Nakon saobraćajne NEZGODE, Anđela je MUŽA potpuno zaboravila: On nju NIJEDNOG trenutka nije poželeo da napusti!

Vesti 18.01.2022 12:43 0

Anđela Sartin Nartung (59) nije prepoznala supruga, nakon što se u strašnim bolovima probudila u bolni;koj sobi

Nakon saobraćajne NEZGODE, Anđela je MUŽA potpuno zaboravila: On nju NIJEDNOG trenutka nije poželeo da napusti!

profimedia/ilustracija

U strašnim danima koji su usledili mogla je samo da misli da je čovek ljubaznog lica pored njenog kreveta deo medicinskog tima koji je opslužuje i prati njeno stanje.

- U danima koji su usledili, očajnički sam pokušavala da shvatim šta mi se dešava- prisetila se ona.

- Objasnila sam  sebi da Imam 36 godina, da sam udata  za Džona i da sam  mama dvogodišnjaka i osmogodišnjaka -dodala je Anđela.

Istina je potresla sve ljude oko nje. Stranac je bio njen drugi muž Džef, a Anđela je prilično starija.

Petnaest godina njenog života potpuno je obrisano iz memorije nakon što je 25. oktobra 2013. godine doživela saobraćajnu nezgodu.

Anđela je pokušavala da pređe ulicu i doživela je udarac automobila. Povrede koje dobila nisu bile uopšte naivne, pa je u bolnici stavljena u jednomesečnu medicinski izazvanu komu, a njena porodica je sve vreme bila uz nju.

-Bili smo izbezumljeni- prisetio  se Džef (55). Lekari nisu znali da li će Anđela preživeti, a u slučaju da preživi,nisu mogli da pretpostave koliki će biti stepen oštećenja mozga.

Džef je doživeo olakšanje kada se probudila, ali lekari su lekari  objasnili da je ona pretrpela traumatičnu povredu mozga i dali su Džefu mračnu sliku onoga što je stajalo ispred njega. „Rekli su mi da se u većini slučajeva sa povredama mozga brak završava".

Nije mogao to da prihvati

Anđela bila zbunjena i uznemirena i preživela je ogromne emocionalne  uspone i  padove. Uz sve to stalno  tražila svog muža Džona.

- Čovek u koga sam se zaljubila na univerzitetu i udala se 1985, kada sam čula da je umro pre petnaest godina, tuga me je jednostavno pogodila - rekla je Anđela, a zatim i dodala da je posebno bila slomljena kada je čula da je i njen voljeni tata umro. Uprkos tome što je organizovala njegovu sahranu 2010. godine, Anđela se toga uopšte nije sećala.

„Onda su tu bila moja deca“, objašnjava ona. „Moja mala ćerka Abigejl odjednom je imala sedamnaest, a moj sin Filip sada dvadeset tri, muškarac. "Bilo je nemoguće razumeti." Konačno, tu je bio čovek ljubaznih očiju. Čovek za koga su rekli da je njen voljeni muž već dvanaest godina. „Glava mi je rekla da je ovo stranac. „Ali srce mi je govorilo da mogu da verujem Džefu.

Gledajući zajedničke fotografije  Anđela je shvatila da Džef nije samo pokušavao da popuni petnaest godina izgubljenih uspomena.

- Gledao bih Džefa kako mi strpljivo priča iste priče iznova i iznova. Mnogi muškarci bi jednostavno otišli ​​ili bi se zatrpali poslom ili hobijima kako bi izbegli odgovornost, ali Džef to nikada nije uradio.

Džef je priznao da se ponovo zaljubio i da je sve shvatio kao priliku da joj se ponovo udvara.
-Nije bilo opterećenje da to uradim, to je bila privilegija- izjavio je DŽef.

Međutim godine koje su usledile su bile teške i naporne. Anđeli je najteže palo što se nije sećala odrastanja dece. Ipak sve su prebrodili i dolučili da obnove zavete. Ljubav je sve pobedila.

- Izreći svoje zavete ovom čoveku zbog koga  sam se osećala sigurnom i negovanom, koji se nikada nije pokolebao, bila je najlakša stvar na svetu priznala je na kraju ispovesti Anđela.






 
Komentari (0)
Loading