Zašto je ovaj retrogradni MERKUR OPASNIJI od svih? U Blizancima je i POIGRAVA sa našim umom, OVE ZNAKE će oštar jezik SKUPO da košta

Nena Janković Vesti 10.05.2022 13:20 0

Merkur je planeta koja je zadužena za komunikaciju i za način na koji razmišljamo i donosimo odluke.

Zašto je ovaj retrogradni MERKUR OPASNIJI od svih? U Blizancima je i POIGRAVA sa našim umom, OVE ZNAKE će oštar jezik SKUPO da košta

pixabay

Kada je retrogradnom hodu, Merkur nas vraća "unazad" stvara nam se utisak da su se stvari zaustavi da na trenutak. Ovo najviše osećamo kada je u pitanju komunikacija sa drugim ljudima ili kada su u pitanju poslovi gde je jako važno doneti bitne odluke, gde je važno postići dogovore, gde je važno postići kompromise što se tiče posla, ali što se tiče emocija. 

Merkur se trenutno nalazi u znaku Blizanaca u svom sedištu, ispoljava na najbolji način svoju energiju i svoju svrhu. Od 10. maja on kreće u retrogradni hod, što znači da će usporavati određene stvari kao što su komuniciranje, dopisivanje, pregovori, dogovori, sve one poslove koji imaju veze sa izdavaštvom, trgovinom, posredovanjem i saobraćajem. 

Za Ovnove je jako važno da vode računa o komunikaciji koja može da bude otežana zbog njihove slabe koncentracije ili zbog njihove unutrašnje napetosti i nervoze. Najvažnije je da postignu unutrašnji mir. 

Za Bikove je ovo veoma nestabilan period kada su u pitanju problemi u komunikaciji sa partnerom. Najvažnije je eliminisati strah i bilo koji vid treme kada su u pitanju emotivni odnosi. 

Za Blizance je ovaj period stresan jer će biti pod jakim uticajem drugih ljudi posebno kada su u pitanju stariji članovi porodice naročito otac ili majka. Najvažnije slušati sebe i voditi računa o svojim interesima. 

Što se tiče Rakova njima se aktivira polje novca i zarade, tako da ce njima ovaj retrogradni Merkur usporiti neke poslovne transakcije i jako je važno voditi računa o troškovima. 

Lavovi će doneti jako važne odluke koje se tiču prošlosti a posebno je važno da povedu računa o partnerskom odnosu. Partner će biti veoma ljubomoran i posesivan i i njihova komunikacija će biti veoma nestabilna. 

Devica su veoma ugrožene pod uticajem ovog Merkura pa je jako važno da povedu više računa o zdravlju ili imunitetu. Njihove misli će biti veoma opterećene tuđim problemima i to može da utiče na njihovo fizičko zdravlje. 

Vage su pod velikim uticajem drugih ljudi, ali ovaj retrogradni Merkur otežava komunikaciju sa ljudima i one će imati problem da donesu ispravne odluke do kraja ovog meseca. 

Škorpionska energija je veoma jaka ali retrogradni Merkur usporava sve ono što Škorpije planiraju. Najvažnije je biti iskren sa sobom i znati u kom pravcu stvari treba da idu. 

Strelčevi su pod negativnim uticajem ovog Merkura posebno kada je u pitanju njihov partnerski odnos i odnos sa javnošću. Važno je biti u skladu sa sobom i sa svojim potrebama. 

Jarčevi imaju veliki zadatak u narednih mesec dana da ostvare velike poslovne planove a ovaj retrogradni Merkur će usporavati donošenje bitnih odluka. Astrološki savet je da se manje obaziru na mišljenje drugih ljudi. 

Vodolijama na neki čudan način prija energija retrogradnog Merkura. Oni će biti veoma pozitivno raspoloženi i imaju jako zanimljive predloge za sve ljude oko sebe.

Ribe su veoma neraspoložene i napete u ovom periodu jer Merkur pravi kvadrat na njihovo Sunce. Posebno obratiti pažnju na emotivne odnose jer su moguća velika ljubavna razočarenja.

BONUS VIDEO

 

 

Komentari (0)
Loading