Bila je žrtva SILOVANJA u Katru: Sada joj preti ZATVOR i BIČEVANJE, dok je muškarac OSLOBOĐEN!

K.Ć Vesti 20.02.2022 11:22 1

Meksikanka Paola Šietekat dobila je posao iz snova u Kataru organizacionog komiteta svetskog prvenstva u fudbalu. Međutim, njen rad se pretvorio u pakao. Bila je silovana i sada joj preti zatvor

Bila je žrtva SILOVANJA u Katru: Sada joj preti ZATVOR i BIČEVANJE, dok je muškarac OSLOBOĐEN!

Printscreen/Twitter

Slučaj žene koja je silovana u Kataru doveden je pred sud. Moguća kazna - sedam godina zatvora i bičevanje. Ali ne za počinioca, već za povređenu ženu.

Reč je o tragediji Paole Šietekat, žene koja je sanjala da radi u organizaciji fudbalskog prvenstva. Završila je ekonomiju, političke nauke i antropologiju, zaposlila se u organizacionom komitetu Svetskog prvenstva u Kataru.

6. juna 2021. sve se promenilo kada je u njen stan upao poznati muškarac. Počeo je da je napada i seksualno zlostavlja. Žena se branila, ali nije uspela da pobegne. Bila je silovana.

- Završila sam na podu. Posle nekoliko sati pojavile su mi se modrice na levoj ruci, ramenu i leđima. Ostala sam hladne glave. Ispričala sam majci i koleginici šta se desilo. Prijavila sam. Ne želim da dozvolim da mi bilo ko oskrnavi telo bez mog pristanka i bez posledica - rekla je meksičkom novinaru Huliju Astiljeru.

Ona je stvar prijavila policiji - nije očekivala ovo

Povređena je dobila lekarsko uverenje o posledicama nasilja koje je doživela. Ona je slučaj prijavila policiji, gde je dala sve informacije o napadu i napadaču. Ubrzo je pozvana u policijsku stanicu.

 

 

- Silovana sam i maltretirana i trebalo je da idem sam u policijsku stanicu odmah. Rečeno mi je da će, ako se ne pojavim, moja žalba biti odbačena. Uzela sam taksi. Kada sam stigla, policajci su ispred mene stavili mog mučitelja - rekla je devojka.

Na licu mesta se ispostavilo da je slučaj protiv nje. Čovek koga je Paola optužila za silovanje ubedio je policiju da to nije silovanje već obostrano dogovorena veza. Katar zabranjuje seks van braka - to je nezakonito i kažnjivo po zakonu.

Stvar je sada počela da se vrti ne oko silovanja, već oko vanbračnog odnosa.

- A ispod moje odeće, koju su mi savetovali da nosim kao žena lepog ponašanja, bile su ljubičaste modrice.

Preti joj zatvor

Advokati obe strane našli su "rešenje".

- Bilo je relativno jednostavno: trebalo je da se udam za njega. Da bih zatvorila slučaj koji je otišao na sud, morala sam samo da se udam za svog mučitelja - kaže ona. Nije pristala.

Kako prenosi portal sport.pl, muškarac je oslobođen zbog nedostatka dokaza.

Održavanje seksualnih odnosa van braka u Kataru nezakonito i kažnjivo zatvorom do 7 godina. Ova odredba se odnosi i na žrtve silovanja. Žena mora da vodi računa o da se postupak – zbog lokalnih društvenih uslova – može voditi na način koji se razlikuje od evropskog standarda.

Žena se može suočiti sa zatvorom do 7 godina i telesnom kaznom. Na sreću, uspela je da pobegne iz Katara. To je uspela da postigne uz pomoć međunarodnih organizacija. Ona je rekla da je veoma razočarana radom meksičke ambasade. Trenutno čeka kaznu u svojoj zemlji.

- Šta sad? Noćna mora [..], žaljenje što sam prijavila slučaj i razočarana što nisam predvidela da bi slučaj mogao biti pokrenut protiv mene jer živimo u svetu koji izgleda mrzi žene - rekla je.

 

 

Situacija je imala izuzetan uticaj na ženu koja je po drugi put doživela seksualno nasilje . Tadašnji partner ju je prvi put silovao sa 17 godina. Događaj je doveo do traume, usled čega se Paola povukla i dugo godina ćutala. Zbog toga je sada toliko želela da se bori za pravdu.

Završno ročište biće održano 6. marta, tokom kojeg će Paola zatražiti pomoć od meksičke vlade da poništi presudu. Žena želi da se vrati u Katar da nastavi sa radom.

Komentari (1)
Loading
Milutin
20.02.2022 21:12

Ne bih joj savetovao da do kraja svog života ide u Katar jer će završiti u zatvor i biće bičevana a verovatno opet silovana a da be bi opet išla u zatvor moraće da se uda za nekog iz katara i biće mu 5 ili 6 žena po redu.zato zaboravi sve