Tatjana je preživela horor: Njena ćerka se IZGUBILA, smrzavala se na - 11 stepeni, a evo kako je izbegla STRAŠNU sudbinu!

Vesti 03.01.2023 15:40 1

Čuda se retko dešavaju, ali definitivno nisu nemoguća

Tatjana je preživela horor: Njena ćerka se IZGUBILA, smrzavala se na - 11 stepeni, a evo kako je izbegla STRAŠNU sudbinu!

Shutterstock

Jedno takvo čudo dogodilo se u Uglegorsku, na Sahalinu zahvaljujući psu lutalici. Sahalin je najveće ostrvo u Rusiji, gde temperature lako mogu pasti ispod 12,2°F (-11°C). Zamislite da provedete više od 12 sati u ledenoj zimskoj oluji.

Nepotrebno je reći da je praktično nemoguće preživeti u takvim uslovima. Međutim,  današnja priča nije tužna. Danas imamo čudesnu priču o desetogodišnjoj devojčici Viki iz Uglegorska. 13. januara, kao i svakog drugog dana, Vika je napustila školu u 13 časova. Međutim, te večeri nije stigla kući na večeru. Vika  je nestala.

Njena majka, Tatjana je bila bolesna zabrinuta. Pozvala je policiju i obavestila je da joj je ćerka nestala.

Snežna oluja je nagomilala sneg visine skoro 24 inča u Uglegorsku. Grad se nalazio 170 milja severno od Južno-Sahalinska, administrativnog centra Sahalina. Plašili su se najgoreg jer je temperatura napolju bila niska. Vlasti su pozvale volontere da pomognu u potrazi za nestalim detetom.

Sunce je zašlo, a devojčici nije bilo ni traga. Kako su sati prolazili, nade da će je pronaći živu su umrle. Desetogodišnja devojčica nije mogla da preživi sama u mećavi. Da li je bila zakopana pod snegom? Bilo je toliko stvari koje su mogle da krenu naopako.

Da li ju  je neko spasao? Da li je kidnapovana? Užasna pitanja su jurila po glavama grupe za pretragu. Pretresali su kuće, sokake i dvorišta na lokalitetu. Tragači su uzvikivali Vikino ime, u nadi da će ona odgovoriti. Ispitivali su stanovnike. Noć je prošla, a sa prvim zracima sunca potraga je dobila neprocenjiv epilog. Jedan stanovnik se prisetio da je video mladu devojku sa psom beskućnikom. Video je Viku kako se igra u dvorištu stana.

Bilo je oko pola sedam ujutru kada su tragači ispod niskog balkona pronašli Viku Z. Vika je tamo potražila utočište sa svojim krznenim prijateljem kada je udarila mećava. Grupa za potragu je videla neverovatan prizor: Vika i njen četvoronožni prijatelj mirno su sedeli na dušeku koji je neko tu postavio za pse.

Spasioci su devojčicu odvezli u bolnicu. Tatjana, njena majka, uspela je da tamo konačno ponovo vidi svoju ćerku. Čak su i lekari bili iznenađeni jer je Vika posle užasne noći imala samo blage promrzline. Otpuštena je istog dana. Vika je hranila pse lutalice u tom mestu. Svaki dan posle škole hranila bi pse lutalice i igrala se sa njima. Radila je istu aktivnost kada je udarila mećava. Vika je, ne znajući šta da radi, pratila psa lutalicu i sakrila se sa njim ispod balkona. Priljubila se uz psa radi topline. Njen krzneni prijatelj joj je spasio život. Napravljeni su planovi da se oda počast psu lutalici jer je spasio Vikin život, ali  nisu uspeli da pronađu psa.
 

Komentari (1)
Loading
Vortex
05.02.2022 17:06

Radila je istu aktivnost? Gde ste vi učili srpski?