"KO BI TEBE SILOVAO PRIKAZO": Katarina iz Beograda je preživela zlostavljanje, a umesto PODRŠKE dobila GNUSNE komentare na račun izgleda!

Vesti 03.02.2022 18:35 2

Ako se još uvek pitate zašto žene ne prijavljuju zlostavljanje možda će vam nakon ovog teksta biti malo jasnije

"KO BI TEBE SILOVAO PRIKAZO": Katarina iz Beograda je preživela zlostavljanje, a umesto PODRŠKE dobila GNUSNE komentare na račun izgleda!

Printscreen/Instagram

Katarina Kartašova je samohrana je majka iz Beograda koja u poslednje vreme šokira pratioce na društvenoj mreži Instagram ispovestima o nasilju koje je preživljavala od strane svog supruga.

Ona je tako prepričala da njih dvoje već duže vreme nisu zajedno, zahvaljujući istoriji zlostavljanja koje je i dovelo do rastanka. Ipak, ona je sudeći prema njenim izjavama, pokušala da uspostavi korektan odnos sa njim, pa je tako povučuna njegovom pričom da je pripremio novac za dete, odlučila da svrati kod njega.

- Namamio me je. Rekao mi je da je spremio paket za dete i da će dati nešto novca. U početku je bio fin. Sve je bilo u redu. Insistirao je da popijemo alkohol u znak pomirenja. Pristala sam na fantu. Zatim se desilo to. Rekla sam: "Siri, snimaj ovo" -  Katarina je pojasnila da je "Siri" aplikacija na telefonu.

Printscreen/Instagram

 

Nakon toga je napisala da je izgubila snagu, a on je skinuo pantalone. Slučaj je prijavila policiji, a belešku o tome objavila na Instagramu. U prethodnim objavama Katarina je detaljno prepričavala i ranija zlostavljanja, pa je tako navela da je više puta bila pretučena i da je bivši suprug jednom prilikom čak isprskao suzavcem.

Iako su njene ispovesti prilično šokantne i sigurno vas neće ostaviti ravnodušnim, ono što nadjačava gorak ukus u ustima, kad se uopšte razmišlja o ženama koje su pretrpele nasilje, svakako su komentari koji su usledili na društvenoj mreži Fejsbuk. Još je strašnije što su neke komentare napisale žene.

Printscreen/Facebook

 

Tako je jedna korisnica društvene mreže ostavila komentar "Bitno je da si usta naduvala", izbacujući u prvi plan izgled ove žene, očigledno vidno iznervirana njenom pojavom. Možda bi u nekom paralelnom univerzumu, ova osoba bila zadovoljena da je videla ženu u nekoj pocepanoj odori, masne kose i bez zuba. Možda, opet kažem "možda" bi u tom slučaju dobila razumevanje.

Pitam se šta bi bilo da je situacija bila drugačija, da je sli'nu priču objavio momak u uzanoj majicu, ispod koje se naziru zategnute grudi i biceps ulazi u prvi plan. Sigurna sam da ne bi dobio komentare ove vrste, da ga je neka žena sedirala ili eventualno, poplila ključalom vodom. Pitam se šta bi oni sa pivskim stomačićima, otromboljeni i nikakvi. Da li bi i oni, da su bili žrtve nasilja dobili jedan pristojan komentar "Prikazo, ko bi tebe silovao". 

Kobilja glavo, imaš više života pod anestezijom nego pri čistoj svesti... Ovo je samo još jedan surov komentar, a navodi me da se zapitam da li svaka žena koja se odluči na estetsku korekciju, potpisuje pakt sa đavolom i automatski neće biti okarakterisana kao ozbiljna u slučaju silovanja. Nisam sigurna da postoji takav zakon. 

U svakom sličaju sledeći put kad se zapitate zašto neko nešto nije prijavio, bacite pogled malo na komentare ispod vesti o silovanju žena i ako imate bar zrno empatije, sve će vam biti jasno.

 

 

Komentari (2)
Loading
NikolaV
03.02.2022 20:47

Sve jebač do jebača al u mislima i mašti. Mada im je izgleda i tu Gospod Bog zakinuo, nije im podario dovoljno pameti da prepoznaju fotografija u Corps Bride stilu.

realno
04.02.2022 01:44

pa dobro pogledajte na sta lici, zar nije prikaza, nemoguce je da coveku ne zapadne za oko njen izgled,samo muz moze da je siluje i tu se postavlja pitanje kakav je to jadnik kad ju je ozenio