Na ove BOLESTI svaki ZNAK mora da pazi: Astrolozi otkrili kome uglavnom strada SRCE, a ko ne sme bez FIZIČKE aktivnosti

Vesti 16.11.2022 20:30 0

Evo na koje zdravstvene probleme horoskopski znakovi moraju da paze.

žena

Shutterstock

Ovnovi su često u žurbi, a to izaziva udarce i lakših povreda, Bikovi moraju da obrate više pažnje na štitnu žlezdu, dok je zavisnost Blizanaca od razmišljanja često glavni razlog njihove mentalne napetosti.

Ovan

Ovnovi su skloni neuralgiji, groznici i zapaljenskim procesima. Mogu da pate od glavobolje i problema sa očima i ušima. Trebalo bi redovno da idete na preglede zuba i održavate oralnu higijenu. Ovnovi su takođe veoma ponosni i često ih muči strah od neuspeha, što stvara dodatna opterećenja.

Često ste u žurbi, a to može biti uzrok udaraca i lakših povreda. Bavite se sportskim aktivnostima. Takođe se odlikuje brzim oporavkom nakon bolesti. Snažna volja za životom koju posedujete ne dozvoljava vam da se predate bilo čemu, čak ni zdravstvenim problemima.

Bik

Vrat i grlo su osetljive tačke Bika. Možda patite od angine i problema sa glasnim žicama. U detinjstvu mogu biti podložni infekciji krajnika. Osetljivi ste na hladnoću, skloni prehladi i kašlju, a imunitet vam obično pada u zimskim mesecima.

Ovaj znak je takođe povezan sa poremećajima u ishrani, kao i hormonskim poremećajima. Treba više pažnje posvetiti štitnoj žlezdi. Preporučuje se redovno bavljenje sportom i zdrava, pravilna ishrana.

Blizanci

Blizanci su uvek u pokretu, rade nekoliko stvari u isto vreme, a kada se odmaraju previše su zauzeti razmišljanjem. A taj ritam života i zavisnost od razmišljanja ponekad može biti izvor velike mentalne napetosti. Potrebno vam je vreme za opuštanje, dan u kome ćete pobeći od svih obaveza i odmoriti se od sopstvenih misli.

Užurbani način života može dovesti do psihosomatskih promena, a vaši disajni putevi, posebno sinusi, su najosetljiviji. Takođe možete biti skloni alergijama i češće patiti od bronhitisa. Ako ste pušač, prestanite sa tom lošom navikom i naučite da se odmarate – meditirajte, radite jogu...

Rak

Osetljivi ste i osećate sve što vas trese u stomaku. To područje je kao vaš životni kompas, detektor koji vas upozorava na opasnost, ali i na dobre stvari. Uz to dolazi i veliko opterećenje, pa ste podložniji bolestima trbušne duplje. Osetljive ste i na grudi, pa je pametno jednom godišnje da se podvrgnete mamografiji i ultrazvuku. Pazite na ishranu, uzimajte probiotike, pijte čajeve.

Rakovi su izuzetno osetljivi i skloni promenama raspoloženja, a potrebno im je kretanje, boravak u prirodi i aktivan način života. Na ovaj način ćete se uspešno boriti protiv pasivnosti, mračnih misli i briga.

Lav

Iako ste vitalni i dobrog zdravlja, ali kao i svi, imate i slabu tačku. To su vaše srce i grudi, kao i vaša leđa. Kada ste uznemireni, često osećate da vam srce brže kuca i zbog aritmije i sličnih smetnji možete posećivati lekara češće od drugih. Ponekad vam visok krvni pritisak može izazvati poteškoće, pa je važno izbegavati stres i napetost. Lavovima mogu pomoći redovne masaže, kao i fizička aktivnost, posebno pilates. Ojačajte mišiće leđa i podvrgavajte se medicinskoj masaži najmanje jednom nedeljno. Koristite prirodne preparate protiv opadanja kose, posebno u srednjim godinama.

Devica

Devica mnogo razmišlja, provodi duge sate analizirajući sve što joj se dešava, a to može biti izvor nemira i opterećenja. U ovom slučaju neki zdravstveni problemi mogu biti psihosomatske prirode, posebno ako ste dugo bili nezadovoljni i opterećeni. Vežete se za svoje misli i zato je važno preispitati njihovu istinu i manje brinuti o tome šta dolazi sutra.

Vaš probavni trakt i nervni sistem su vaše slabe tačke. Sklonija je nadimanju, nepravilnoj stolici, pa je zato apsolutno važno izbegavati ugljene hidrate, piti puno vode i jesti više kuvane i nezačinjene hrane.

