Živela 122 godine, pušila CIGARETE, pila ALKOHOL: Ovo je tajna njene dugovečnosti!

Vesti 17.12.2022 17:21 2

Ona je u životu prkosila apsolutno svemu, a doživela je da proslavi 122. rođendan

Živela 122 godine, pušila CIGARETE, pila ALKOHOL: Ovo je tajna njene dugovečnosti!

Printscreen/Instagram

Zamislite da živite do 100 godina. To je pravi podvig zar ne? Ako živite ovako dugo, ulazite u stogodišnji klub. To je zaista elitna grupa ljudi. Mali broj  ljudi doživi 100 godina i više. Čak ni Beti Vajt nije uspela jer je upravo preminula sa 99 godina. Ova grupa pojedinaca je mnogo toga videla i prošla kroz mnogo života. Mnogo istorije, mnogo pokušaja i grešaka, i mnogo trijumfa!

Mora da postoji neka tajna kada govorimo o ekstremno dugom životnom veku. 

 Pa, u ovom slučaju postoji jedna glavna tajna, ali je prilično nekonvencionalna. Doći ćemo do toga kasnije. Prvo, morate da čujete nešto o ovoj 122-godišnjoj ženi i njenim nezdravim navikama koje je nisu sprečile da pređe 100 i usvoji zdrave navike ili stane u nekom trenutku.

Rođena je u Francuskoj 1875. godine, Žan Luiz Kalment živela je dok se gradio Ajfelov toranj. Kada je imala samo 13 godina, upoznala je zloglasnog umetnika Vincenta Van Goga i prodala mu olovke u boji. Opisala ga je kao „neprijatnu osobu“ i rekla da je „mirisao na alkohol“.

Počela je da se bavi mačevanjem sa 85 godina. Vozila je bicikl do stotog rođendana. Bila je u filmu sa 114 godina, a bila je tema dokumentarca sa 120 godina. Zanimljivo je da njen način života nije bio toliko zdrav.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by @uuschiobermaierr

 

Pušila je od 21 godine pa sve do svoje 117, često je pila porto i jela kilogram čokolade svake nedelje. Ona ne samo da je živela duže od bilo kog drugog poznatog čoveka u vreme svoje smrti 1997. godine, već je verovatno pojela više čokolade nego bilo ko drugi živi u ljudskom postojanju, ikada! Fascinantno zar ne?

U čemu je njena tajna?

Pretpostavka je da je tajna u čokoladi koju je  konzumirala.
 Moderna čokolada je verovatno sasvim drugačija od čokolade pre 40 ili 50 godina. Čokolada sada sadrži mnogo šećera i hidrogenizovanih ulja. Ali čisti kakao, tamna čokolada bez dodatnih sastojaka je zapravo prilično zdrava. Kakao je bogat magnezijumom, gvožđem, cinkom, fosforom, manganom i bakrom, a to su minerali koji podržavaju zdravlje srca, imunitet, vezivno tkivo i još mnogo toga. 


BONUS VIDEO

 

Komentari (2)
Loading
gege
29.01.2022 00:04

gladovala, spavala ceo zivot u tacno odredjeno vreme... dovidjenja

veca
21.06.2022 22:14

nije radila, nije imala stres. kada si obezbedjen sve je lakse. pusila je ali nije preterivala , bavila se sportom. nazalost vecina nas je pod stresom, u haosu, brzini. morala sam da ostavim cigarete , svaki dan mi nedostaju. sanjam , mastam da pusim. razmisljam da propurnjam ponovo , ovo nije zivot.