Trdieset godina nije mogla da ZAPLAČE: Doktori su joj rekli da je HIPOHONDAR, a onda joj se desilo nešto STRAŠNO!

Vesti 12.03.2022 11:15 0

Jedna žena nije mogla da plače 30 godina i zamalo je izgubila vid, ali joj lekari nisu verovali

Trdieset godina nije mogla da ZAPLAČE: Doktori su joj rekli da je HIPOHONDAR, a onda joj se desilo nešto STRAŠNO!

Shutterstock

Linda Čarls je  svoju priču podelila u epizodi Discoveri "Life's Misteri Diagnosis".

Linda je 30 godina patila od hronično suvih otečenih očiju. Takođe je godinama patila od drugih bolesti, uključujući gastrointestinalne probleme, probleme sa zubima, bolove u zglobovima i suva usta. Jedan doktor je otkrio da joj je dno žučne kese erodiralo kiselinom. Linda je imala operaciju i ta bolest je nestala. Ali ostali problemi su ostali. Žena se nakon toga preselila i tri godine nakon operacije tokom te višednevne vožnje do Floride, počelo je da je boli levo oko.

„Nikada nisam iskusila takvu vrstu bola“, rekla je Linda za "Misteri Diagnosis". Prijatelj je Lindi zakazao hitan pregled kod doktora čim je stigla na Floridu. Tada su joj rekli da može da izgubi vid.

Taj doktor je pronašao leziju na njenom oku uzrokovanu virusom herpesa. Posle te posete lekaru, Lindine oči su bil ebolje, ali su se njeni drugi simptomi, uključujući bol u zglobovima, pogoršali. Počela je da tone u depresiju.

Linda je rekla da "ne postoje lekari koji veruju da sa mnom nešto nije u redu". Oči su joj u međuvremenu postale toliko osetljive na svetlost da nije mogla da napusti svoj dom na Floridi. Lekari nisu mogIi ništa da utvvrde. Rekli su Lindi da joj je potrebna terapija i da je hipohondar. Dosta joj je simptoma, uradila je dodatna istraživanja i pronašla oftalmologa dr Pitera R. Lejbsona u Filadelfiji, Pensilvanija. Našao je trag, 50 godina nakon što su Lindini simptomi počeli.

Dr Laibson je sprovela niz testova,fokusirajući se na činjenicu da Linda ne može da zaplače. Ovo je navelo doktora da izvrši još jedan test, biopsiju usana. Ta biopsija bi konačno Lindi dala odgovore i ispravnu dijagnozu: Sjogrenov sindrom.

Sjogrenov sindrom je autoimuna bolest koja uzrokuje da telo napada žlezde koje proizvode pljuvačku i suze, odgovarajući na pitanje koje je Linda imala o tome šta uzrokuje hronične suve oči i usta. Uzrok sindroma je nepoznat, a doktori nisu sigurni kakvu je ulogu mogao imati u njenom problemu sa žučnom kesom. Iako, prema epizodi, 10% pacijenata sa Sjogrenovim sindromom ima problema sa žučnom kesom. Ali dijagnoza je Lindi dala neke druge odgovore. Njeno telo tako teško proizvodi pljuvačku, da je to uništilo njene zube, a onda je nedostatak tečnosti u njenim zglobovima izazivao jak bol u zglobovima.
 

Komentari (0)
Loading