Vaga

Vaga je osetljiva na bubrege, donji deo leđa i kožu. Možda su vas zvezde blagoslovile lepom kožom i skoro porcelanskim tenom, ali činjenica je da s vremena na vreme možete imati neke probleme sa kožom, poput alergijskih reakcija, dermatitisa, seboreje i sličnih stanja. Osetljiviji ste na bešiku, kao i na stvaranje kamena u bubregu. Često ste zabrinuti šta vas dovodi do migrene. Redovno vežbanje joge može vam pomoći da se osećate bolje.

Naime, kod Vaga se psihički ili zdravstveni poremećaji manifestuju na koži. Osim toga, skloniji ste prekomernom zadržavanju tečnosti u organizmu, pa morate piti više vode, izbegavati presoljenu hranu, konzervisanu hranu i slane sireve.

Škorpija

Škorpija je izdržljiva, puna energije i dobro se oporavlja od svih tegoba, uključujući i zdravstvene probleme. Vi ste skloniji genitalnim infekcijama, pa praktikujte siguran seks. Skloni ste infekcijama urinarnog trakta i formiranju kamena i problemima sa bubrezima. Emocionalno stresne situacije mogu uticati na vaš libido, a kod muškaraca i na probleme sa erekcijom.

Uključivanje u intenzivne sportske programe, kao što su borilačke veštine ili redovno odlazak u teretanu, od suštinskog je značaja za mentalno i fizičko zdravlje Škorpije. Na ovaj način se oslobađate nagomilanog stresa i viška energije.

Strelac

Strelca krasi pozitivna životna energija, entuzijazam i optimizam, a zdravstveni problemi i životne krize nastaju tek kada izgubite veru u sebe. Zato je dobro da se posvetite ličnom i duhovnom razvoju, što će značajno poboljšati kvalitet vašeg života. Vaša osetljiva područja tela su jetra, kukovi i butine. Trebalo bi da izbegavate prekomernu konzumaciju alkohola i droga i izbacite masti iz ishrane.

Pored toga, skloniji su gihtu i išijasu. Vi ste podložni sportskim povredama češće od drugih. Ubrzan i stresan tempo života ima svoje posledice. Radite fizičke aktivnosti.

Jarac

Jarac vodi računa o svom zdravlju, što je odlično, ali ponekad može dovesti do hipohondrije. Strahovi su vaši najveći neprijatelji, a posledice takvog života mogu uticati na vaše mentalno zdravlje. Lako ćete pasti u depresivna i anksiozna stanja.

Naučite da se opustite, otpustite stvari koje vas opterećuju i ometaju napredak, redovno uzimajte vitamin B12. U kasnijem životu ste skloni reumatizmu. Preporučuje se konzumacija kalcijuma i vitamina C. Treba vam svetlost, ne zatvarajte se u četiri zida, izlažite se sunčevim zracima.

Vodolije

Zbog preteranog rada, Vodolije imaju tendenciju da ignorišu granice izdržljivosti svog organizma kao i njegove potrebe. To takođe dovodi do zdravstvenih problema koji mogu uticati na zdravlje srca, cirkulatornog sistema, kao i želuca. Vaša kolena, potkolenice i gležnjevi su takođe osetljive tačke vašeg tela.

Vaš um je vaše najjače oružje, ali ponekad se može okrenuti protiv vas i dovesti vas u određena uverenja koja vam više štete nego koriste. Unutrašnja ravnoteža je važna za vas, izbegavajte bilo kakve ekstreme. Pronađite sport koji vam odgovara. Kada ste nervozni i ne izražavate svoja osećanja, možete grickati nokte i zanoktice. Duboko disanje, posebno ujutru, pripremiće vas za sve napore dana.

Riba

Snovi igraju veliku ulogu u životu Riba. One koje stvarate u budnom stanju je važno da ostvarite, jer tako ostvarujete sebe i postajete srećni. Snovi koji se javljaju dok spavate često mogu biti turbulentni, intenzivni i prediktivni. Nesanica je sasvim normalna za vas, kao i poremećaji spavanja. Vaše slabe tačke su stopala, vene.

Nosite udobne cipele, a ponekad ne možete bez medicinskih uložaka zbog spuštenih stopala. Kada ste nesrećni i nezadovoljni, skloni ste da pobegnete od stvarnosti, često uz pomoć alkohola i sredstava za smirenje.

NajŽena.rs je i na Viberu, pridružite se našoj zajednici, a sada možete da preuzmete i STIKERE!

BONUS VIDEO

 

 

 

Komentari (0)
Loading