Nakon svakog razgovora sa NJOM bila sam ISCRPLJENA: Milena je morala da prekine odnos sa PRIJATELJICOM, inače bi potpuno ODLEPILA!

Vesti 24.12.2021 13:53 0

Ako još uvek niste čuli za energetski vampirizam, posle Milenine ispovesti, sve će vam biti jasno

Nakon svakog razgovora sa NJOM bila sam ISCRPLJENA: Milena je morala da prekine  odnos sa PRIJATELJICOM, inače bi potpuno ODLEPILA!

Printscreen/Youtube

Milena se sa koleginicom družila godinama, a kada mi je opisala njihov odnos, znala sam o ćemu se radi jer sam već čula za energetske vampire. Ovo je njena priča.

Upoznavanje dve prijateljice

Milena je radila u kancelariji blizu Ane, a povremeno su sarađivale, iako su im sektori bili odvojeni. Povremeno su počele odlaze na kafu posle posla. Uprkos činjenici da se Ana stalno žalila i na život i na posao, Mileni to nije toliko smetalo i želela je da joj pomogne. Naglasila mi je da nikada nije doživela njihov odnos kao posebno intenzivan, niti je želela da postanu najbolje prijateljice.

"Ne pravdam se ni majci ni suprugu, a njoj sam morala"

Milena  se Ani  nije poveravala niti je smatrala da treba baš njoj da se pravda. Iako je povremeno osećala negativnu energiju, nije tome pridavala preteranu pažnju. Jednog dana joj je ispričala da je provela divno veče sa kolegama sa fakulteta, a Ana joj je zamerila što nju nije pozvala. Tada je definitivno pomislila da nešto nije u redu.

U početku je sve izgledalo kao šala

-Počela je da me zove svakodnevno, a kako meni nisu prijali razgovori, nesvesno sam je izbegavala. Pozvala bi me i u šali napala da ne mislim na nju i da sam se promenila. Ubrzo sam počela da joj se pravdam, iako se nisam nikada pravdala ni roditeljima ni suprugu- rekla je MIlena.

"Kako je vreme odmicalo, postajalo je sve gore. Stalno je imala nešto da mi prebaci, od mog stila odevanja do frizure. Često je to radila i pred drugima, a kada sam joj par puta stavila do znanja da to nije u redu, rekla je da bar ja treba da je razumem, jer je njoj život težak".

Nakon tri godine obratila se psihijatru

Nakon tri godine Milena se obratila psihijatru, jer je shvatila da je ovakav odnos previše iscrpljuje. 

- Kada sam prekinula odnos sa njom, izletela sam iz kandži i osetila isceljenje- rekla je Milena.

Kako da prepoznamo energetske vampire

1. Negativnost koju vam ovi ljudi prenose počinje da utiče na vaš način života. Zbog njih gubite energiju.

2. Uvek postoji to "ali"... Krađa tuđe radosti je hobi energetskih vampira. Oni u svemu pozitivnom vide nešto negativno. Na svaku vašu dobru vest imaće sa "Divno, ali..:". 

3. Oni suptilno vređaju i kritikuju. Nakon razgovora sa njima osećate se loše i uvređeno, a  ako im uputite kritiku reći će da su se šalili ili da su prosto bili iskreni, a vi to treba da cenite.

4. Smatraju da ste dužni da rešavate njihove probleme i neprestano im pomažete. Kada ih odbijate ili im se ne javite, pokazuju da su uvređeni. Kritikovaće vas tako da pomislite da se isplai loši. 

5. Vrlo su samouvereni i imaju "iskrivljenu" sliku sveta i sebe u njemu. Oni veruju da su uvek u pravu i da je istina samo ono što oni tvrde. Nekada se iza njihovog nastupa krije nedostatak samopuzdanja.

6. Ispred njih se uvek trudite da izgledate lepo i ubedljivo. Pred susret sa energetskim vampirom trošite više vremena na pripremu jer ste svesni daće komentarisati vaše stavove, izgled, odluke...

 

 

Komentari (0)
Loading