"SAMO JEDNA KAŠIČICA VAS MOŽE UBITI": Momak je popio NAPITAK koji mnogi konzumiraju, zaspao je i više se nije probudio

najžena.rs Vesti 30.01.2022 21:20 1

Otac mladog dečka koji je preminuo od posledica kofeinskog šoka, izneo je na svoj Fejsbuk profil šta se zapravo desilo

"SAMO JEDNA KAŠIČICA VAS MOŽE UBITI": Momak je popio NAPITAK koji mnogi konzumiraju, zaspao je i više se nije probudio

Printscreen/Facebook

 

Porodica je izdala upozorenje nakon što je 21-godišnji dečko Lešlan Fut iznenada umro od smrtonosne doze kofeina.

Reč je o kofeinu, a širom sveta ga konzumiraju u raznim oblicima kao što su sokovi, kafa, čokolada i slično. No jedan slučaj iz Australije nas podseća da je to ipak vrlo opasna supstanca.

Lešlan Fut bio je mladić čiji je život mnogo obećavao, ali je naglo prekinut 1.1.2018. godine.

21-godišnji Fut je otišao s prijateljima u grad kako bi proslavio Novu godinu. Nedugo nakon ponoći je došao kući i pozdravio majku pre nego je otišao u krevet.

Pao je u nesvest i nikada se nije probudio

Bila je to njihova zadnja interakcija. U kupatilu je pao u nesvest te se nikada nije probudio. Roditelji su ga pronašli mrtvog. Zbog datuma na koji je preminuo, javnost je počela govoriti o zlouporabi droga.

Trebalo je više od godinu dana da službena izjava patologa pobije to mišljenje. Ispalo je da Fut nije ni dotakao ništa ilegalno.

Međutim, u krvi je imao smrtonosnu dozu kofeina. Vidite, Fut je jako voleo proteinske napitke, a kofein u prahu je njihov čest sastojak.

- Čini se da je došao kući nakon proslave Nove godine i da je napravio proteinski napitak te je dodao malo više kofeinskog praha – jedna čajna kašičica je smrtonosna doza, a jednaka je 25-50 šoljica kafe - njegov je otac podelio na Fejsbuku.

Nije bio svestan koliko je kofeinski prah opasan

- Mislimo da je taj kofeinski prah dobio od prijatelja ili kolega s posla.

Dodao je:

- Čini se da je taj čisti kofein kupio neko drugi, a onda ga je Lešlan uzeo bez da je imao priliku da pročita upozorenje na pakovanju te nije bio svestan koliko je taj kofein opasan. Činjenica da ga je držao u kuhinji, gde bi ga neko od nas lako mogao zameniti za šećer, to potvrđuje – Lešlan nikada ne bi kofein držao u kuhinji da je znao da može biti prijetnja porodici.

Tu su teoriju potvrdile poruke koje je dečko poslao svojim prijateljima tu noć u kasnim satima i u kojima se žalio na neobičan ukus svog proteinskog napitka.

- Mislim da mi se protein pokvario. Napravio sam jedan za mamurluk, ali je ukus užasan - napisao je.

Samo jedna kašičica vas može ubiti

- U svakom slučaju… Laku noć, momci. Vidimo se u jutro - na žalost, nije dočekao jutro.

Kofein je u Americi zabranjen nakon smrtnog slučaja 18-godišnjeg Logana Stinera koji ga je isto previše uzeo. No, ipak se može prilično lako nabaviti.

- Molim vas, upozorite svoje prijatelje, pričajte sa svojom decom i proverite svoje kuhinje… čisti kofein izgleda kao bilo koji beli prah, no samo jedna čajna kašičica vas može ubiti, prenosi Westernjournal.com

Komentari (1)
Loading
Marko
05.02.2022 23:06

UPORABU ???!!!!