Baka ima 85 GODINA: Na telu bi joj pozavidele DVADESETOGODIŠNJAKINJE, najstarija je BODIBILDERKA NA SVETU i ima poruku za vas!

Vesti 02.03.2022 16:46 0

Čini nam se da smo dugo živeli u zabludi da kako starimo treba sve lošije da izgledamo

Baka ima 85 GODINA: Na telu bi joj pozavidele DVADESETOGODIŠNJAKINJE, najstarija je BODIBILDERKA NA SVETU i ima poruku za vas!

Printscreen/Instagram

Rečeno nam je da dolazi do hormonskog disbalansa, da se koštana masa smanjuje i da se naše telo bori da održi svoju mladost. Ali da li je to zaista tako?

Mislim da je jedna priča ovo jednostavno priča koja nam je ispričana. Da li nam je rečeno da starimo i da se naša tela raspadaju i da to prihvatimo? Ok, svi smo viđali ljude u 50-im, pa čak i 60-im godinama koji su u formi, a ponekad čak i spremniji od nas u našim 30-im i 40-im godinama.

Međutim, da li ste čulli da žena koja ima 85 godina, može da izgleda kao devojčica?

Ernestin Šepard je neverovatna američka bodibilderka koja je najpoznatija po tome što je u jednom trenutku bila najstarija takmičarska bodibilderka na svetu, kako je zavedeno u Ginisovoj knjizi svetskih rekorda 2016. i 2017. godine. od 2016. godine ima 81 godinu i još uvek je aktivna, iako se više ne takmiči. Ona je takođe lični trener i profesionalni model. Godine 2010, stekla je slavu kao najstarija bodibilderka na svetu.  Ovo je njena priča.

Prvi put je ušao u fitnes klub sa svojom sestrom Mildred Blekvel kada je imala 56 godina.

- Jednog dana smo otišli ​​u kupovinu kupaćih kostima i bile smo nezadovoljne odrazom u ogledalu. Umesto da kukamo o tome kako grozno izgledamo, odlučile smo da napravimo promenu, uđemo u formu i postanemo najbolja verzija sebe. Počele smo zajedno da idemo u teretanu i to nam je postala rutina. Uparile bismo našu odeću za vežbanje u različitim bojama i to je bio način na koji smo se povezale. Bila je zapravo njena ideja da postanemo najstarije bodibilderke kako bismo se izdvojile od ostalih jer smo bile sestre.

Mildred se međutim nakon nekoliko godina suočila sa ozbiljnim zdravstvenim problemima. Ubrzo je i preminula,a Ernestin je bila skrhana.

- Moje zdravstveno stanje je postalo takođe veoma loše. Imala sam visok krvni pritisak, visok holesterol, pala sam u depresiju i uzimala sam tonu lekova. Jedne noći došla mi je sestra u snu i rekla mi da ustanem i ispunim svoj san. Probudila sam se sledećeg dana i postala odlučna da prevaziđem izazove sa kojima sam se suočavala. Svakodnevno zahvaljujem Bogu i svojoj porodici koja mi je pomogla da prebrodim to teško vreme- rekla je Ernestin.

Nakon toga je počela zdravo da se hrani i pije puno vode. Jela je belanaca, tunjevinu, piletinu i ćuretinu - bez govedine. Takođe je u ishranu ubacila pečeni slatki krompir, smeđi pirinač i  povrće bez konzervansa. 

- Kada ne vežbam, staram se da svom telu dam dovoljno odmora. Volim da idem u crkvu svake nedelje - ja sam u horu i volim da pevam. Uživam da provodim vreme sa svojim mužem i uživam u modeliranju odeće.
Najviše uživam u pomaganju drugima i to činim svakodnevno tako što treniram starije žene i muškarce da dostignu svoj fizički potencijal, pojasnila je.

Nakon što je osvojila mnogobrojne nagrade i istrčala nekoliko maratona, inspirisala je druge da počnu da rade i njen životni cilj je postala motivacija drugih da žive srećno, zdravo i samopouzdano.

Ernest je objasnila: "Uvek zapamtite da nikada niste prestari da počnete da vežbate. Godine nisu ništa drugo nego broj, a uvek možete da budete u formi"!

Sude'i po njenim fotografija, to je definitivno istina.

 


 

Komentari (0)
Loading