Zanemarivala je SIMPTOME koji svi ponekad osećamo: Kada je počela svoju BORBU sa opakom bolešću, već je bilo kasno

L. Vidović Vesti 08.03.2022 12:24 0

Tridesttrogodišnjakinja nije davala značaj simptomima koji muče većinu ljudi, zbog toga je izgubila svoju životnu bitku

Zanemarivala je SIMPTOME koji svi ponekad osećamo: Kada je počela svoju BORBU sa opakom bolešću, već je bilo kasno

Printscreen/Instagram

 

Šeri Hager (33) svakodnevno je prolazila kroz zdravstvene tegobe koje manje-više muče većinu ljudi. Česta nadutost, prečesta dijareja, i bolovi u stomaku bili su njeni verni pratioci.

 

 

- Sve sam pokušavala, i čajeve i tople obloge i svakakve ostale trikove i recepte, ali situacija je bivala sve gora i gora. Na kraju sam došla dotle da bih dobila dijareju svega par sati nakon obroka, a vremenom bi i od obične čaše vode počelo da mi bude muka - kaže Šeri dodajući da je sve to trajalo tri meseca. Pokušavala je u ta tri meseca sve - izbacivala gluten iz ishrane, pa izbacivala mlečne proizvode, ali ništa joj nije pomagalo.

 

 

Na kraju je otišla na kolonoskopiju gde se ispostavilo da ima rak debelog creva.

Prošla je kroz nekoliko teških operacija, pet nedelja radioterapije koje su joj ostavile i opekotine, i šest meseci hemoterapije koju je imala jednom nedeljno.

Rezultati su bili dobri, ali dve i po godine kasnije, na debelom crevu našli su joj novi tumor, pa prolazi kroz drugu rundu terapije, a sve beleži na svom blogu koji je, kaže, pokrenula da bi skrenula pažnju baš na simptome koji ljudi uglavnom previđaju.

 

 

- Ne stidite se da govorite o tome što vas muči. Što više pričamo o nekim stvarima, manje nas je stid da govorimo o tome, a u ovom slučaju to je jako važno. Ne igrajte se sa zdravljem, testirajte svoju stolicu - poručuje na kraju Šeri.

 

 

Već 2018. tumor se proširio i na tanko crevo, a zatim na bubrege.

Šeri je redovno obaveštavala svoje pratioce vezano za svoje zdravstveno stanje.

Nažalost, 2019. godine je izgubila svoju bitku sa opakom bolešću.

Komentari (0)
Loading