredstva i trud.

Arieh obično svom partneru pruža dosta ljubavi, ali od njega zahteva slepu pokornost. Obično je nežan i strastven, ali sumnjičav i ljubomoran i u slučaju preljuba gotovo da je nemilosrdan. U stanju je stvari da izdrami do tragičnih razmera. Prema potrebi zna često biti odsutan od kuće pa mu obiteljski život i uloga oca ili majke, nije najjača strana u životu iako to nikad ne bi javno priznao.

Slabe tačke Arieh su srce, krv, jetra i kičma. Kod muškaraca su još ugroženi stomak, bubrezi i mozak, a kod žena su prisutne groznice, stomačne infekcije i polne bolesti.

Kod muških Arieha kritične godine su 18., 31., 38., i 68., a kod žena 5., 7., 25. i 35. Žene obično imaju duži životni vijek od muškaraca.

BETULA (Devica) 24. 8. – 22. 9.

Vladajuća planeta: Mars, Pluton

Element: Vatra

Osobina: humanost

Vrlina: točnost i rad

Mana: sitničavost

Boja: crvena

Dragi kamen: dijamant

Životni vek: više od 78 godina

Osobe rođene u znaku Betula su savesne, dobre, obrazovane, intelektualne, racionalne, vredne i skromne. Vole tačnost i red, kritičkog su duha, znaju biti uporne do tvrdoglavosti i ponekad preteruju u deljenju saveta i u kritiziranju. Humane su i spremne svakome pomoći, neretko čak i na svoju štetu.

Stidljive su i to preterano, lako ranjive i često se bez razloga osećaju manje vrednim od drugih. Ovaj kompleks manje vednosti im puno smeta u životu i u karijeri. U sebi znaju dugo nositi svoja nezadovoljstva, previše su principijelne i – ako na vreme ne budu primećene – često prolaze nezapažene, iako su nesumnjivih kvaliteta.

Naivne su, usamljene i nedovoljno im se priznaju zasluge. Poslovi im idu bolje od ljubavi. Preterano se plaše za svoje zdravlje, vrlo insistiraju na higijeni i urednom životu, a često su pravi hipohondri. Pošto im je posao najvažniji, porodica i kuća zbog toga znaju patiti. Vrlo su štedljive, sitničave i uvek kalkulišu. Ekonomične su i znaju voditi kućanstvo i posao, mada se ponekad znaju izgubiti, preterano vodeći računa i inzistirajući na detaljima.

Zbog svoje preterane urednosti i higijene Betule nisu previše vezane za seks i erotiku. Veza s partnerom u prvom planu mora biti intelektualna. Zbog svoje urođene stidljivosti i prevelike opreznosti vrlo teško nalaze partnere, iako su osobe rođene u ovom znaku obično lepi ljudi. Dosta su verne i nemaju potrebu niti sklonost menjati partnera. Kada se opredele za jednog partnera onda su mu obično privržene, sve dok ih potpuno ne razočara i izgubi njihovu naklonost.

Betule imaju osetljivi stomak, creva i stomačnu maramicu. Sklone su stomačnim čirevima i poremećajima u probavi. Preosetljivog su živčanog sastava, a znaju patiti od vrtoglavice i glavobolje.

Kritične godine za muškarce su 13., 28. i 40., a za žene 3., 8., 9. i 16. Veći zdravstveni rizik če imati oko 37. godine.

Pexels

 

MOZNAIM (Vaga) 23. 9. – 22. 10.

Vladajuća planeta: Venera

Element: Vazduh

Osobina: osećaj za pravdu

Vrlina: plemenitost

Mana: neodlučnost

Boja: sve nijanse plave i ružičasta

Dragi kamen: opal

Životni vek: više od 80 godina

Osobe rođene u znaku Moznaima su obično dobri i plementi ljudi. Vedre su naravi, društveni, nežni, učtivi i rafiniranih ophođenja. Mudri i logičnog razmišljanja, diplomatski oprezni i imaju jak osećaj za istinu i pravdu. Vole harmoniju, umetnost i po prirodi su estete. Dinamični su, u večitom kretanju, ne podnose nikakve grubosti i teže mirnom rešavanju nesporazuma i konfliktnih situacija.

