"Kako te nije sramota, ti ne treba da imaš decu: Proglasili su je najgorom majkom na svetu, jer je od ćerke tražila jednu stvar

Vesti 26.07.2023 13:09 2

Odlučila je ćerki naplaćuje stanarinu i zbog toga se sada teško kaje

"Kako te nije sramota, ti ne treba da imaš decu: Proglasili su je najgorom majkom na svetu, jer je od ćerke tražila jednu stvar

Shutterstock/ilustracija

Na forumu portala za roditelje "Mumsnet", jedna mama napisala je kako njena ćerka krajem oktobra puni 17 godina, a u junu je počele da ide na praksu koja joj je plaćena oko 18.000 evra godišnje i da je zbog toga odlučila da joj naplaćuje stanarinu.

"Moja ćerka nema nikakvih finansijskih obaveza osim što svaki dan kupuje ručak, što ne mora da radi jer ima dovoljno hrane i kod kuće. Zamolila sam je da doprinosi našem domaćinstvu i nedeljno mi plaća oko 60 evra. Za taj novac imaće hranu, pranje veša, toplu vodu koju može da koristite, vožnju do grada kada joj to zatreba i sve ostale uobičajene stvari", napisala je. 

Ipak, kada je majka svojoj ćerki izložila svoj plan, ćerka se smrtno uvredila.

"Uglavnom, ​​naterala me da se osećam kao najgora majka na svetu samo zato što sam je to pitala. Objasnila sam joj da smo sada izgubili dečiji dodatak jer i ona zarađuje, a uskoro će i njen tata da prestane da plaća alimentaciju. Objasnila sam joj da ćemo imati manje para, a da će nam troškovi biti isti, a možda i veći".

Takođe, dodala je kako će novac koji bi dobila od ćerke išao u fond za njeno polaganje vozačkog ispita. Iako je u početku verovala kako je dobro što je tražila novac od nje, ćerka je svojim durenjem i prigovorima poljuljala u tom uverenju, pa je zato na ovom roditeljskom portalu potražila savet drugih roditelja. 

Evo šta su joj odgovorili.

"Uopše niste nerazumni! Šesnaestogodišnjakinja s tolikom zaradom mora da plati deo troškova zajedničkog života. Ostatak može da uštedi, što  je sjajno. Ako ne želi da plaća, može da rentira stan pa će da nauči da život nije jeftin".

"Mislim da ste je malo razmazili. Zašto je vozite autom u grad, neka ide prevozom. Ona mora da nauči da brine o sebi i da bude odgovorna. 

"Ako ne plati, nemojte da joj kuvaš, nemojte da joj pereš veš... Nemoj ništa da radiš za nju".

Ipak, bilo je i ljudi koji smatraju da je ova majka previše surova.

"Naravno da ste nerazumni. Tražite od deteta da vam plati boravak u vlastitom domu", kao i "Ma kako te nije sramota, Nisi ni trebala da imaš decu ako ne možete da plaćaš za nju".

A šta vi mislite o ovome? Da li biste i vi ovo tražili od svog deteta?

Komentari (2)
Loading
Mirjana.
13.03.2023 17:28

Trebala bi i sama da oseti da preba da pomogne porodici,a posebno samohranoj majci.Da,treba tražiti.

Vesna
13.03.2023 18:21

Svako ko zaradjuje, mora da doprinosi kucnom budzetu. To nije samo placanje stanarine, ali u racun za komunalije ulazi i stavka za vodu, a devojka se tusira , pere ves ,i to joj radi majka, ne ruca, ali konzumira ostale obroke.Trosi struju zahranu, kafu ili caj,bojler, za pranje i peglanje vesa,punjenje mobilnog ili lap topa...