Koristiti PEGLU za veš tokom letnjih dana je pravi PAKAO: Uz ovaj trik VEŠ će vam biti uvek ISPEGLAN i spreman odmah za oblačenje

Vesti 16.06.2022 16:43 0

Život će nam biti lakši posle ovih trikova

Pegla

Shutterstock

Kada je peglanje u pitanju, žene bi najviše volele da izbegnu taj deo posla. Pranje veša i peglanje istog znaju da budu naporan i dosadan posao, koji se ponavlja iz dana u dan. Gomile čistog veša koje čekaju na vas da ih ispeglate mogu da budu prava noćna mora.

Ukoliko i vi mrzite da peglate, postoje načini kako možete da sprečite veš da se izgužva u mašini i tokom sušenja.

Ovo su neki od trikova koje iskusne domaćice rado koriste i njime se služe.

Prvo i osnovno je da pametno odaberete program pranja u veš mašini. Od presudnog značaja može da bude i to kako tretirate odeću koju ste tek izvadili iz mašine i koja treba da ide na sušenje.

Ako hoćete da sprečili odeću da se izgužva spremite što više ofingera, oni će postati vaš najbolji prijatelj u borbi protiv izgužvanog veša.

peglanje

Shutterstock

 

Nakon što se izvadili veš iz mašine okačite ga na ofingere za odeću i dobro ga izvucite kako biste uklonili svaki nabor koji se stvorio na tkanini tokom pranja. Na kraju sve vešalice zakačite i pustite da se odeća osuši na vazduhu.

Vetar će ga dodatno ispraviti, a ofinger će pomoći da se veš ne izvitoperiti i preklopi, zbog čega obično i nastaju nabori. Nakon što se veš u potpunosti osuši, jednostavno ga skinite sa ofingera i složite u ormar.

Ako želite odeću ne morate ni da slažete, već samo poređajte ofingere u ormar. Uz ovaj trik više nikada nećete gubiti vreme i novac na dosadno peglanje veša.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)
Loading