Britanski vojnik u AVGANISTANU umesto PUŠKE u rukama nosio nešto zbog čega je ceo svet ZAPLAKAO

Vesti 22.08.2021 16:03 0

Društveni mediji objavili su fotografiju vojnika koji umiruje bebu. Fotografija je snimljena tokom evakuacije u Kabulu

Britanski vojnik u AVGANISTANU umesto PUŠKE u rukama nosio nešto zbog čega je ceo svet ZAPLAKAO

Tanjug/Ap

Nakon što su talibani preuzeli vlast, jedini izlaz iz Avganistana je avion. Nažalost, aerodrom je u haosu, a oni koji pokušavaju da dođu do njega moraju da se probiju kroz gomilu.

- Znate da sam u vojsci 12 godina i ono što se ovde dešava je najgore što sam ikada doživeo - rekao je britanski vojnik dopisniku Independenta . Novinar Kim Sengupta opisao je užas koji se događa na međunarodnom aerodromu u Kabulu. Zauzvrat, britansko Ministarstvo odbrane saopštilo je da je sedam avganistanskih civila izgubilo živote usled velike gužve, a da su uslovi na terenu izuzetno teški. Na internetu postoje snimci koji takođe sugerišu da roditelji svoju decu provlače kroz bodljikavu žicu kako bi ih dali na brigu vojnicima.

Portparol Pentagona Džon Kirbi rekao je na konferenciji za novinare u petak popodne da je dete predato marincima samo radi lečenja i da nije, kako se prvobitno mislilo, prebačeno u avion. Nakon što su pružili medicinsku pomoć u norveškoj terenskoj bolnici na aerodromu, marinci su dete vratili ocu.

- Dete sa slike je odvedeno u medicinsku ustanovu na licu mesta, gde su ga pregledali profesionalni lekari - rekao je major Džejms Stenger, portparol marinaca.

Na internetu je bila i fotografija jednog od marinaca koji smiruje dete.

Fotografija je snimljena 20. avgusta. Marinac iz Jedinice za ekspediciju je nunao bebu da prestane da plače i da se smiri. Fotografija se brzo proširila društvenim mrežama.

Komentari (0)
Loading