Nišlijka pokorila HOLANĐANE: Emilija Đorđević ima samo 19 godina, a svojim delima pokazala je koliko voli Srbiju!

Najžena Vesti 04.01.2022 14:04 1

Volela bi da jednog dana zaigra za reprezentaciju Srbije

Nišlijka pokorila HOLANĐANE: Emilija Đorđević ima samo 19 godina, a svojim delima pokazala je koliko voli Srbiju!

Printscreen/Youtube

Nišlijka Emilija Đorđević sa 19 godina zaigrala je za prvi tim holandskog košarkaškog kluba Martini sparks, nakon uspešne karijere u niškom Studentu.

Školovanje je nastavila u Groningenu, gde je upisala Prostorno planiranje i dizajn. U šali kaže da iako je prvotimac, košarka je sada njen hobi, ali da bi svakako svojim najveći uspehom smatrala da zaigra za reprezentaciju Srbije.

Široki dijapazon interesovanja i sportska disciplina omogućili su ovoj devojci da ostvari sve što je poželela. Kaže da je Holandija država koja ulaže i ceni sportiste koji se obrazuju i ruše stereotip da mora da se bira između učionice i terena.

-  Imaju razne beneficije za sportiste koji nisu napustili školu.Košarka mi je i dalje rutina, treniram svakodnevno dva puta dnevno, vikendom imam utakmice. Zadovoljna sam kako sam sve uklopila – priča Đorđevićeva.

Činjenica da igra za prvi tim i da je upisala prestižni Univerzitet u Groningenu, koji je dao nekoliko nobelovaca, ne smanjuju joj želju da jednog dana zaigra i za reprezentaciju Srbije.

Volela bih to, ja mislim da su to ambicije svake osobe koja krene sa košarkom. Trenutno mi nije vodeća ambicija, ali bi mi bila neverovatna čast i ništa više od toga ne bi moglo da me ispuni – priča Emilija.

Komentari (1)
Loading
duca
09.01.2022 00:22

Sta znaci "POKORILA HOLANDJANE"!Cime?Tenkovima,kopnenim trupama?Objasnite malo opsirnije!