Uvek koriste svoj neosporni šarm da bi prevazišli sporne situacije i da bi uverili sagovornika. Vole davati savete koji su puni mudrosti. Vrlo dobro znaju razlikovati dobro od lošeg. Od loših osobina može se navesti njihova česta neodlučnost, ali i nestabilnost u nekim situacijama. Zbog toga postaju vrlo osetljivi i ponekad agresivni.

Lako se uznemire i nepoverljivi su. Mrze napete situacije i mnogo oklevaju pre nego što se odluče reagirati. Previše insistiraju na ličnom stavu, svom viđenju situacije koja se odigrava i znaju da smetati drugima. Takođe ponekad znaju preterivati u svom insistiranju da se nađe kompromis i kod beznadežnih situacija. Sve posmatraju kroz svoje emocije i skloni su se opredeliti za krajnosti.

Moznaimi su bonvivani, vole dobro jesti i piti, vode intenzivan društveni život na prijemima, svečanostima, skupovima i izlascima. Polažu na eleganciju, lepu i modernu garderobu, parfeme i vrlo vole kvalitetne stvari. Sa partnerom razvijaju rafinirana osećanja i stvaraju mir i harmoniju. Erotika im je važna, ali nije najvažnija u životu. Potrebna im je pažnja, etika i emotivnost. Dobri su bračni partneri i roditelji. Vrlo vole decu i u porodici se o njima podjednako brinu i otac i majka.

Ekonomično se ponašaju i bez potrebe nikad ne rasipaju novac, mada se trude da sebi i porodici ne uskraćuju životna zadovoljstva. Zbog svoje komunikativnosti, diplomatičnost i takta, najviše im odgovaraju dinamični poslovi u kojima ostvaruju puno kontakata s drugim ljudima. Mogu biti dobri advokati, sudije, trgovci, glumci...

Zdravlje im u velikoj meri zavisi od raspoloženja, pa čak i od meteoroloških uslova. Slabe tačke su im bubrezi, anus, mokraćne infekcije, ciste i hemoroidi. Pored toga, kod muškaraca su osetljivi glava, stomak, vrat i oči, a kod žena glava, vrat, trbuh, creva i noge.

Kritične godine za muškarce su 11., 24., 31. i 37., a kod žena 2., 6., 11., 32. i 62.

AKRAV (Škorpija) 23. 10. – 22. 11.

Vladajuća planeta: Mars, Pluton

Element: Voda

Osobina: strast

Vrlina: stalan

Mana: agresivnost

Boja: crvena

Dragi kamen: ahat

Životni vek: više od 80 godina

Osobe rođene u znaku Akrava su jake, hrabre, beskompromisne, energične i pametne ličnosti. Imaju logičan i razborit način razmišljanja i zaključivanja ali su uvek ostrašćene. Pored toga, one su ozbiljne, kompetentne, lojalne, borbene i poseduju razvijen smisao za ono što je praktično. Mistične su i magične, tajanstvene i vrlo strastvene. Imaju naglašen interes i smisao za sve oblike okultizma. Nikad se ne upuštaju u ciljeve koje nisu prethodno sagledale i locirale. Pouzdane su i vrlo osetljive. Da bi postigle svoje ciljeve obično ne biraju sredstva i znaju, ako je to potrebno, da budu i agresivne.

Agresivnost je deo njihove prirode kao što je deo njihove prirode – pod normalnim okolnostima – da budu mirne i plemenite. Nisu konformisti, ali znaju biti ljubomorni i posesivni, a često i egoistični. Akrav ponekad ima mračnu prirodu, pa je večito nezadovoljan, težak, licemeran, prkosan i pakostan. Izvana deluje kao flegmatik, ali je unutra kolerik. Ipak, zna biti vrlo principijelan i vredan. Brine se o svojoj porodici i osobama do kojih mu je stalo.

Prema partneru oseća duboke emocije i strast i vrlo je posesivan, neretko do samouništenja. Vernost je imperativ i sama pomisao na preljubu ga dovodi do besa. Poseduje izrazitu magnetičnost za suprotan pol i najseksualniji je od svih horoskopskih znakova.

Uvek je željan uzbuđenja, pa partneru nije lako da ga zadovolji. Voli dom i svoju decu kojoj se trudi ispuniti sve želje. Ekonomija mu ide od ruke. Vezan je za sticanje materijalnih dobara. Dobro se snalazi na poslovima rekonstrukcije, reorganizacije i traženja novih rešenja i mogućnosti. Ako se opredeli za to može biti izvanredan vojnik, policajac, tehničar, učitelj.

