Muž je doktorku OKAČIO na ČIVILUK: Tražila je 250 EVRA za carski rez, a majka i dete su bili UGROŽENI

M. G. Vesti 24.02.2022 11:00 0

Žene širom Bosne i Hercegovine odlučno dele svoje priče iz porodilišta.

Muž je doktorku OKAČIO na ČIVILUK: Tražila je 250 EVRA za carski rez, a majka i dete su bili UGROŽENI

Shutterstock

- Nakon godina borbe sa sterilitetom konačno smo upeli u nasoj nameri da postanemo roditelji. Trudnoća je prošla super i jedva smo čekali da porođaj krene. Odlučili smo da suprug bude sa mnom na porođaju i činilo se da će sve biti savršeno. Nakon prijema i početka kontrakcija ja sam se počela otvarati ali porođaj nije tekao u očekivanom pravcu - ovako, svoje iskustvo započinje majka koja je rađala u jednom od najvećih porodilišta u BiH.

- Dalje su prolazili sati i sati meni i suprugu se niko nije obraćao, a nakon više ni sami ne znamo koliko vremena došla je doktorka i rekla da će porođaj ipak biti na carski rez. Ja sam bila priključena na drip, konstantno sam imala kontrakcije, ali se ništa nije dešavalo, čekali smo ni sami nismo znali šta jer se nama ni meni ni suprugu niko nije obraćao - priča majka.

Nakon ponovo nekoliko sati došla je doktorka i rekla da ja moram na carski, ali da se šef smene, starija doktorka, pita za sve i da ona neće da me odvede na carski dok joj se ne plati 500 maraka.

Ono što se dalje događalo je trenutak u kojem je suprug umesto koverte, doktorku sa mantilom bukvalno "zakačio" na čiviluk. Ona je odbijala da uradi carski rez, iako se kasnije ispostavilo da je bio ugrožen život i majke i deteta. To je trenutak koji pamti celo porodilište koje je bilo u smeni tog dana.

Tim činom se zaboravilo na koverete i krenulo je spašavanje majke i bebe, do danas su to traume i slučaj koji nije zaboravila nijedna strana. Samo zamislite šta bi se dogodilo da muž nije došao na porođaj...

BONUS VIDEO

Komentari (0)
Loading