ŠTA SE TAČNO DOGODILO? Tina je želela da se uda po svaku cenu, a nije doživela ni kraj svog medenom meseca!

Vesti 30.08.2021 16:00 0

Sa samo 26 godina, Tina je osećala da će se ili udati za svog dečka - Gabea - i da će doživeti sa njim duboku starost. Uprkos čestim svađama sa partnerom i zahtevima rodbine da preispitaju smisao ove veze, učinila je sve kako bi završila pred oltarom sa njim, a onda...

ŠTA SE TAČNO DOGODILO? Tina je želela da se uda po svaku cenu, a nije doživela ni kraj svog medenom meseca!

Shutterstock

Čak je i naučila roniti, što je bila Gabeova strast, iako se ni sama nije osjećala ugodno u vodi. Bilo je to tokom zajedničkog ronjenja mladenaca, Tinin život je okončan.

Tog dana 22. oktobra 2003. Gabe i Tina bili su u braku samo 11 dana. Bio je to njihov "medeni mesec" u Australiji. Nedelju dana su radili sve što je Tina htela - to su bili njeni dani. Kasnije je Gabe preuzeo komandu nad putovanjem. Bilo je jasno šta će izabrati jer je godinama bio strastveni ronilac. Tina je naučila i ronjenje, iako je u vodi često imala problema. Ponekad je strah prevladavao, ali više se plašila da će ostati sama. Kao vrlo mlada žena, tvrdila je da će uskoro biti u opasnosti od starosti. Želela je da je Gabe zaprosi, a kada je to učinio, postala mu je žena nakon nekoliko meseci veridbe.

Poslednji put su se supružnici videli pod vodom. Međutim, Gabe se pojavio bez svoje žene. Nakon što se pojavio, pozvao je u pomoć za Tinu, koja je potonula do dna. Iskusni ronilac koji je vodio put odmah je reagovao. Brzo je izvukao ženu, ali je bilo prekasno. Tina je bila mrtva.

Dvadesetogodišnja sluškinja

Kristina Mae, koju svi zovu Tina, rođena je 13. februara 1977. u Nemačkoj, ali se kao dete preselila sa porodicom u Sjedinjene Države, gde se konačno nastanila u Alabami. Tina se borila sa srčanom manom, dijagnostikovanom sa pet godina, ali je pokušala da živi normalnim životom. Završila je srednju školu, a kasnije se zaposlila u prodavnici odeće. Na kraju je prošla operaciju koja joj je dala priliku da živi zdrav dug život.

Tina je izgledala kao fenomenalno, devojka sa kojom bi mnogi hteli da izađu. Imala je dugu plavu kosu, lep osmeh, i što je najvažnije, bila je otvorena i srdačna osoba. Sanjala je da upozna čoveka sa kojim bi mogla da zasnuje porodicu. Želela je da postane supruga - verovala je da je to izuzetno važan deo života. Nakon što je napunila 20 godina, protok vremena sve ju je više zabrinjavao - bila je ubeđena da su joj svake godine šanse da upozna svog muža postajale sve manje i veće da postane stara devojka.

Kada se Tinina mlađa sestra udala pre nje, a njen najbolji prijatelj se kasnije oženio, pritisak u mladoj ženi je porastao. I nažalost svi njeni odnosi bi se pre ili kasnije raspali. Do 2001. - tada je Tina upoznala Gabea Vatsona. Shvatila je da je to sada ili nikad - Gabe će biti taj.

Gabe je znao kako da šarmira ženu. On je ostvario Tinine snove, poput kupovine tašne njenog omiljenog dizajnera. Međutim, nakon nekog vremena, idila je bila gotova i par se sve više svađao. Neki izvori čak tvrde da ju je psihički zlostavljao.

Kako? Očigledno, ne samo da se mnogo uvredio i brzo naljutio na devojku, već je voleo i da joj se ruga na način koji je povređivao Tinu. Znao je kako njegova devojka želi da se uda i, na primer, jednog dana joj je kupio prsten i postavio kutiju na istaknuto mesto u njenom stanu. Ali zabranio je Tini da ga dodiruje - jer ako to učini, ona to nikada neće dobiti.

Tina, međutim, nije htela da prekine ovu vezu. Naprotiv, pokušala je da Gabea poveže sa njom bliže. Zato je počela sa časovima ronjenja - jer je ronjenje bila Gabeova strast. Međutim, nije joj bilo baš najbolje, a njeni rođaci nisu mogli da veruju da deli Gabeovu strast. Ali Tina je konačno završila kurs.

Tinin san je konačno imao priliku da se ostvari. Kada je bila na ivici izdržljivosti, umorna od toga kako se Gabe ponašao prema njoj i pokušavajući da zasluži da mu bude žena, Gabe ju je zaprosio 2003. godine. Tina je bila srećna.

Tragedija tokom medenog meseca

U oktobru 2003., Tina i Gabe su rekli "da" jedno drugom i zakleli se na ljubav do svoje smrti. A onda su otišli ​​na medeni mesec u Australiju. Planirali su da posete Sidnej, što je bio Tinin predlog, a kasnije i sedmodnevno krstarenje i ronjenje. Sve je išlo dobro - nakon posete Sidneju, na zahtev Gabea, trebalo je da rone i da se dive koralnom grebenu.

ABS NJuz objavio je sećanja na taj dan onih koji su bili na brodu sa Gabom i Tinom. Dennis Murphi i Paula Snider su rekli:

- Izgledali su sjajno zajedno. Bilo je očigledno da Tina voli Gabea, nije ga štedela na komplimentima. Ona je kao mala princeza, on je visok i čučan. Izgledali su slatki.