Zbog svog buntovništva Akravi su često revolucionari, buntovnici i anarhisti. U poslu ne znaju za kompromis kada je u pitanju određen zadatak i postizanje zadanog cilja. Strogi su i nepopustljivi prema svojim suradnicima i potčinjenim, ali najpre prema sebi. Ne traže razumevanje i milost za sebe, ali nisu popustljivi ni prema drugima.

Generalno govoreći, Akravi u proseku poseduju dobro zdravlje. Slabe tačke i oboljenja su im genitalni organi, ginekološke smetnje, ciste, problemi kod testisa. Pored toga kod muškaraca su osetljivi glava, uši, zubi, kičma i noge, a kod žena jetra, zubi i oči.

Kritične godine za muškarca su u detinjstvu, zatim 20., 42. i 47. Ukoliko to preživi dugo će živjeti, preko osamdeset godina. Kod žena su kritične godine 18-ti mjesec, 9., 15., 18. i 34.

KEŠET (Strelac) 23. 11. – 21. 12.

Vladajuća planeta: Jupiter

Element: Vatra

Osobina: intuitivnost

Vrlina: sloboda

Mana: izvještačenost

Boja: ljubičasta

Dragi kamen: ametist

Životni vek: više od 80 godina

Osobe rođene u znaku Kešet su obdarene inteligencijom, lucidnošću i razumom. Duhovite su, širokih pogleda, dostojne poštovanja, plemenite, uvek vedre i optimistički raspoložene.

Veoma poštuju ustaljen red i pravdu, cene nezavisnost i slobodu. Vrlo su intuitivne, vole istraživanja i putovanja, obožavaju prirodu. Poseduju snažnu vitalnost koja ih sprečava da se začaure na jednom mestu i zato vrlo često putuju i menjaju mesta boravka. Teško podnose autoritete i frustracije, izrazito su svoje i slobodoumne. Istodobno su u nekim stvarima idealisti i materijalisti.

Imaju uvek dobre zalihe snage i koncentracije pre donošenja važnih odluka, predviđajući sve potrebne i moguće razvoje događaja. U tome su pravi majstori. Istini za volju neretko, kešeti znaju biti uobraženi, preterano slobodni, egocentrični i narcisoidni. Mogu lako planuti i svirepo se ponašati. Podižu veliku galamu, ne vode računa o trošenju novca i neretko su izveštačeni. Ipak, najčešće imaju izoštren osećaj za kontakte i društveni život. Uživaju biti na čelu skupine i središtu pažnje, pričajući razne dogodovštine kao pravi entuzijasti i šarmeri.

Vrlo su ljubazni sa svojima, ali imaju preterane zahteve prema svom partneru, nad kojim žele dominirati, ili bar da ga kontrolišu. Oni izbegavaju okove, stege, pa je važno njihovom partneru da ih uveri u njihovu slobodu, nasuprot svemu. Kešeti ne brinu mnogo o novcu i okružuju se svakom vrstom udobnosti.

Prilično se dobro snalaze u zaradi i ne oklevaju da se opterete odgovornošću, pogotovo ako im njihova profesionalna aktivnost osigurava rezultate i nagrade. U stanju su obavljati najrazličitija zanimanja sa podjednakim zadovoljstvom i uspehom.

Generalno govoreći, kešet imaju dobro zdravlje i najčešće spadaju u sportske tipove. Slabe tačke i oboljenja su im bedra i butine i izloženi su lomovima ekstremiteta, kao i napadima lumbaga i bolovima u donjem delu tela. Kod muškaraca su još slabe tačke grudi, srce, jetra, pluća, trbuh i vrat. Kod žena su još slabe tačke trbušna maramica i hemoroidi.

Kritične godine u životu muškarca su 8., 16., 18., 48. i 60., a kod žena 3., 6., 16., 26., 38. i 45. Kešeti, u prosjeku, dožive preko 80. godina.

Shutterstock

 

GEDI (Jarac) 22. 12. – 20. 1.

