Živela je BEZ MAJKE, a "zloj" maćehi je OVAKO napakostila: Otkrivene dugo čuvane TAJNE princeze Dajane

Kristijana Ćaćić Vesti 25.04.2022 15:23 1

Život princeze Dajane nalikovao je tužnom filmu koji, na žalost, nije imao srećan kraj

Živela je BEZ MAJKE, a "zloj" maćehi je OVAKO napakostila: Otkrivene dugo čuvane TAJNE princeze Dajane

Wikipedia

Iako već znamo ovu priču, malo se govori o vremenima njenog detinjstva, koja su na nju ostavila dubok trag. Još kao devojčica osećala se neshvaćeno.

- Zbog toga sam išla u mentalnu bolnicu jednom nedeljno - rekla je.

Lejdi Di je odrasla bez majke. Veza sa maćehom bila je za nju noćna mora. Bacila je niz stepenice. 1. jula 2021.

O princezi se i danas priča, a zbog svoje naravi i dalje je voli ceo svet.

Kakva je bila njena svakodnevica pre nego što je postala supruga budućeg kralja?

Ova priča je istinita priča o visokom društvu Velike Britanije. 1. jula 1961. godine u Sandringhamu u Norfolku rođena je devojčica. Međutim, mali aristokrata iz poznate i uvažene porodice Spenser nije imala srećno detinjstvo. Odgajana je bez majčinske topline. 

Kada je odrasla u dovoljnoj meri, predstavljena je naslednicima britanskog prestola. Kraljičin sin je tada tražio kandidata za ženu, a tiha i skromna devojčica bila je savršena za njegovu drugu polovinu i majku dece budućeg monarha. Vreme je pokazalo da je ugovoreni brak na koji je princ od Velsa pristao žrtvujući svoju budućnost za dobrobit države početak pakla i za njegovu suprugu i za celu porodicu.

Sudbina princeze Dajane, jer govorimo o njoj, podsećala je na niz trajnih patnji . Njena naizgled bajna veza sa princom Čarlsom bila je fikcija, a osećala se ranjivo i prepušteno samoj sebi u braku koji je opisala kao noćnu moru. Isprovocirana brojnim poniženjima, izdajom svog supruga i nedostatkom naklonosti, Lejdi Di pokušala je da izvrši samoubistvo kad je već nosila svog prvorođenog sina pod srcem ...

 

 

Napuštanje majke ostavilo je traga na njoj.

- Igračke su bile moja porodica - izjava je princeza. 

Iako znamo sve o neuspešnom braku Dajane Spenser sa princom Čarlsom, kasnijim mentalnim bolestima i brojnim romansama u kojima se uključila u potragu za sigurnošću i istinskom ljubavlju, već znamo sve o ranim godinama života Lejdi Di i činjenice života njene braće i sestara i dalje su obavijene velom tajne. Odrasla je bez majke koja je prestala da pokazuje bilo kakvo interesovanje za nju i njenu trojicu braće i sestara: brata i dve sestre .

Iako je Čarls Spenser danas prepoznatljiv i prilično često se pojavljuje u javnosti, Sara i Džejn privatni život vode daleko od medija. Jedna od njih jednom je ušla u vezu sa princom Čarlsom, dok je druga učinila sve da mediji zaborave na nju.

- Dajana i ja smo imali dve starije sestre (...). proveli smo mnogo vremena zajedno i razgovarali o tome šta se događalo između roditelja. Naš otac je bio tih i neprekidan izvor ljubavi, ali majka nije stvorena za majčinstvo - priznao je Čarls Spenser godinama kasnije u intervjuu za "The Sandej Tajms".

U detinjstvu su imali jednog neprijatelja - to je bila maćeha, koju je Lejdi Di bacila jednog dana u žaru besa niz stepenice. 

Na fotografiji ispod, nekoliko godina starija Dajana sa mlađim bratom:

 

 

Iako se uobičajeno kaže da su problemi princeze Dajane započeli nakon što se „udala“ za britansku kraljevsku porodicu, osnovni uzrok beskrajnog osećaja usamljenosti i nedostatka nežnosti za kojim je ona toliko godina tragala može biti vezan za njeno detinjstvo . Ostavio je izuzetno dubok trag na nju, a istovremeno je postao izvor emocionalnih problema sa kojima se suočavala godinama kasnije.

- Imala sam nesrećno detinjstvo . Moji roditelji su bili zauzeti svađom jedni s drugima nego sa nama. Mama je sve vreme plakala, tata nikada nije želeo da nam objasni zašto, a mi se nismo usudili da pitamo. (...) Sećam se osećaja nestabilnosti. Igračke su bile moja porodica - rekla je Lejdi Di, koja bi tek proslavila svoj 60. rođendan da nije bilo tragične saobraćajne nesreće. 

Komentari (1)
Loading
zora
25.04.2022 19:32

Na ovim slikama se vidi koliko Hari lici na nju.