 

 

Mladenci su 22. oktobra 2003. trebali su da zarone u blizini olupine putničkog broda SS Iongala, koji je potonuo na Cape Bovling Green u Kueenslandu u Australiji 23. marta 1911. Tada je poginula cela posada, 122 osobe. Olupina broda pronađena je 1958. godine i brzo je postala atrakcija za ronilačke turiste.

Tina je u vodi trebalo da se drži svog muža, koji je bio iskusan ronilac - ronio je nekoliko desetina puta u životu - dok je ona tek počinjala i kao što već znamo, nije se osećala samouvereno u ronjenju. Gabe je takođe obučen za spasavanje. Dakle, Tina je trebala biti sigurna sa svojim mužem.

Gabe je već dao 16 različitih verzija onoga što se dogodilo nakon potapanja u vodu. Sigurno je poznato da je nakon nekoliko minuta izašao sam, bez žene. Tina je tada ležala na dnu okeana.

Nesreća ili ubistvo?

Nakon što se pojavio, Gabe je počeo vrištati i tražiti pomoć, ali spas nije bio potreban njemu, već Tini. Pre nego što je Gabe podigao alarm, 26-godišnjaka je u vodi primetio jedan od instruktora-Vade Singleton. Skoro odmah, jer je za 90 sekundi izvukao ženu na površinu. Ovde vredi dodati da je Tininom mužu trebalo dva puta više vremena da se pojavi, iako je bio sam.

Tina je brzo dovučena na brod i pružena joj je prva pomoć. Žena nije disala, nije imala puls. Pokušavali su da joj pomognu skoro sat vremena, ali bez uspeha. Na kraju ga je lekar koji je bio u timu ronilačkih turista proglasio mrtvim.

Gabe je kasnije rekao da je njegova supruga u jednom trenutku počela da paniči tokom ronjenja. Imala je preveliki teret i nije mogla da se nosi sa vodom. Njen muž je doplivao do nje i pokušao da joj pomogne, ali ona je u panici skinula masku i aparat za disanje. Dok ih je Gabe vraćao, Tina je počela da tone na dno.

Tada je Gabe, iskusni ronilac koji je takođe obučen da spasava druge ronioce ako je potrebno, odlučio da izađe na površinu i pozove pomoć. Zašto nije pomogao Tini? Zašto je nije izveo na površinu kao što je to učinio instruktor? Ovo nije poznato. Gabe je uveravao da je učinio sve što je bilo moguće da spasi svoju ženu.

Tokom obdukcije, utvrđeno je da je Tina umrla usled utapanja. Nisu pronađene povrede. Ali povrh svega, i njena ronilačka oprema je dobro radila, a u cilindru je još bilo kiseonika. Pa kako je žena završila na dnu okeana i umrla?

U početku se slušao Gabeov izveštaj, ali brzo je ono što je rekao i kako se ponašao počelo da izaziva sumnju. Pogotovo što su počele da stižu uznemirujuće informacije o Tininom mužu. Kao i činjenica da je Gabe pre venčanja ubedio svoju buduću suprugu da poveća životno osiguranje na 130.000. evra. i učinili ga jedinim korisnikom. Međutim, Tina to nije učinila i nakon njene smrti 30.000. evra. otišlo je kod oca - Tomija Tomasa.

Gabe je takođe privukao pažnju istražitelja i rođaka svojim čudnim ponašanjem. Cveće koje je tamo ostalo redovno je nestajalo sa Tininog groba. Doneli su ih Tinini roditelji, koji su odlučili da uhvate odgovornu osobu. Ovde je kriv Gabe, koji je kasnije objasnio da je Tina više volela živo cveće, a njeni roditelji su ostavljali uglavnom veštačko.

"Ubica medenog meseca" - optužen Gabe

Nije sve bilo u korist Gabea. Prvo su australijske službe počele da se bave njime. Prema prikazanoj verziji, Gabe je mogao namerno lišiti Tinu kiseonika, sačekati da se onesvesti, a zatim uključiti regulator kiseonika kako bi Tina ponovo mogla da mu pristupi. A onda ga pustite i izađite na površinu. Na kraju, 2008. optužen je za ubistvo iz nehata.

Na ročištu u junu 2009., Gabe se nije izjasnio krivim za Tinino ubistvo. Ali sud ga je proglasio krivim i osudio na četiri i po godine zatvora. Ova niska kazna mogla je biti posledica nedostatka direktnih dokaza da je Gabe zapravo ubio svoju mladu ženu.

Gabe je na kraju proveo 12 meseci u australijskom zatvoru. Ali to za njega nije bio kraj, jer je po povratku u Sjedinjene Države uhapšen i ponovo optužen za ubistvo svoje žene. Ovde se tvrdilo da je već planirao ubistvo Tine u Alabami, pa bi mogao da odgovara umesto nje u Sjedinjenim Državama. 

Ali na kraju je Gabe oslobođen - sve optužbe su odbačene 2012. Odbrana je tvrdila da nakon Tinine smrti nije primio novac i da je nije mogao ubiti jer ju je jako voleo. Nije bilo čvrstih dokaza da je Gabe ubio Tinu, pa je na kraju izbegao kaznu u Sjedinjenim Državama, na veliko očajanje Tinine porodice.

Gabe Vatson će, međutim, zauvek ostati navodni "ubica" Tine, jer tako mediji širom sveta pišu o njemu. Sada živi kao slobodan čovek. 2008. godine oženio se prijateljicom iz škole, Kim Levis, sa kojom je počeo da se zabavlja 2006. godine.

Komentari (0)
Loading