Vladajuća planeta: Saturn

Element: Zemlja

Osobina: zatvorenost

Vrlina: neiskvareni

Mana: sebičnost

Boja: tamnosiva, crna, smeđa

Dragi kamen: hrizolit i lapis

Životni vek: više od 80 godina

Osobe rođene u znaku GEDI su čvrstog karaktera, uporni, obazrivi, ozbiljni, realisti, pouzdani i uvek skloni vlastitim interesima. Po prirodi su zatvoreni i rezervirani, neiskvarenog karaktera, poseduju izvrsnu memoriju i u stanju su prihvatiti veliku odgovornost. Nisu nikad osvetoljubivi, iako su ponekad mračnog raspoloženja. Pedantni su, pridržavaju se uobičajnog reda, poštuju autoritete, ali im se nikad ne udvaraju. Neki su Gedi pretjerani materijalisti, neretko agresivni, znaju biti neugodni i vređati, a često su i sarkastični i cinični.

Ako su takve prirode (a takvi nisu svi), onda su preterano škrti, nezahvalni, neemotivni i hladni. Gedi mogu biti vrlo stroge i asketske ličnosti. Ne samo da ih ovozemaljska uživanja ne privlače već ih oni i najčešće izbegavaju. Međutim, njihov unutrašnji život je vrlo bogat i intenzivan, a zaključivanje promišljeno. Nisu preambiciozni i najčešće su zadovoljni i sa skromnim.

Gedi imaju ustaljene principe i znaju biti teško pristupačni, pa zbog toga se ne uklapaju lako u okolinu i ne teže novim poznanstvima. Okolina mora uložiti napor da bi ga takvog prihvatila. Njegovi su kontakti odmereni i na distanci, jer se i pored prijateljskog raspoloženja, ipak ne vezuje lako. Za odabrane prijatelje se vezuje za celi život.

Gedi, iako introvertni, poštuju svoje bližnje i spremni su se žrtvovati za njih. Takođe su u stanju štititi i svoje potčinjene. Ekonomija im ide od ruke. Velike su štediše, pa neretko mogu zastraniti i postati škrtice.

Često poseduju znatnu imovinu, ali ipak žive skromno i nikad se ne razbacuju. Dobro procenjuju investicije. Leže im mnoga zanimanja kao što su građevinar, inženjer, bankar, informatičar, farmer, trgovac nekretninama itd. Kako stare, tako im se poboljšava finansijska situacija.

Slabe tačke su kosti i kolena. Izloženi su često reumatizmu, išijasu, lomovima, iščašenjima i uganućima. Neretko su melanholični i skloni depresiji. Kod muškaraca su pored tradicionalnih zona osetljivosti, osetljivi i srce, bubrezi, kičma, stomak i zglobovi, a kod žena prehlade i pluća.

Kod muškaraca su kritične 4. i 5., godina, a žive dugo, preko 80. godina. Kod žena je kritično rano djetinjstvo, te 19., 43. i 51. godina života.

DELI (Vodolija) 21. 1. – 19. 2.

Vladajuća planeta: Uran, Saturn

Element: Vazduh

Osobina: druželjubivost

Vrlina: nezavisnost

Mana: buntovnost

Boja: tirkizna, plava

Dragi kamen: oniks

Životni vek: više od 81 godinu

Osobe rođene u znaku Deli su humane, milosrdne, poštene, ponosne i odane kolektivnom interesu. Ispunjene su ponosom, gracioznošću, jednostavnošću, širokog su duha i prilagodljive prirode. Najčešće su vrlo originalne, neovisne i iznad svega cene slobodu. Iskreni su i odani prijatelji, spremne da se žrtvuju za druge i uvek iskazuju solidarnost sa osobama kojima se čini nepravda.

Od loših osobina mogu biti koristoljubive, zavidne, izveštačene s boemskim i snobovskim karakteristikama. Vrlo su nepokorne, ne priznaju nikakvu hijerarhiju, buntovne i ne trpe nikakve norme i stege.

Mogu biti čudaci, usamljenici, prevrtljivi i iskvareni. Deli imaju neku svoju specifičnu logiku. Ono što njima izgleda normalno, podanicima drugih astroloških znakova može izgledati čudno i nenormalno. Njihov izražen smisao za pravdu ih tera da se bore protiv nepravde na svakom koraku. Zato neretko u drugi plan potiskuju svoje osobne interese pa same trpe zbog svoje takve prirode.

Većina Deli su društvena i humana bića koja uvek pokušavaju naći razumevanje i sklad sa svojom okolinom. Imaju puno prijatelja i većina ih ceni. Stalno teže izgraditi stvaralački mir da se kreativno mogu baviti svojim poslovima, ali i da pri tome održavaju svoje društvene veze, javne nastupe i prijateljstva.

