One PREVIŠE popuštaju deci, dok sa njima NEMA šale: Ovo su definitivno NAJBOLJE i najgore MAJKE prema horoskopu

Vesti 19.10.2022 18:44 0

Sve životne teme možemo sagledati iz ugla astrologije. Tema roditeljstva konkretno majčinstvo može biti sagledano kroz znak u kom se nalazi Sunce.

One PREVIŠE popuštaju deci, dok sa njima NEMA šale: Ovo su definitivno NAJBOLJE i najgore MAJKE prema horoskopu

Shutterstock

Daljom i detaljnijom analizom natalne karte možemo spoznati mnogo konkretnih osobina o odnosu sa detetom i o tome kakav smo mi imali odnos sa majkom. 

Kad je osoba rođena u znaku Ovna njena uloga majke je veoma stroga i veoma zahtevna. Majka Ovan uvek ima spreman odgovor na sve i njena reč je uvek poslednja. Ona ne govori mnogo i ne pruža previše razumevanja deci, ali može pružiti osećaj samostalnosti i pokazati svojim primerom kako treba organizovati sebe na praktičan način. 

Kad je u pitanju majka Bik ona kod dece podržava i razvija osećaj lepote i lepe komunikacije. Njoj je jako važno da su deca kulturna i lepo vaspitana jer joj je važna slika koju ostavlja kao majka u javnosti. Često je opterećena poslom, ali je to način na koji ona doprinosi egzistenciji i materijalnoj stabilnosti. 

Majka u znaku Blizanaca je previše prijateljski raspoložena prema svojoj deci pa često može biti i popustljiva u vaspitavanju svoje dece. Njoj je najvažnija komunikacija sa decom, ali često može svojom komunikacijom i načinom priče da guši slobodu svoje dece. Njena radost življenja se ogleda u čestom organizovanju druženja u kući sa ostalim majkama. 

Kada je u pitanju majka u znaku Raka, ovde se Mesec nalazi u svom sedištu i govori o njenoj ulozi koja je veoma požrtvovana i veoma posvećena svojoj deci. Njene emocije su direktno vezane za raspoloženje dece i sve će učiniti da im olakša život na svaki mogući način. Ona često preteruje u svemu i sklona je da "živi" njihove živote. Njena ljubav je neizmerna, ali i nekad veoma opterećavajuća za odrastanje dece. 

Što se tiče osobe koja je rođena u znaku Lava, to je majka koja vodi računa o svojoj deci i o njihovim životima na veoma dramatičan i pompezan način. To zapravo znači da ne ume da vidi na objektivan način svoju decu i često preteruje u zahtevima koje ima od njih. Voli da naređuje i da dominira, a kada to ne dobije od dece može da bude veoma autoritativna. 

Majka u znaku Device je veoma posvećena svakodnevnoj higijeni i zdravom načinu života. Jako joj je važno da su deca uredna i da imaju svoj red u životnom smislu. Kod nje nema preterano pokazivanje emocija, ali može da bude velika podrška kada su u pitanju praktične životne obaveze. Nekada previše zahteva i očekuje, ne ume da napravi balans u odnosu sa decom. 

Majka koja je rođena u znaku Vage uživa u svojoj ulozi majke tako što kod dece aktivira polje komunikacije i lepe manire. Njoj je jako stalo da bude mir i harmonija u kući i da njena deca osete stabilnost dok odrastaju. Trudi se da komunikacija sa decom bude na svakodnevnom nivou i da im bude podrška u svemu onome što preduzimaju kao svoje korake i odluke. Veoma je blaga i nežna u odnosu sa decom. 

Kad je neko rođen u znaku Škorpije na prvom mestu su najvažnije emocije. Tako da majka u ovom znaku je osoba koja jako snažno oseća povezanost sa svojom decom, ali sa druge strane prenosi i svoj osećaj brige u vaspitavanju dece. Ume da bude veoma zaštitnički nastrojena prema deci. Stalno je u frci jer je neko ko voli da sve drži pod kontrolom. Odrastanje dece može biti na momente i velika " trauma " jer sve previše emotivno proživljava. 

Kada je osoba rođena u znaku Strelca ona ima najveću treba za slobodom. Majka u ovom znaku se trudi da bude prijateljski nastrojena prema deci i često ne postavlja granice u vaspitanju. Deca to mogu da zloupotrebe pa su mogući česti verbalni sukobi. Zbog uticaja vatre u znaku Strelca ova majka se trudi da brzo pređe preko problema i da život posmatra sa pozitivnije strane. 

Majka koja je rođena u znaku Jarca je veoma stroga i drži do svojih pravila. Odnos sa decom je veoma jasan i postoje čvrsta pravila ponašanja i njena (majčinska) očekivanja. Od dece traži red, rad, disciplinu, ume da bude dosledna u svemu onome što kaže i saopšti. Deca su veoma posvećena učenju i postižu visoke rezultate tokom svog školovanja. Ovde nedostaje otvorene emotivnosti i nežnosti. 

Majka sa Suncem u znaku Vodolije je prijatelj svojoj deci i uvek je raspoložena za druženje, razgovor, otvorenu i iskrenu komunikaciju. Ona svojoj deci daje i pruža slobodu i samostalnost jer to je ono što ona ceni i poštuje kao vrednost u životu. Ponekad nedostaje malo više nežnosti i razumevanje za decu ako su povučena i ako imaju potrebu za većom podrškom. 

Ako je majka rođena u znaku Ribe onda je ovo tip majke koja je preterano popustljiva prema deci i to retko može da popravi kod sebe. Ona veruje da dobro može pobediti i da na taj način može kod svoje dece da probudi dobrotu i razumevanje. Često se ponaša veoma blago i previše požrtvovano i zbog toga deca mogu da zloupotrebe te njene osobine. 

NajŽena.rs je i na Viberu, pridružite se našoj zajednici, a sada možete da preuzmete i STIKERE!

BONUS VIDEO

 

 

 

Komentari (0)
Loading