Deli su u poslovnom smislu materijalisti i praktičari. Poseduju potrebnu dozu konformizma i sagledavaju razvoj poslovnih situacija. Lako ulažu u nove stvari i vrednosti, spremne su riskirati i brzopletu uđu u nove projekte. Dobre su u inovacijama, bankarstvu, investicijama, ali samo ako raspolažu izvornim i objektivnim informacijama.

Odgovaraju im dinamični poslovi u kojima imaju punu slobodu i samostalnost delovanja. Imaju smisla i za okultne stvari, ali se njima retko bave. Privržene su porodici u kojoj su odnosi uređeni na pomalo neobičan ali suvremen način, koji se u svakom slučaju razlikuje od tradicionalnih iskustava. Sa partnerom grade ravnopravne odnose i važno im je da ih vezuju prijateljske relacije, a ne samo zajednički interesi ili seks. Najčešće imaju dosta slobodno shvatanje seksualnih odnosa i sloboda.

Slabe tačke i oboljenja kojima su skloni svode se na noge, vene, cirkulaciju, čir, prelome i mišićne tegobe.

Kad su u pitanju muškaraci, njihove su kritične godine 11. i 62., a kod žena 4., 17., 19., 31. i 44.

DAGIM (Ribe) 20. 2. – 20. 3.

Vladajuća planeta: Neptun, Jupiter

Element: Voda

Osobina: romantičnost

Kvaliteta: sklonost ka umetnosti

Mana: zlopamtilo

Boja: ljubičasta

Dragi kamen: jaspis

Životni vek: više od 83 godine

Osobe rođene u horoskopskom znaku Dagim su plemenite, intuitivne, vrlo emocionalne i instinktivne. Poseduju dar za umetnost, okultizam i mistiku. Požrtvovane su, bore se za mir i pravdu i često su žrtve vlastitih napora. Romantične su sa uzvišenim emocijama, entuzijaste sa snažnom potrebom i osećajem za ozbiljnu muziku. Ispunjene su duhovnošću koju prenose rado na svoju okolinu.

Po prirodi su dosta nestabilne, promenljive, plašljive i neuhvatljive. Posesivne su, naglo menjaju raspoloženje, često u skladu sa meteorološkim prilikama, neretko povučene u sebe i površne. Dagim imaju sposobnost da se uvuku tamo gde drugi ne mogu prodreti.

Često se povlači u sebe da bi izbegla sve one koji joj se ne sviđaju i koji je ranjavaju, ne shvatajući njenu umetničku, romantičnu i veoma složenu prirodu.

Ustvari, Dagim su vrlo društvena bića, vole zabavljati druge s puno dara i uspeha, pune su šarma, altruizma i prenose radost i sreću na okolinu u kojoj se kreću. Obično se dobro slažu s bližnjima, iako su ponekad nervozne i nestrpljive u obiteljskim odnosima. One se teško uklapaju u pravila i konvencije, koje porodičan život svakako zahteva.

Trude se sve zadovoljiti i nesretne su ako im to ne polazi za rukom. U partnerskim odnosima su izuzetno pažljive i veoma prijemčive za partnera. Polazi im za rukom da mu ugode i zadovolje fizički i emocionalno. Znaju trpiti i da praštati (ali i svetiti se), a ako i prasnu, to nije zlonamjerno, brzo ih prolazi pa se poslije kaju.

Dobri su roditelji, mada previše meki i popustljivi prema deci, pogotovo kada su još mala. Dagim u najčešćim slučajevima nisu materijalisti, ali znaju baratati s novcem i nerado se odvajaju od njega.

Najlakše ga usmeravaju ka duhovnim dobrima ali vole i trošiti na modne trendove. Vole sebi priuštiti ono o čemu sanjaju i uvek se radi o nečem vrednom, umetničkom, spiritualnom. Kod njih gotovo i da nema mesta za lažni sjaj i kič.

Slabe tačke i česta oboljenja su noge i limfni sastav. Tu su najčešće problemi sa stopalima, ravni tabani, žuljevi, celulit, stanična hipertrofija i poremaćaj rada nekih žlezda. Kod muškaraca u osetljivu skupinu spadaju još srce, trbuh i unutarnji organi, a kod žena srce, trbuh, bubrezi, živci i glava.

Kritične godine za muškarca su 12, a za žene 3., 7., 11., 17., 28., 40., 47., 62. Dagim žive dugo.

BONUS VIDEO

 

 

Komentari (0)
Loading